معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: با وجود استمرار پدیده 18سال خشکسالی در استان، بخش کشاورزی به عنوان یکی از پایه های اقتصادی منطقه ، 29 تا 37 درصد سهم اشتغال را به خود اختصاص داده است.
کد خبر: ۳۴۷۳۱۳
تاریخ انتشار: ۰۲ دی ۱۳۹۵ - ۱۲:۳۰ 22 December 2016
محمد زمانی، چهارشنبه شب در چهارمین جلسه کار گروه تخصصی خشکسالی، سرما زدگی و مخاطره طبیعی کشاورزی استان افزود: یکی از مولفه های مهم در اقتصاد مقاومتی موضوع غذا در کنار دارو مطرح شده است و برنامه های متعددی در مجموعه وزارت جهاد کشاورزی در این زمینه طرح ریزی شده است.
وی گفت: آمار و اطلاعات در سطح دنیا نشان می دهد 36 درصد جمعیت دنیا و 22 درصد اقتصاد جهان در شرایط ناپایداری و استرس آبی قرار دارد و منطقه خراسان جنوبی هم شدت بیشتری در استمرار خشکسالی های 18 ساله دارد ، تجربه می کند.
وی بیان کرد: بر اساس آمار و اطلاعات موجود آنچه در این شرایط و نوسان آبی در استان رخ داده است، همواره مجموع تولید در بخش کشاورزی با وجود محرومیت ها شیب مثبتی داشته و اعداد به صورت مطلق در حال افزایش است.
به گزارش ایرنا زمانی اظهار کرد: در این دوره خشکسالی، تولیدی در استان و کشور صورت می گیرد که سهم عمده بار افزایش آن را مردم متقبل می شوند.
وی ادامه داد: در استان در یک سال حدود 800 میلیارد ریال سهم افزایش هزینه های تولید بود که در قالب داده های واسط این اعداد خود را نشان می دهد.
وی عنوان کرد: علی رغم مشکلاتی که به طور طبیعی در بخش کشاورزی استان وجود دارد این دلیل نمی شود جهت گیری در مقابل کشاورزی و اینکه محصول توجیه اقتصادی ندارد، لحاظ شود.
وی افزود: به هر جهت باید نیاز مردم تامین شود و تولید کشاورزی به سه دسته تولید مستقیم، غیرمستقیم و تولیدات با سهم محدود تقسیم بندی می شود.
وی اضافه کرد: تولیداتی از قبیل گندم، جو، ذرت، گوشت و ... اگر تولید نشود به اجبار باید برای تامین آن پول در قالب ارز پرداخت شود همچنین تولید مستقیم مانند زعفران و پسته که صادراتی هستند سبب ایجاد ارز و پول می شوند.
معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی جهاد کشاورزی استان گفت: ادامه کشاورزی در استان و کشور یک انتخاب نیست بلکه یک اجبار است به عنوان مثال اگر این حجم گندم در کشور تولید نمی شد برای تامین آن باید پول بیشتری هزینه می شد.
زمانی بیان کرد: با توجه به همه مشکلات طبیعی که در بخش کشاورزی استان با آن دست و پنجه نرم می کنیم سرمایه گذاری لازم در راستای تقویت این بخش انجام می شود و این رویکرد در سال های اخیر در استان افزایش یافته است.
وی گفت: در حوزه بیمه کشاورزی در 6 سال گذشته به طور متوسط 130 میلیارد ریال سالانه یارانه برای خسارت ها پرداخت شده است.
وی ادامه داد: تولیدی که در بخش کشاورزی در سال های اخیر صورت گرفته 28 هزار و 210 میلیارد ریال( 2 هزار و 821 میلیارد تومان) کالا و مصرفی که در داده های واسط بوده 11 هزار و 840 میلیارد ریال بود.
منبع: ايرنا
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار