کد خبر: ۳۶۰۳۴
تاریخ انتشار: ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۹:۰۲ 18 May 2015

به گزارش تابناک یزد، امروز 28 اردیبهشت 1394 خورشیدی برابر با 29 رجب 1436 هجری و 18 می 2015 میلادی است و رویداد‌های زیر رخ داده‌اند.

*رحلت "میرزا مهدی آیت ‏اللَّه زاده خراسانی" فرزند "آخوند ملا محمدکاظم خراسانی" (1324 ش)

میرزا مهدی آیت‏‌اللَّه زاده خراسانی فرزند عالم بزرگ، آخوند ملامحمدکاظم خراسانی، در حدود سال 1254 ش (1292 ق) در نجف اشرف به دنیا آمد.

وی پس از آموختن مقدمات و سطوح حوزوی، قصد ادامه تحصیل داشت اما بر اثر بیماری شدید چشم، از این کار بازماند و وارد خدمات اجتماعی و سیاسی شد.

میرزا مهدی در حدود سال 1280 ش سفری به ایران داشت و در جریان مشروطه، عصای دست پدر و همکار سیاسی آن مرجع بزرگ شمرده می‏‌شد.

وی برای استقرار مشروطیت، چه در زمان حیات پدرش و چه پس از آن، بسیار فعالیت کرد. خدمات سیاسی میرزا مهدی، نه تنها در مشروطیت ایران، بلکه در استقلال عراق نیز مشهود است. وی در جریان جنگ جهانی اول که خاک ایران مورد تجاوز قوای روسیه قرار گرفت، از طرف علمای مذهبی، برای مبارزه با اشغالگران روس به ریاست هیئتی انتخاب شد که ماموریت آن، رسیدگی به مسائل جهاد و تماس با دولت ایران به منظور اخراج روس‏ها از کشور بود.

همچنین وی در جریان تبعید علمای ایرانی ساکن عراق به ایران، به همراه آنان تا قم آمد ولی سپس به بغداد بازگشت تا با استفاده از نفوذ خود، زمینه مراجعه محترمانه علما به عتبات را فراهم سازد که در این کار نیز موفق شد. سرانجام میرزا مهدی خراسانی در 28 اردیبهشت 1324 ش برابر با سال 1364ق در هفتاد سالگی درگذشت و در جوار امام رضا(ع) مدفون گردید.

*سقوط منطقه مهران توسط رژیم بعث عراق در جریان جنگ تحمیلی (1365 ش)

پس از عملیات والفجر 8 و 9 و انهدام وسیع ارتش عراق، نیروهای حزب بعث عراق آتش سنگینی را برای تصرف شهر فکه تدارک دیدند که با عکس العمل شایسته نیروهای هوایی و یگان‏ه‌ای زمینی ارتش اسلام دفع شد.

در حالی که نبرد فکه به شدت ادامه داشت، در تاریخ 28 اردیبهشت 1365، ارتش عراق تهاجمی بسیار سنگین را به شهر مهران آغاز کرد و با شکستن خطوط دفاعی ایران، در نهایت این شهر را با 200 کیلومتر مربع از اراضی اطراف آن، به تصرف خود درآورد. در بحبوحه نبرد مهران و فکه، جبهه جدیدی در منطقه حاج عمران توسط دشمن گشوده شد و دشمن تلاش کرد تا پیروزی مهران را تکرار کند که این حمله با مقاومت بی ‏نظیر رزمندگان اسلام مواجه شده و دشمن، شکست خورد.

*قانون تمدید اختیارات علی اکبر داور وزیر عدلیه به مدت چهار ماه تصویب شد(1306ش)
دکتر مصدق در مخالفت با تمدید اختیارات سخن گفت. سرانجام بین ابوطالب شیروانی و دکتر مصدق مشاجره شدیدی درگرفت.

**رویدادهای مهم این روز در تقویم هجری ( 29 رجب 1436 )

*وفات همسر گرامی رسول‏ خدا، "حضرت خدیجه" به روایتی(سه‏سال قبل ازهجرت)

حضرت خدیجه(س) پس از 25 سال زندگی مشترک با پیامبر اکرم(ص) در سن 65 سالگی، وفات یافت و در منطقه‏ حَجون مکه دفن گردید.

وی در سن 40 سالگی با رسول خدا(ص) ازدواج کرد و ثمره‏ ازدواج آن‏ها، دو پسر و چهار دختر به نام‏ه‌ای قاسم، عبداللَّه، زینب، رقیه، ام‏کلثوم و حضرت فاطمه‏ زهرا(س) بود.

آن حضرت نخستین زنی بود که به دین اسلام گروید و تمام اموال خود را در راه ترویج اسلام در اختیار پیامبر اکرم(ص) گذاشت. یکی از روزهایی که در آن احتمال رحلت آن حضرت نقل شده، 29 رجب است.

*رحلت آیت ‏اللَّه "سیدمحمد هادی میلانی" فقیه بزرگ و مرجع عالی مقام شیعه(1395 ق)

حضرت آیت اللَّه سید محمد هادی میلانی در محرم سال 1313 ق در نجف، در خانواده‏ای اهلِ علم و معنویت به دنیا آمد.

اجداد او همه از ساداتِ حسینیِ شهر مدینه‏ منوره و از فرزندانِ امام چهارم حضرت علی بن الحسین(ع) بودند.

پس از اتمام دروس مقدماتی، به درس حضرات آیات: ابوالحسن اصفهانی، میرزای نایینی و آقاضیاءالدین عراقی حاضر شد و در طول 23 سال حضور در دروس و محافل علمی این بزرگان، توانسته بود بر آراء و نظرات قوی‏ترین اساتید مسلط شود.

آیت اللَّه میلانی علاوه بر مهارت در فقه، در علومی همچون فلسفه، تفسیر و علوم قرآنی نیز تبحّر داشت و این دروس را تدریس می‏‌نمود.

جلسات درس ایشان در حوزه‏ی بزرگ نجف بسیار با شکوه بود و شاگردان فراوانی از جمله آیات عظام: حسین وحید خراسانی، سید عباس صدر، محمدتقی جعفری، سیدمحمدباقر طباطبایى و... در محضر درس او به مدارج بالای علمی دست یافتند.

هم چنین آثار فراوان علمی آیت اللَّه میلانی در کتب گوناگون معظمٌ له متبلور شده است.

محاضراتٌ فی الفِقهِ الامامیَّه در ده جلد، قادَتُنا کیفَ نَعرِفهُم در نُه جلد و... از جمله تألیفات این مرجع بزرگ تقلید به شمار می‌‏روند.

این عالم بزرگ در سال 1373 ق وارد شهر مشهد شده و با حضور خود، حوزه‏ علمیه‏ مشهد را رونقی دوباره بخشید.

سرانجام این عالم ربانی که در اواخر عمرِ خود، از همراهی با نهضت اسلامی مردم علیه رژیم پهلوی غافل نبود در سال 1395 ق برابر با 1354 شمسی در 82 سالگی دار فانی را وداع گفت و پس از تشییعی با شکوه، در جوار مرقد مطهر امام رضا(ع) به خاک سپرده شد.

گفته می‏‌شود که تایید شرعی برای اعدام حسنعلی منصور، نخست‏ وزیر خائن رژیم منحوس پهلوی، از جانب آیت‏اللَّه میلانی به اعضای هیئت مؤتلفه‏ اسلامی، صادر شده بود.

**رویدادهای مهم این روز در تقویم میلادی ( 18 می 2015 )

*آغاز عملیات استعماری ارتش فرانسه برای اشغال الجزایر (1830م)

کشورهای استعماری طی سده‏‌های گذشته سعی داشتند تا به هر طریقی با تصرف نواحی گوناگون جهان، حضور خود را بر این نقاط تحمیل کنند و به مستعمرات خود بیفزایند.

در این میان، فرانسه از پیش‏گامان استعمار در قاره اروپا بود که به دنبال بهانه‌‏ای بود تا به کشور الجزایر در شمال قاره افریقا یورش برد.

در نهایت در 18 مه 1830م پادشاه مستبد فرانسه به بهانه آن که فرمان‏روای الجزایر، سه سال پیش از آن، برای وصول هفت میلیون فرانک طلب این کشور از فرانسه، پاریس را تهدید کرده بود، دستور حمله به الجزایر را صادر کرد.

اما بر خلاف تصور دولت‏مردان فرانسه، مردم الجزایر در مقابل حمله به کشورشان به شدت مقاومت کردند و حتی پس از اشغال این کشور توسط سربازان فرانسوی، امیر عبدالقادر الجزایری، سال‏ها با آن‏ها مبارزه کرد.

با این وصف، به دلیل برتری تجهیزات فرانسویان، آنان پس از کشتار مردم و سرکوب مقاومت آزادی‏خواهان الجزایر، بر این کشور مسلط شدند.

اگر چه استعمارگران فرانسوی پس از تسلط بر الجزایر، به غارت منابع این کشور پرداختند، اما سرانجام مبارزات مردم منجر به استقلال الجزایر در سال 1962م شد.

*فروپاشی رژیم دیکتاتوری "موبوتو سه‏سهسکو" در کشور افریقایی کنگو (1997م)

ژنرال ژوزف موبوتو معروف به موبوتو سه‏سهسکو، رئیس ستاد ارتش کنگو بود، ولی در 25 نوامبر 1965م طی کودتایى، زمام امور را به دست گرفت.

وی پس از آن، با اتخاذ روشی خودکامه، از اختیارات مجلس کنگو کاست و با حذف پست نخست ‏وزیری، کلیه اختیارات کشور را در دست خود گرفت.

موبوتو ضمن تغییر نام کنگو به زئیر، به تقلید از چین، نوعی انقلاب فرهنگی به راه انداخت و در جریان این انقلاب که آن را بازگشت به خویشتن نامید، اقدامات مضحک و مبتذلی انجام داد.

این مسئله باعث شد تا جریان غرب‏گرایى، بار دیگر به عنوان یک اندیشه مترقی توسط او به کشور باز گردد.

برقراری روابط با رژیم صهیونیستی، حمایت از شورشیان آنگولا، برگزاری انتخابات تحت فشارهای بین‏المللی، سرکوبی اعتراضات مردمی و دانشجویى از اقداماتی بود که در زمان حکومت سه‏سه‏سکو انجام شد.

در اوایل دهه 1990م با پدیدار شدن نشانه‏‌های تغییر اوضاع در صحنه بین‏ المللی و وقوع تحول در کشورهای دیکتاتوری، اعتراضات و تظاهرات داخلی بر ضد موبوتو در شهرهای مختلف زئیر شکل گرفت که خواهان کناره‏ گیری او از قدرت و تشکیل یک کنفرانس ملی برای بررسی و تدوین قانون اساسی جدید بودند.

از سوی دیگر، موبوتو که با اعتراضات عمومی مواجه شده بود بحث حکومت دموکراتیک و تبدیل حکومت به نظام چند حزبی را مطرح کرد و حتی یکی از رهبران مخالفان را به نخست وزیری منصوب نمود. اما این اعمال نه تنها از اعتراضات نکاست بلکه تعداد زیادی از مردم در جریان این درگیری‏ها کشته و زخمی شدند.

در سال‏های 1996 و 1997م مذاکرات جهت حل مناقشه بین لوران کابیلا رهبر مخالفان و موبوتو سه‏سه سکو انجام شد که بدون نتیجه پایان یافت. ادامه زد و خورد بین شورشیان و نیروهای دولتی سرانجام به شکست سه‏سه سکو و فرار او به مراکش در شانزدهم مه 1997م انجامید.

در نهایت، نیروهای مخالف وارد پایتخت شدند و دو روز بعد در هجده مه 1997م، حکومت سی و دو ساله دیکتاتوری موبوتو سه‏سه‏سکو سقوط کرد. با فروپاشی دولت موبوتو، لوران کابیلا رهبر شورشیان به ریاست جمهوری کنگو رسید و دور تازه‏ای از حوادث این کشور آغاز شد.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار