بیماری دیابت موجب ناتوانی بدن در تولید انسولین و یا مقاومت آن در برابر انسولین تولیدی می‌شود، به افزایش سطح قند خون می‌انجامد و این موضوع یکی از چالش‌های مهم بیماران این حوزه در فصل تابستان است.
کد خبر: ۶۳۶۴۷۹
تاریخ انتشار: ۰۷ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۵:۱۷ 29 July 2018
بیماری دیابت موجب ناتوانی بدن در تولید انسولین و یا مقاومت آن در برابر انسولین تولیدی می‌شود، به افزایش سطح قند خون می‌انجامد و این موضوع یکی از چالش‌های مهم بیماران این حوزه در فصل تابستان است.

به گزارش ایرنا، دیابت بیماری خاموشی است که در مراحل اولیه بروز، بدون علامت است و تا زمانی که آزمایش‌های مربوطه انجام نشود یا علایم آن بروز نکند، نمی‌توان به وجود آن پی برد.

دیابت شامل نوع ۱ و نوع ۲ است که نوع ۱ در اثر کمبود یا نبود انسولین در بدن به وجود می‏ آید، بنابراین افراد مبتلا به دیابت نوع ۱ باید انسولین دریافت کنند.

این نوع دیابت که به آن دیابت جوانی نیز می‌گویند، بیشتر در کودکان و نوجوانان دیده می‌شود و عامل ژنتیکی دارد.
دیابت نوع ۲ در اثر اختلال در تولید انسولین در افراد بزرگسال بروز می‌کند و افراد مبتلا به این نوع از دیابت می‌توانند بیماری خود را از طریق ورزش و رژیم غذایی مناسب کنترل کنند.

با آغاز فصل گرم سال و افزایش مسافرت‌ها یکی از دغدغه‌های بیماران دیابتی بالا رفتن یا افت قند خون است.

کارشناس برنامه پیشگیری و کنترل دیابت مرکز بهداشت استان همدان در گفت و گو با ایرنا به ارائه توصیه‌هایی برای بیماران دیابتی که قصد سفر دارند پرداخت و گفت: ابتدا این قبیل بیماران باید بدانند که برنامه غذایی آن‌ها در مسافرت با عادات روزانه غذایی نباید تفاوت زیادی داشته باشد.

امید ساعتچی افزود: بنابراین باید قبل از سفر برنامه غذایی مشخصی وجود داشته باشد که آیا قرار است غذا‌های آماده و نیمه آماده تهیه یا آشپزی کنید.

کارشناس برنامه پیشگیری و کنترل دیابت مرکز بهداشت همدان بیان کرد: بیماران دیابتی باید مقادیر مناسب از غذا‌های حاوی کربوهیدرات را به صورت بسته بندی در کیف دستی خود به همراه داشته باشند.

ساعتچی اضافه کرد: با توجه به اینکه احتمال تغییر در برنامه سفر به علت قرار گرفتن در ترافیک، تاخیر در حرکت قطار و پرواز‌ها وجود دارد، بنابراین همراه داشتن انواع غذا‌های فیبردار ضروری است؛ چرا که ممکن است به خاطر کم تحرکی قند مناسبی نداشته باشید.

وی اظهار داشت: ننوشیدن آب کافی نیز در طول سفر موجب بروز کم آبی در بیمار و به دنبال آن اختلالات گوارشی و یبوست می‌شود.

کارشناس برنامه پیشگیری و کنترل دیابت مرکز بهداشت استان همدان ادامه داد: بیماران دیابتی برای جلوگیری از اختلالات گوارشی باید در طول سفر آب کافی مصرف و از مصرف نوشیدنی‌های شیرین جز در موارد کاهش قند خون خودداری کنند.

ساعتچی تاکید کرد: نوشیدنی‌های کافئین داری همچون چای و قهوه ادرار آور هستند و مصرف زیاد آن‌ها به جای آب توصیه نمی‌شود.

وی گفت: رعایت بهداشت و ایمنی تغذیه‌ای در سفر از بروز خطرات احتمالی جلوگیری می‌کند، بنابراین توجه به این مهم، به داشتن سفری لذت بخش کمک زیادی خواهد کرد.

** انجام آزمایش قبل از رانندگی

کارشناس برنامه پیشگیری و کنترل دیابت مرکز بهداشت همدان افزود: رانندگان دیابتی نیز باید قبل از انجام رانندگی به طور حتم تست قند خون بدهند.

ساعتچی اضافه کرد: آن‌ها در حین رانندگی هر زمان نیاز بود در قسمت امنی پارک کرده و میزان قند خون خود را بررسی کنند تا از این طریق به حفظ سلامت خود و همسفران کمک کرده باشند.

وی توصیه کرد: همچنین رانندگان دیابتی در فاصله‌های کوتاه زمانی کمی قدم بزنند و از یکجا نشینی، رانندگی مداوم و طولانی مدت پرهیز کنند.

کارشناس برنامه پیشگیری و کنترل دیابت مرکز بهداشت همدان بیان کرد: در صورت بروز افت قند خون درمان مناسب و سریع باید انجام شود و برای این منظور همراه داشتن خوراکی‌های زود جذب و دیر جذب برای پیشگیری در نوسان قند خون لازم است.

** شستشوی مرتب پا

کارشناس برنامه پیشگیری و کنترل دیابت مرکز بهداشت همدان گفت: مراقبت از پای دیابتی‌ها در هوای گرم بسیار اهمیت دارد بنابراین بر شستشوی مرتب و منظم روزانه پا در ایام گرم سال تاکید می‌شود.

ساعتچی افزود: این بیماران باید با انجام شستشوی روزانه پا‌ها و خشک کردن به ویژه مابین انگشتان، چرب کردن پا‌ها در صورت خشکی پوست (به استثنای مابین انگشتان) از سلامت پا‌های خود در طول سفر محافظت کنند.
وی ادامه داد: معاینه روزانه پا‌ها از لحاظ قرمزی، جای فشار یا پینه احتمالی و نیز پوشیدن کفش راحت و پنجه پهن بسیار توصیه می‌شود.

کارشناس برنامه پیشگیری و کنترل دیابت مرکز بهداشت همدان تاکید کرد: بیماران دیابتی باید از پا برهنه راه رفتن به ویژه در ساحل دریا پرهیز کنند.

** آفتاب گرفتن و پیشگیری از سوختگی

ساعتچی گفت: این بیماران همچنین باید پیش از آفتاب گرفتن یا سفر به مناطق گرم و آفتابی، از کرم‌های ضد آفتاب تجویز شده از سوی پزشک، استفاده کنند.

وی به بیماران دیابتی توصیه کرد که از دستکش‌های نخی و کلاه لبه دار به عنوان محافظ فیزیکی در برابر نور خورشید کمک بگیرند.

ساعتچی گفت: تمامی راهکار‌های ارائه شده کمک می‌کند تا سفری همراه با تندرستی برای بیماران دیابتی رقم بخورد.
 
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار