در باشگاه هنرمندان عکاس قم مطرح شد:
استاد دانشگاه گفت: عکاسان می توانند در یک مجموعه عکس با رویکرد نقد اجتماعی زشت و زیبای معماری و شهرسازی قم را به تصویر بکشند.
کد خبر: ۱۵۳۴۲۴
تاریخ انتشار: ۰۷ دی ۱۳۹۴ - ۱۵:۱۲ 28 December 2015
به گزارش تابناک قم، جلال محدثی در سیزدهمین نشست باشگاه هنرمندان عکاس قم که در حوزه هنری استان  و با محوریت بخش عکس سومین جشنواره رسانه و مهندسی برگزار شد در سخنانی با اشاره به محورهای برگزاری این جشنواره مطبوعاتی اظهار داشت: تجلی معنویت در معماری شهر مقدس قم ، نما و منظر شهری  مطلوب شهر مقدس قم ؛ (زشت و زیبای شهر) ، بافت معماری جدید و قدیم ؛ مناظر و چشم‌اندازهای شهری قم و جاذبه‌های مذهبی ، فرهنگی و تاریخی شهر مقدس قم از جمله محورهای اعلامی در فراخوان این جشنواره است که به موضوعات کلی اشاره دارد و دست عکاسان برای ارائه آثار در این موضوعات باز است.

محدثی بیان داشت: عکاسان برای ارائه آثار خود به این جشنواره باید به مفاهیم موجود در محورهای فراخوان دقت بیشتری داشته باشند ؛  به عنوان نمونه تجلی معنویت در معماری شهر قم تنها به جنبه های مذهبی و دینی باز نمی گردد بلکه می توان در سوژه های مختلفی به ابعاد معنایی آن اندیشید.

این استاد دانشگاه ،افزود: هر آن چیزی که در معماری شهر می تواند معنایی را انتقال دهد در حقیقت تجلی گاه معنویت است چرا که همه آنچه که در این دنیا وجود دارد یه  جنبه مادی ویک جنبه معنایی با خود به همراه دارد.

 وی با اشاره به محور دیگر بخش عکس جشنواره رسانه و مهندسی؛ نما و منظرشهری را از موضوعات مهم در معماری برشمرد و افزود:سیمای شهری آن چیزی است که از ذهن می گذرد و به ذهن می نشیند در حالی که منظر آن چیزی است که به چشم می آید و با چشم می توان آن را دریافت کرد.

وی بیان داشت: ممکن است افراد مختلف از سیما و منظر یک شهر قضاوت های متفاوتی داشته باشند که عکاسان می توانند در یک مجموعه عکس حتی با رویکرد نقد اجتماعی آنچه در شهر می گذرد از نظر معماری و شهرسازی ؛  زشت و زیبایی های موجود را نشان دهند.

محدثی عنوان داشت: ساختار شهری قم یک بخش مدرنیته و یک بخش سنتی دارد که در این بین سوژه های مختلفی برای به تصویر کشیدن وجود دارد که گاها این دو فضا با یکدیگر در تناقض هستند واختلافات فاحشی دارند.

وی با بیان اینکه در برخی از کشورهای غربی ضابطه هایی وجود دارد که افراد نمی توانند از هر رنگ و یا نمایی برای ساختمان خود استفاده کنند ابراز داشت: متاسفانه در ایران چنین چیزی نداریم که به همین دلیل شاهد اختشاشات بصری زیادی هستیم.

کارشناس ارشد معماری ادامه داد: بافت های شهری حرف های زیادی برای گفتن دارند و یک تصویر از نمای بالا می تواند چگونگی شهر را به لحاظ مهندسی نشان دهد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود معماری را یک مفهوم دانست و افزود: انسان برای ادامه زندگی خود کیفیت هایی در زمینه های مختلف در نظر می گیرد و ما در به تصویر کشیدن و ثبت یک اثر معماری باید کیفیت آن را مد نظر قرار دهیم که چه حرفی برای گفتن دارند و در کنار چه عناصری بر کیفیت آن افزوده می شود.

وی با بیان اینکه حضور نور در زندگی و فرهنگ ایرانی به خصوص در عرصه ساخت و ساز از قدیم پررنگ بوده اما امروز کمترشاهد آن هستیم افزود:به عنوان نمونه می توان به معماری تیمچه قم اشاره کرد که نور ، به داخل راه دارد و نه تنها فضای محیط را روشن می کند بلکه برجستگی های معماری اطراف را هم نمایان می کند که متاسفانه امروز جای نور که سبقه فرهنگی و تمدنی در بین ایرانیان دارد  کمتر دیده می شود.

مسئول باشگاه هنرمندان عکاس استان قم نیز در این نشست اظهار داشت:برخی از نهادهای و ادارات استان همانند سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قم مبادرت به برگزاری جشنواره رسانه ای در بخش های مختلف از جمله بخش عکس می کنند که این اقدام قابل تحسین است.

ابراهیم سلیمانی از کلیه عکاسان و علاقمندان به عکاسی خواست تا این فرصت را مغتنم شمرده و با حضور در این جشنواره به بخشی از رسالتی که در زمینه شهرشان به دوش دارند جامه عمل بپوشانند.

وی همچنین برپایی این کارگاه تخصصی که در زمینه معماری و شهرسازی با حضور یکی از کارشناسان برجسته این عرصه که  در هنر نیز دستی بر آتش دارند برگزار شد را به تعمیق نگاه عکاسان برای حضور در جشنواره رسانه و مهندسی مفید دانست.
منبع: تابناک
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار