مدیر اسناد و کتابخانه ملی منطقه غرب کشور به مرکزیت همدان با اشاره به بررسی آثار خطی موجود در همدان، گفت: به دعوت مرکز اسناد همدان و با همکاری کتابخانه ملی ایران آثار خطی موجود در همدان، از سوی نمایندگان کمیته ملی حافظه جهانی بررسی شد.
کد خبر: ۶۳۳۹۰۱
تاریخ انتشار: ۰۱ مرداد ۱۳۹۷ - ۲۱:۳۹ 23 July 2018
مدیر اسناد و کتابخانه ملی منطقه غرب کشور به مرکزیت همدان با اشاره به بررسی آثار خطی موجود در همدان، گفت: به دعوت مرکز اسناد همدان و با همکاری کتابخانه ملی ایران آثار خطی موجود در همدان، از سوی نمایندگان کمیته ملی حافظه جهانی بررسی شد.

به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی سازمان اسناد استان همدان دکتر علیرضا تکلو اظهار کرد: همزمان با رویداد گردشگری ۲۰۱۸ و با هدف زمینه سازی برای ثبت آثار مکتوبی از فرهنگ و تاریخ مردم استان همدان در حافظه ملی و حافظه جهانی، نمایندگان کمیته ملی حافظه جهانی، اسناد و کتب خطی و نادر موجود در استان را مورد بررسی قرار دادند.

 وی افزود: در حاشیه برگزاری دومین کارگاه آموزشی و اولین نشست کمیته حافظه جهانی در استان همدان، دکتر نظری دبیر علمی کمیته ملی حافظه جهانی در ایران و دکتر اصیلی استاد دانشگاه تهران و عضو کمیته حافظه جهانی به اتفاق هیات همراه و شرکت کنندگان در کارگاه، از مرکز اسناد و نسخ خطی دانشگاه بوعلی سینا، مرکز اسناد آرامگاه ابن سینا و مجموعه شخصی عباس فرهادی یکی از مجموعه داران استان همدان بازدید کردند.

وی یادآور شد: در این بازدید آثار موجود مورد ارزیابی اولیه قرار گرفت و مقرر شد نتایج بررسی‌های ثانویه با هدف ثبت تعدادی از آثار واجد شرایط در فهرست آثار ملی و حافظه جهانی سازمان یونسکو به عنوان میراث مستند و ماندگار از ایران و استان همدان، اعلام و مقدمات این اقدام فراهم شود.

وی با قدردانی از همکاری دانشگاه بوعلی و میراث فرهنگی برای فراهم کردن زمینه بازدید از این اسناد تصریح کرد: سایر دستگاه‌های اجرایی استان که مجموعه‌ای از نسخ خطی و کتب نادر در اختیار دارند باید مستحضر باشند که این آثار میراث نسل گذشته برای آیندگان است که باید ضمن نگهداری اصولی و تخصصی، تصویر و اطلاعات آن‌ها در دسترس محققان و پژوهشگران داخلی و خارجی قرار داده شود.

تکلو تاکید کرد: در صورت ثبت هر کدام از آثار موجود در فهرست حافظه ملی یا جهانی، خود اثر کماکان در اختیار مجموعه ارائه دهنده باقی خواهند بود و در صورت تمایل به نگهداری و بهره برداری بهتر و اصولی‌تر به آرشیو مدیریت اسناد و کتابخانه ملی منطقه غرب کشور منتقل می‌شود.

وی ابراز امیدواری کرد: با احداث بانک کتب خطی و نادر، موزه اسناد تاریخی و میراث مکتوب و اولین مرکز مطالعات تاریخی و تاریخ پژوهی غرب کشور در همدان مجموعه مناسبی برای نگهداری و بهره برداری از این اسناد ایجاد شود.
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار