رئیس مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضاییه گفت: آمار بخشش در پرونده‌های قصاص سال گذشته نسبت به سال ۱۴۰۰، معادل ۲۰ درصد افزایش داشته است.
کد خبر: ۱۱۰۵۷۷۱
تاریخ انتشار: ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۵:۵۱ 17 May 2023

حجت‌الاسلام و المسلمین هادی صادقی در همایش موسوم به "صبر" در سالن اجتماعات دادگستری اصفهان افزود: اولیای دمی که با رضایت خود از قصاص محکوم می‌گذرند، بخاطر خدا و ائمه اطهار(ع)، این عمل بزرگ را انجام می‌دهند.

وی افزود: سال گذشته آمار صلح و سازش در پرونده‌های شوراهای حل اختلاف کشور نیز ۴۳ درصد نسبت به سال ماقبل آن افزایش داشت.

حجت‌الاسلام صادفی اضافه کرد: سال گذشته بیش از ۷۵۰ رضایت در پرونده‌هایی دارای جرایم سنگین و هزاران رضایت در پرونده‌هایی دارای جرایم سبک رُخ داد.

رییس مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضاییه اظهار داشت: در دوره‌ای که از چند ماه گذشته آغاز شده است و تا میلاد امام رضا(ع) نیز ادامه دارد فعالیت‌های یک پویش با عنوان "به عشق امام رئوف می‌بخشم" ادامه پیدا خواهد کرد.

وی تصریح کرد: افرادی که در قالب این پویش با استفاده از مال، آبرو، اعتبار و جایگاه اجتماعی و مسوولیت خود واسطه صلح و بخشش می‌شوند و افرادی هم که از حق مالی یا قصاص می‌گذرند و رضایت می‌دهند باعث گسترش صفا و صمیمیت در جامعه و مایه تقویت همبستگی اجتماعی می‌شوند.

حجت‌الاسلام صادقی با تقدیر از مردم، خیران و مسوولان اصفهان گفت: این استان هم مردم رئوفی دارد که دارای روحیه بخشش هستند، هم خیرینی که با مال، آبرو و اعتبار خود واسطه بخشش و صلح می‌شوند و هم مسوولانی که اینگونه امور را پیگیری می‌کنند و گسترش این جریان را باید به مردم اصفهان تبریک گفت.

وی اظهار امیدواری کرد که با تلاش مسوولان شوراهای حل اختلاف، صلح‌یاران، میانجیگران و خیران و با ترویج فرهنگ صلح و سازش و گذشت در جامعه شاهد افزایش این امر پسندیده در جامعه باشیم.

رییس کل دادگستری استان اصفهان نیز در این همایش گفت: سال گذشته ۱۵۴ حکم قصاص در استان صادر شد که ۵۰ مورد از آن با تلاش خیران، صلح‌یاران، میانجیگران، اعضای شورای حل اختلاف و دیگر مسوولان امر و بخشش و با بزرگواری اولیای دم، به گذشت منجر شد که ۲ مورد از این تعداد مربوط به قصاص عضو از ناحیه چشم و ۴۸ مورد مربوط به قصاص نفس بود.

حجت‌الاسلام والمسلمین اسدالله جعفری افزود: گسترش فرهنگ صلح و سازش همواره از تاکیدات رهبر معظم انقلاب بوده و این موضوع یکی از دغدغه‌های رییس قوه قضاییه هم هست که در بسیاری از جلسات و برنامه‌ها بر آن تاکید دارند و بخشی از سند تحول قضایی ابلاغی از سوی ایشان نیز با همین هدف تدوین و ابلاغ شده است.

وی با تشریح اهمیت جایگاه صلح و سازش در جامعه گفت: هدف از تشکیل شوراهای حل اختلاف استفاده از ظرفیت‌های موجود در جامعه در تمام سطوح برای برقراری صلح و سازش و جلوگیری از تشکیل پرونده‌های قضایی است و همچنان این هدف از اصلی‌ترین اهداف شوراهای حل اختلاف بشمار می‌رود.

رئیس کل دادگستری استان اصفهان افزود: اهمیت جایگاه صلح و سازش در جامعه از چند منظر قابل بررسی است که از جمله از نگاه شریعت مقدس اسلام همواره بر گسترش صلح، مهرورزی، نوعدوستی و گذشت تاکید شده است و همچنین از نگاه اجتماعی نیز گسترش فرهنگ صلح و گذشت و دوستی یکی از مؤلفه‌های جامعه مُترقی بشمار می رود.

وی با اشاره به اینکه قانون با تشکیل شوراهای حل اختلاف در دستگاه قضایی سعی در ترویج این خصلت حسنه دارد، از فعالیت‌های اعضای ستاد صبر استان که یکی از بازوهای پرتوان دستگاه قضایی در امر ایجاد صلح و سازش هستند، قدردانی و بر لزوم تقویت هرچه بیشتر این نهاد تاکید کرد.

حجت‌الاسلام جعفری، مردم اصفهان را در زمینه گسترش امور خیر و نیک‌اندیشی سرآمد دانست و گفت: خیرین و مردم نیک‌اندیش این استان در انجام امور خیر از جمله ایجاد صلح و سازش و گذشت سرآمدند و اقدامات خیرخواهانه آنها جای تقدیر دارد.

رئیس دستگاه قضایی استان افزود: زیرساخت‌های فرهنگی، مذهبی و اجتماعی که در اصفهان بمنظور ترویج فرهنگ گذشت و بخشش وجود دارد در کل کشور بی‌نظیر است به نحوی که در برنامه‌ای که با عنوان "یک شهر ضیافت" با کمک صدا و سیمای مرکز اصفهان در ماه رمضان برگزار شد بیش از ۵۰ هزار نفر در سنین و سطوح مختلف شرکت داشتند که مبالغ مختلفی را برای آزادی زندانیان اهدا کردند.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار