در سال جاری ۱۶۵ مجوز در درباره مشاغل خانگی در استان قم صادرشده که ۱۲۲ مورد آن درباره مشاغل مربوط به بانوان استان بوده است.
کد خبر: ۵۴۷۰۰۳
تاریخ انتشار: ۱۲ دی ۱۳۹۶ - ۲۱:۲۲ 02 January 2018

به گزارش تابناک قم، جلسه کارگروه زنان استان قم به حضور احد جمالی معاون سیاسی امنیتی استانداری قم و با حضور جمعی از مسئولان و مدیران استان قم در سالن جلسات استانداری قم برگزار شد.


در این جلسه رئیس اداره اشتغال اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان قم اظهار داشت: سال 96، 16 میلیارد ریال برای رونق مشاغل خانگی در استان قم اختصاص داده شد بود که  تنها یک‌سوم آن تحقق پیداکرده است.


 سید محمد فاطمی‌نیا با تأکید بر اهمیت تعامل بین دستگاه‌های مختلف استان در رونق کسب‌وکارهای خانگی افزود:  در مباحث مشاغل خانگی 8 دستگاه اجرایی دخیل بوده اما به نظر می‌رسد درزمینهٔ بانوان باید از  طریق دستگاه ویژه درباره زنان اقدام کرده تا با تعامل‌های خوبی که از این زمینه می‌تواند ایجاد شود روند کار در ریل طبیعی خود قرار گیرد.


وی با اشاره به مجوزهای صادرشده در زمینهٔ مشاغل خانگی در استان قم تصریح کرد: در سال جاری 165 مجوز  در درباره مشاغل خانگی در استان قم صادرشده که 122 مورد آن درباره مشاغل مربوط به بانوان استان بوده است.


بانک‌ها مهم‌ترین عامل عدم رونق اشتغال خانگی هستند


معاون کمیته امداد امام خمینی (ره)  استان قم نیز در این جلسه ابراز کرد: در زمینهٔ مشاغل خانگی صدور وام ساده‌ترین راه ممکن بوده که اختصاص کامل آن توسط بانک‌ها به دلیل مغایرت با منافع بانک‌ها تبدیل به  امری دشوار شده است.


پایانی فر ادامه داد: متاسفانه در زمینهٔ صدور وام اشتغال خانگی بانک‌های استان ضامن‌های متعددی طلب می‌کند که  زنان سرپرست خانوار عملاً از  تأمین کردن آن‌ها عاجز هستند.


وی تأکید کرد: هدف مهم بانک‌ها از سخت‌گیری‌ها و سنگ‌اندازی‌های فراوان عدم پرداخت وام‌های اشتغال است، 24 میلیارد تومان توسط این نهاد در سال 96 برای دریافت وام اشتغال خانگی به بانک‌های استان ارجاع داده‌شده که کمتر از 20 درصد این مبالغ پرداخت‌شده است.


معاون کمیته امداد امام خمینی (ره)  استان قم با انتقاد از بی‌توجهی‌های مداوم درزمینهٔ اشتغال عنوان کرد:متاسفانه عزمی برای رونق اشتغال مشاغل خانگی در بین مسئولان استان وجود ندارد، آن چیزی که در زمینهٔ مشاغل خانگی اهمیت دارد آموزش فروش و ارائه بازارچه‌های فروش برای  تولیدات زنان سرپرست خانوار در سطح شهر است.


پایانی‌فر افزود: متاسفانه تعداد آمار زنان سرپرست خانوار در استان قم نیز به‌موازات کشور روز به‌روز در حال گسترش بوده که ازجمله مهم‌ترین آن‌ها نیز مسئله فقر است.


ورود بانوان در عرصه‌های اقتصادی دهه‌های  آینده بیشتر خواهد شد


معاون آمار و اطلاعات سازمان برنامه‌وبودجه استان قم نیز در ادامه این جلسه عنوان کرد: 21 هزار زن سرپرست خانوار  در سال 85 در استان قم وجود داشته  که  این آمار در سال 95 به 42 هزار نفر افزایش‌یافته است.


محمدجواد شاکر آرانی خاطرنشان کرد: در روستاهای استان نیز آمار زنان سرپرست  خانوار از وضعیت نگران‌کننده‌ای برخوردار است، نزدیک به 67 درصد زنان سرپرست خانوار به دلیل همسر به این سمت کشیده شده، 4درصد نیز به دلیل طلاق و 3.5 درصد هم به دلیل تجرد دائمی مجبور به سرپرست خانوار شده است.


وی ادامه داد: نزدیک به دوسوم زنان سرپرست خانوار دارای همسران فوت‌شده هستند که متأسفانه 72 درصد از آن‌ها نیز خانه‌دار بوده  و صرفاً 10 درصد آن‌ها شاغل و دارای درآمدی ماهانه هستند.


معاون آمار و اطلاعات سازمان برنامه‌وبودجه استان قم عنوان کرد: در مبحث سواد نیز  4 درصد مردهای سرپرست خانوار بی‌سواد بوده که در زمینهٔ زنان سرپرست خانوارها این میزان به 28 درصد می‌رسد همچنین  آمارخانواده های زن یک‌نفره نیز در استان قابل توجه است.


وی ابراز کرد: باید در کنار ایجاد بازارچه عرضه تولید مشاغل خانگی، شبکه‌های عرضه و پشتیبان‌های عرضه برای رونق فروش بیشتر تولیدات زنان سرپرست خانواده را در استان ایجاد کرد تا تسهیل فروش تولیدات زنان سرپرست در استان در وضعیت مناسب‌تری قرار گیرد.


شاکر آرانی افزود: در دهه آینده ورود بانوان به عرصه‌های اقتصادی بیشتر از زمان فعلی خواهد بود و روند رشد صعودی حضور بانوان در مشاغل مختلف از سال 85 تا سال 95 بسیار بیشتر شده و از همین رو نیز توانمندسازی بانوان برای ورود به عرصه‌های اقتصادی امری لازم و موردنیاز است.


زنان در اولویت مبارزه با آسیب‌های اجتماعی هستند


کارشناس دفتر امور اجتماعی استانداری قم نیز گفت: در سال 95، 5 آسیب اولویت‌دار اعتیاد، ناهنجاری‌های اخلاقی، طلاق، بی بندوباری و  حاشیه‌نشینی به موازات تمام کشور در قم نیز اجرا شد.


لیلا امیریان افزود: در استان قم نیز با اولویت‌بندی‌های خاص خود اعتباراتی خاص برای دستگاه‌های مختلف برای طرح‌های فوری ابلاغ‌ شده که این اعتبارات نیز به زودی در بین دستگاه‌های مختلف استان توزیع می‌شود.


وی عنوان کرد: حاشیه‌نشینی و فقر اولویت‌بندی استان در مسئله آسیب‌های اجتماعی بوده که زنان موجود در این محدوده نیز از اولویت بیشتری برخودار هستند، در استان  قم در زمینه کاهش آسیب‌های اجتماعی مبحث پیشگیری از ایدز و آموزش مهارت‌های زندگی با تعامل با دستگاه‌های مختلف در است اجرا و اقدام است.

منبع: تسنیم
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار