میزان مصرف سموم کشاورزی قائم‌شهر در سال ۶۸ حدود ۱۲ هزار تن بوده که در حال حاضر به چهار هزار تن رسیده است.
کد خبر: ۸۴۸۴۴
تاریخ انتشار: ۰۷ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۲:۲۹ 29 August 2015
به گزارش تابناک به نقل از مهر شهرستان قائم‌شهر با داشتن هشت هزار هکتار شالیزار و ۱۵ هزار هکتار باغات نقش مهمی در تولید و تأمین غذای کشور و مازندران دارد و مدیران بخش کشاورزی قائم‌شهر، صبح شنبه در نشست با رسانه‌های استان، به بیان دستاوردها و عملکرد دولت در بخش کشاورزی پرداختند.

فرزین فرهادی رئیس جهاد کشاورزی شهرستان قائم‌شهر در نشست مطبوعاتی خود، اظهار داشت: در چندماهه اخیر با مسائل و مشکلات زیادی از قبیل بارندگی‌های زیاد در زمستان گذشته، نوسانات گوشت سفید، بازار مرکبات و تأمین میوه شب عید، خشک‌سالی و پس‌ازآن بارندگی‌های زیاد در بحث کشاورزی روبرو بوده‌ایم.
مدیرجهادکشاورزی قائم‌شهر بابیان اینکه این شهرستان در طرح راست آزمایی پیشگام بوده است، گفت: قائم‌شهر در ثبت سامانه اشتغال با ۱۱۶ درصد، بیشتر از تعهداتش عمل کرده است.
وی از اجرای ۲۵ پروژه عمرانی در سال گذشته خبر داد و بیان کرد: این طرح‌ها شامل شن‌ریزی، تجهیز و نوسازی، لاینینگ کانال‌های آب زراعی، برق‌رسانی به چاه‌های کشاورزی بوده است که با هزینه ۳۰ میلیارد ریال از منابع ملی و استانی اجرا شد.
فرهادی با اشاره به اینکه جهاد کشاورزی پرمخاطب‌ترین بهره‌بردار را داراست، گفت: برگزاری کلاس‌های آموزشی مداوم در مزارع برای بالا بردن سطح علمی کشاورزان ضروری است که به‌طور منظم هفتگی در سطح شهرستان اجرا می‌شود.
مدیر جهاد کشاورزی قائم‌شهر، این شهرستان را دارای زنجیره تولید کامل کشاورزی معرفی کرد و گفت: شرکت تعاونی گاوداران قائم‌شهر به‌عنوان نمونه برتر کشور، ماهانه ۵۰ تن سبوس گندم یارانه تخصیصی برای تولید کنستانتره دامی ارزان‌قیمت تولید به کشاورزان عرضه می‌شود.
وی ادامه داد: شرکت تعاونی مرغداران شهرستان قائم‌شهر، دومین کارخانه تولید دان مرغ سطح کشور است که سالانه ۶۰ هزاران انواع دان مرغ تولید می‌کند.

کاهش استفاده از سموم آفات کشاورزی

علی شعبانی معاون فنی و اجرایی مدیریت جهاد کشاورزی قائم‌شهر در خصوص استفاده بیولوژیک در تولید محصولات کشاورزی، اظهار داشت: آمار استفاده از سموم کشاورزی در مازندران از سرانه مصرف نسبی جهانی پایین‌تر است.
وی ادامه داد: استفاده از سموم کشاورزی غیرقابل‌اجتناب است ولی با مراقبت و پیش‌آگاهی کشاورزان توانستیم استفاده درست و بهینه از آن را به آنان آموزش داده و کاهش سموم را داشته باشیم.

معاون فنی و اجرایی مدیریت جهاد کشاورزی قائمشهرتصریح کرد: گذاشتن تله‌هایی برای مگس‌های مدیترانه‌ای و استفاده از کرم ساقه خوار برنج ازجمله راهکارهای مناسب کاهش استفاده از سموم کشاورزی بوده است.
وی بیان کرد: در سال ۶۸ مازندران ۱۲ هزار تن سموم کشاورزی مصرف کرده است که این مقدار هم‌اکنون به چهار هزار تن تقلیل پیدا کرد.
شعبانی با اشاره به بحران آب در سال جاری و اینکه زمین شالیزاری رهاشده نداشتیم، اذعان کرد: در هشت هزار هکتار از اراضی شالیزاری پیش‌بینی می‌شود ۴۲ هزارو ۸۵۸ تن شلتوک برداشت شود.
وی افزود: ضمن اینکه امسال در ۸۵۰ هکتار نشاء دوباره و در ۶۰۰ هکتارکشت رتون داشتیم و در هزار و ۷۰۰ هکتار هم مبارزه بیولوژیک با کرم ساقه خوار انجام‌شده است.
معاون فنی و اجرایی با تأکید بر مبارزه بیولوژیک در ۲۰۰ هکتار باغات مرکبات با سوسک کریپت، اظهار داشت: در ۱۵ هزار و ۱۹۴ هکتار از باغات مرکبات پیش‌بینی می‌شود که ۱۷۰ هزار تن محصول تولید شود.   

تولید ۲۵ درصد گوشت سفید کشور در مازندران

رضا خلیلی، رئیس اداره بهبود تولیدات دامی شهرستان قائم‌شهر بابیان اینکه مازندران ۲۵ درصد از گوشت کشور را تولید می‌کند، گفت: شهرستان قائم‌شهر با ۱۷۱ واحد مرغداری و تولید سه میلیون و ۸۳ هزار قطعه در هر دوره جوجه ریزی، در استان از رتبه بالایی در تولید گوشت سفید برخوردار است.
وی افزود: تولید کارخانه جوجه‌کشی شهرستان قائم‌شهر در هر دوره ۲۱ روزه، یک‌میلیون و ۴۸۹ هزار و ۶۰۰ قطعه است.
خلیلی با اشاره به وجود ۳۸ هزار و ۶۳۵ کلنی زنبورعسل در قائم‌شهر، گفت: ۴۳۱ نفر زنبوردار در این شهرستان سالانه ۴۲۳ تن عسل با میانگین ۱۰.۲ کیلوگرم تولید می‌کنند
وی ادامه داد: سالانه ۲۴ هزار و ۵۹۰ رأس دام سنگین، ۲۸ هزار و ۳۲۹ تن شیر تولید می‌کنند که روزانه ۱۸ تا ۲۰ تن از سه سکوی شیر، جمع‌آوری می‌شوند.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار