کارشناس نظارت بر مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: استفاده از ماست همراه با غذا بویژه در مسافرت ها که احتمال آلودگی مواد غذایی وجود دارد می تواند از ابتلا افراد به عفونت های روده ای جلوگیری کند.
کد خبر: ۱۱۹۰۱
تاریخ انتشار: ۱۹ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۸:۴۴ 10 March 2015

کارشناس نظارت بر مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: استفاده از ماست همراه با غذا بویژه در مسافرت ها که احتمال آلودگی مواد غذایی وجود دارد می تواند از ابتلا افراد به عفونت های روده ای جلوگیری کند.

به گزارش ایرنا؛ ماریا قادری افزود: مصرف ماست همراه با غذا در کنار تامین کلسیم بدن می تواند احتمال عفونت های روده ای را کاهش دهد.

وی اظهار کرد: ماست معده را تقویت و به هضم غذا کمک می کند و از رشد میکروب ها در روده ها جلوگیری کرده و در درمان اسهال نیز موثرست.

قادری اضافه کرد: ماست با خنثی سازی برخی ترکیبات مضر صفراوی، از تحریک جدار روده ها کاسته و احتمال بروز سرطان روده را کاهش می دهد.

وی عنوان کرد: کلسیم موجود درماست نیز مانع رشد بی رویه سلول های پوششی روده بزرگ می شود و بررسی ها نشان داده است افرادی که کلسیم بیشتری مصرف می کنند، سرطان روده در آنها کمتر است.

وی با اشاره به اینکه محدود کردن مصرف شیر و مواد لبنی زمینه ساز کمبود کلسیم و پوکی استخوان است گفت: شیر و فرآورده های لبنی از مواد مغذی هستند که تامین آن برای بدن ضروری است و مصرف آنها نباید فراموش شود.

وی افزود: از مصرف شیر، کره، سرشیر، کشک و پنیر محلی غیر پاستوریزه باید خودداری کرد زیرا مصرف محصولات غیر پاستوریزه خطر ابتلا به تب مالت و مسمومیت های غذایی را افزایش می دهد.

وی ادامه داد: پیشنهاد می شود به جای نوشابه های گازدار که حاوی مقادیر قابل توجهی شکر هستند از دوغ های پاستوریزه و کم نمک به عنوان نوشیدنی همراه با غذا استفاده شود تا در کنار تامین کلسیم بدن از فواید آن نیز بهره مند شد.

سرانه مصرف لبنیات در استان همدان سال گذشته 142 کیلوگرم بود که در سالجاری این مقدار به 102 کیلوگرم کاهش یافته است.

منبع: ايرنا
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار