معاون خدمات و محیط زیست شهری شهرداری مشهد خبر داد:
معاون خدمات و محیط زیست شهری شهرداری مشهد گفت:هیچ کاری نیست که بتوانیم و نشود انجام بدهیم اما با توجه به اینکه شهرداری به دوره پنجم واگذار می شود، پروژه هایی مانند کلکسیون المان باغ مینیاتوری، اتمام فاز 3 کوهسنگی و کلکسیون باغ گیاه شناسی از جمله پروژه هایی است که فرصت بهره برداری آن در این دوره میسرنشده است.
کد خبر: ۴۷۲۱۸۷
تاریخ انتشار: ۱۲ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۹:۰۹ 03 August 2017
به گزارش تابناک رضوی، خلیل‌الله کاظمی در نشست خبری ارائه گزارش چهارساله فعالیت های این معاونت گفت: در حوزه گردشگری نیز در حال حاضر بوستان موضوعی مینیاتوری و باغ گیاه‌شناسی فعال و بوستان موضوعی دانش نیز در حال احداث است که به زودی به بهره‌برداری می‌رسد.
وی افزود: در گذشته این آینده را برای شهر مشهد متصور بودیم که ساختمان‌ها و معابر در فضای سبز محصور شود که خوشبختانه امروز شاهد این اتفاق هستیم  و در حال حاضر 575 بوستان در سطح شهر مشهد احداث شده که 23 بوستان از این تعداد بزرگ مقیاس و شهری و 438 بوستان نیز محلی است.
وی  گفت : در حوزه گردشگری نیز در حال حاضر بوستان موضوعی مینیاتوری و باغ گیاه‌شناسی فعال و بوستان موضوعی دانش نیز در حال احداث است که به زودی به بهره‌برداری می‌رسد.
کاظمی درباره تامین منابع آبی برای آبیاری فضای سبز شهر مشهد گفت: به طور متوسط روزانه برای آبیاری فضای سبز مشهد 23 میلیون مترمکعب آب نیاز است لذا پروژه‌های مختلفی را برای تامین این منابع آبی و استفاده بهینه از آن اجرایی شده است.
معاون خدمات و محیط زیست شهری شهرداری مشهد اضافه کرد: در حال حاضر پروژه احداث خطوط جداسازی آب شرب از آب خام به طول 90 کیلومتر در شهر مشهد به بهره‌برداری رسیده که ادامه آن از میدان نمایشگاه تا بولوار لادن و ارتفاعات جنوبی مشهد در حال احداث است.
وی  افزود : این پروژه تاثیر بسزایی در تامین منابع آبی و کاهش ترافیک حاصل از تردد تانکرهای آبیاری داشته و همچنین از احداث 14 تصفیه‌خانه فاضلاب خبر داد و گفت: با مشارکت بخش خصوصی دو تصفیه‌خانه از این تعداد در پل طرق و حاشیه کال چهل‌بازه احداث شده است.
وی در ادامه به ارائه توضیحاتی در باره پروژه کمربند سبز مشهد در ارتفاعات جنوبی و شمالی شهر پرداخت وافزود: یکی از معضلات شهر مشهد در گذشته مشکلات زیست محیطی کشف‌رود بود که خوشبختانه امروز با همکاری سایر ارگان‌های ذیربط این معضل رفع شده است.
معاون خدمات و محیط زیست شهری شهرداری مشهد افزود: در حال حاضر در 185 هکتار از اراضی حاشیه کشف‌رود درختکاری انجام شده  و بیش از 2500 هکتار فضای سبز در کمربند سبز جنوبی مشهد احداث شده که در آینده یکی از نقاط گردشگری مشهد خواهد بود.
کاظمی به رفع تصرف از اراضی ارتفاعات جنوبی مشهد اشاره کرد وگفت: با تشکیل شورای حفظ حقوق بیت‌المال و حکم دادستانی بالغ بر 60 هکتار از اراضی اشخاص حقیقی رفع تصرف و درختکاری شده است.
معاون خدمات و محیط زیست شهری شهرداری مشهد  خاطر نشان کرد : در گذشته 24 معدن در ارتفاعات جنوبی مشهد فعال بود که 16 معدن از این تعداد به صورت غیرمجاز فعالیت می‌کرد که در حال حاضر این معادن پر شده و درختکاری انجام شده است.
وی تصریح کرد: معادن مجاز دیگر نیز تا زمان اتمام پروانه تنها اجازه فعالیت دارند و بعد از آن پروانه بهره‌برداری آنان تمدید نخواهد شدو هممچنین یکی از پلاک‌های در اختیار ارگان‌های نظامی نیز رفع تصرف و سند آن به نام دولت تغییر کرده است.
معاون خدمات و محیط زیست شهری شهرداری مشهد عنوان کرد: در حال حاضر 4 پلاک بزرگ مقیاس در اختیار ارگان‌های نظامی در کمربند جنوبی مشهد وجود دارد که در آینده تعیین تکلیف می‌شود.
وی در باره کمک‌های دولتی در خصوص توسعه کمربند سبز جنوبی و کشف‌رود گفت: از اعتبار 160 میلیارد تومانی اعتبار دولتی که مقرر شده بود به کشف‌رود تعلق بگیرد تاکنون 9 میلیارد تومان در قالب اوراق خزانه تخصیص پیدا کرده که در اختیار شهرداری قرار داده نشده است؛ همچنین از 10 میلیارد تومان اعتبار کمربند سبز جنوبی نیز تاکنون دو میلیارد و 400 میلیون تومان در قالب اسناد خزانه تخصیص پیدا کرده است.
کاظمی در باره کاهش مشکلات زیست محیطی اشاره کرد و گفت: در حال حاضر مشهد به عنوان اولین شهر در حوزه محیط زیست شهری ورود پیدا کرده که به عنوان اولین قدم تمامی آلاینده‌های شهر مشهد رصد و به اطلاع شهروندان می‌رسد.
وی افزود: در حال حاضر 23 ایستگاه سنجش آلودگی هوای شهر در مشهد فعال شده که 10 ایستگاه از این تعداد با اعتبار شهرداری فعال شده است؛ در کنار آن 8 نمایشگر وضعیت آلایندگی هوای مشهد نیز در نقاط مختلف شهر نصب شده است.
معاون خدمات و محیط زیست شهری شهرداری مشهد اضافه کرد: همچنین هفته گذشته 10 دستگاه سنجش اشعه فرابنفش در شهر نصب شده که با فعالیت این دستگاه‌ها مشخص شد بین ساعت 12 تا 14 اشعه فرابنفش در مشهد به بالاتر از حد مجاز می‌رسد.
کاظمی عنوان کرد: نصب 5 دستگاه آلاینده‌های صوت و10 دستگاه پرتابل، دو ایستگاه و 15 دستگاه سنجش پرتابل امواج در مشهد فعال است. 
وی با بیان اینکه یکی از نگرانی‌های شهروندان ارتقاء ایمنی به خصوص در ساختمان‌ها است، گفت: با وجود این نگرانی شهرداری مشهد به این موضوع ورود جدی پیدا کرده است و در این زمینه سختگیری می‌کند و در حال حاضرهمه  واحدها و مجتمع‌ها باید تاییدیه ایمنی نقشه‌های مربوط به ساخت و ساز خود را اخذ کنند تا بتوانند پروانه ساخت بگیرند و کارشناسان ایمنی سازمان آتش‌نشانی نیز به طور مستمر پیگیر ایمن‌سازی ساختمان‌ها و رعایت موارد ایمنی هستند.
به گفته وی طبق قانون کلیه ساختمان‌های گروه جیم و دال در سطح شهر مکلف شدند تا هسته‌ای را به نام مدیریت بحران راه‌اندازی کنند که در آن حداقل‌های موارد ایمنی رعایت شده باشد.
معاون خدمات و محیط زیست شهری شهرداری مشهد در باره دریافت تاییدیه ایمنی مراکز مختلف شهر مشهد گفت: تاکنون 320 بازار و سرا در سطح شهر مشهد بازدید شده که تنها 24 بازار از این تعداد اقدام به دریافت تاییدیه ایمنی کرده‌اند.
کاظمی تصریح کرد: در کنار آن تعداد 48 مجتمع مسکونی ناایمن شناسایی شده که 11 مجتمع از این تعداد تاییدیه اخذ کرده‌اند؛ در حوزه جایگاه‌های سوخت نیز از 76 جایگاه سوخت شناسایی شده 12 جایگاه تاییدیه دریافت کرده‌اند.
وی در خصوص فعالیت واحدهای صنفی ناایمن نیز گفت: از ماه گذشته برای واحدهای صنفی ناایمن نیز که تاییدیه ایمنی اخذ نکرده‌اند پروانه کسب صادر نمی‌شود.
معاون خدمات و محیط زیست شهری شهرداری مشهد گفت :یکی از موارد ناایمن که هفته گذشته باعث آتش‌سوزی یک مجتمع اقامتی در مشهد شد استفاده از نمای کامپوزیت است که بسیار خطرناک می‌باشد لذا شهرداری مشهد با همکاری سازمان نظام مهندسی به این موضوع ورود پیدا کرده تا استفاده از این نما استاندادسازی ویژه‌ای شود؛ در اقدامی دیگر ساختمان‌های گروه جیم و دال را مکلف کردیم که از پوشش ضد حریق استفاده کنند.
وی در باره افزایش تجهیزات آنش‌نشانی نیز گفت: در حال حاضر دو بالابر 72 متری برای امداد و نجات و حریق ساختمان‌های بلندمرتبه در شهر مشهد خریداری شده است.
معاون خدمات و محیط زیست شهری شهرداری مشهد در باره فعالیت ایستگاه‌های آتش‌نشانی خصوص نیزخاطر نشان کرد: یکی از راه‌های رسیدن به سرانه‌های استاندارد در حوزه‌های مختلف به خصوصی آتش‌نشانی واگذاری امور آن به بخش خصوصی است.
کاظمی گفت : در حال حاضر ایمنی بزرگترین پروژه‌های ملی کشور مانند پالایشگاه‌ها به بخش خصوصی واگذار شده لذا اعتقاد ما این است می‌تواند فعالیت آتش‌نشانی را با فرماندهی و مدیریت شهری به بخش خصوصی واگذار کرد تا شاهد افزایش چشمگیر کیفیت شویم و امیداوریم در دوره پنجم شورای اسلامی شهر مشهد بتوان خصوصی‌سازی سازمان آتش‌نشانی را توسعه داد.
معاون خدمات و محیط زیست شهری شهرداری مشهد در باره توسعه فعالیت‌ها در حاشیه شهر گفت: شهرداری مشهد در این دوره توجه جدی به توسعه امکانات در حاشیه شهر داشته است که در این زمینه شاهد فعالیت‌های چشمگیر شهرداری در بخش توسعه فضای سبز در حاشیه شهر بودیم.
کاظمی اضافه کرد: در این راستا بالغ بر 60 درصد اعتبارات شهرداری مشهد در حوزه توسعه فضای سبز در حاشیه شهر هزینه شده که شاهد مثال آن احداث بوستان‌هایی همچون بهار، انصار، و پارک‌های محلی و خطی مختلف است.
وی بیان کرد: همچنین ساماندهی کشف‌رود در یکی از محروم‌ترین نقاط شهر مشهد انجام شده که به واسطه آن بالغ بر 50 تا 60 درصد معابر این نقاط آسفالت شده است.
معاون خدمات و محیط زیست شهری شهرداری مشهد اضافه کرد: در کنار آن تعداد بازارهای شهرما در حاشیه شهر مشهد مساوی با بازارهای سطح شهر است.
کاظمی درباره توسعه فضای سبز در مناطق مرکزی شهر گفت: یکی از مشکلات شهر مشهد علی‌رغم توسعه سرانه فضای سبز، افزایش جمعیت در نقاط مرکزی مشهد است که شهرداری را برای توسعه فضای سبز با کمبود زمین مواجه کرده است.
وی افزود: برای حل این مشکل شهرداری مشهد به استفاده از روش‌های نوین متوسل شده که یکی از این روش‌ها توسعه باغ بام است؛ در این راستا کلیه ساختمان‌های گروه جیم و دال در منطقه یک و ثامن مکلف به احداث باغ بام شده‌اند.
معاون خدمات و محیط زیست شهری شهرداری مشهد گفت: در حال حاضر 6600 مترمربع باغ بام در مشهد احداث و 7000 مترمربع پروانه قطعی و 14 هزار مترمربع پیش پروانه نیز صادر شده است.
وی با بیان اینکه شهرداری مشهد نگاه ویژه‌ای به حوزه سرمایه‌گذاری بخش خصوصی دارد، گفت : در حال حاضر بالغ بر 70 میلیارد تومان در حوزه مشارکت‌های خاص پسماند و 200 میلیارد تومان در حوزه فضای سبز و حوزه‌های مختلف خدمات شهری سرمایه‌گذاری بخش خصوصی است.
کاظمی گفت: در شهر مشهد دستگاه‌ها و نهادهای مختلفی هم سو با وظایف شهرداری فعالیت دارند و تصور همه از مدیریت واحد شهری گرفتن این وظایف از یگر نهادها است اما شهرداری مشهد توانسته با همدلی و همکاری با این نهادها به مدیریت واحد شهری دست پیدا کند.
وی گفت: تجلی این همکاری در رفع تصرفات در ارتفاعات جنوبی مشهد، اخذ تعهد فاضلاب رایگان از دولت و سرمایه‌گذاری بخش خصوصی، ساماندهی مشاغل مزاحم شهری و احداث 10 هزار واحد صنفی در خارج از شهر با مشارکت صاحبان مشاغل، مجامع امور صنفی، وزارت صنعت و معدن و تجارت و... است.
معاون خدمات و محیط زیست شهری شهرداری مشهد  افزود : این همکاری‌ها و همدلی‌ها سبب شده تا امروز شاخص‌های مشهد در حوزه ایمنی، نظافت و تمیزی شهری، فضای سبز و محیط زیست در حد قابل قبولی باشد.
کاظمی درپایان از آغاز به کار آتش نشانان داوطلب خانم در ایستگاههای آتش نشانی خبرداد و گفت:70 آتش نشان داوطلب خانم جذب شدند که پس از گذراندن دوره های آموزشی در حوادث کمک رسانی خواهند کرد.
در حاشیه: کاظمی درباره انصراف خود از کاندیداتوری شهرداری مشهد گفت: امیدواریم هرکس شهرداربشود همین راه و فرایند را ادامه دهد.


اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار