مسافران نوروزی بخوانند
در برخی از ویترین ها سکه هایی از دوره های مختلف تاریخی ایران و بیزانس از جنس طلا، نقره و غیره نگهداری می شود.
کد خبر: ۵۸۳۴۷۸
تاریخ انتشار: ۰۷ فروردين ۱۳۹۷ - ۰۸:۳۴ 27 March 2018

به گزارش تابناک اردبیل، ساختمان فاخر موزه باستان شناسی اردبیل از جمله طرح های مهم استان در زمینه معماری است. این موزه، که در دو طبقه و با مساحتی بالغ بر 1700 متر مربع در بیست و نهم آبان ماه سال 1387ش تکمیل و تجهیز و راه اندازی شد، یکی از موزه های باستان شناسی مجهز کشور به شمار می رود.

ساختمان موزه باستان شناسی بخشی از فضای پیرامون مجموعه تاریخی و فرهنگی شیخ صفی الدین اردبیلی را در برگرفته و آثار آن نمایانگر بخشی از فعالیت های تمدنی انسان در استان اردبیل محسوب می شود.

آثار و اشیای این موزه مشتمل بر دوره های مختلف پیش از اسلام، تاریخی و اسلامی است. اشیای تاریخی و فرهنگی موزه باستان شناسی اردبیل با در نظر گرفتن قدمت و جنس آنها در دو طبقه سیر تحول و تطور تاریخ فرهنگ اردبیل را در دوره های مختلف تاریخی نشان می دهد.

در ویترین های به نمایش گذاشته شده طبقه اول و زیرزمین سفالینه های متنوع ساده و منقوش دوره های مختلف تاریخی و اسلامی؛ ظروف خاکستری رنگ، سفال های منقوش سبک اردبیل متعلق به عصر هخامنشی و اشکانی و ریتون(تکوک) های مربوط به هزاره اول قبل از میلاد در معرض دید قرار دارد. سفال های دوره اسلامی که مشتمل بر سفال های اوایل اسلام، سده های میانی و متاخر است در طیف گسترده ای از سفال های یکرنگ فیروزه ای، منقوش چند رنگ، نقش کنده زیر لعاب، سفال های آبی و سفید، سلادون(سنگینه) را شامل می شود. بیشتر این سفال ها از برجسته ترین سفال های دوره اسلامی ایران و اردبیل به شمار می رود.

اشیای شیشه ای و فلزی از دیگر آثار ارزشمند به نمایش گذاشته شده در موزه باستان شناسی است که هنر و تکنیک شیشه گری و فلزکاری این سرزمین را معرفی می نمایند. قدمت این اشیا به هزاره اول قبل از میلاد تا عصر ساسانی و دوره پرشکوه اسلامی می رسد.

در برخی از ویترین ها سکه هایی از دوره های مختلف تاریخی ایران و بیزانس از جنس طلا، نقره و غیره نگهداری می شود که تاریخ آنها به عصر ساسانی و اوایل اسلام تا سده ی 12 هجری قمری متعلق است. این سکه ها از نظر تحقیقاتی و باستان شناسی مهم بوده و بخشی از هنر فلزکاری و مهارت ضرب سکه ایران را معرفی می نماید، ضمن اینکه از نظر خطوط خوشنویسی و مطالعه سیر تحول خطوط قابل توجه هستند.

در موزه باستان شناسی اردبیل علاوه بر نگاهداری اشیا و اموال تاریخی- فرهنگی، طبقات و لایه های محوطه باستانی قلعه بوینی یوغون شهرستان نیر طراحی و بازسازی شده است که بازدید کنندگان در قسمت شرقی طبقه زیرین می توانند از آن بازدید نمایند.

 

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار