به گزارش تابناک ایلام؛ حجت الله بخشوده روز شنبه اظهار کرد: از هر هکتار سطح زیر کشت زعفران یک کیلوگرم برداشت می شود وبا توجه به گلدهی تدریجی گیاه زعفران دوره برداشت آن حداکثر 20 روز طول می کشد.
وی با اشاره به اهمیت ترویج وتوسعه کشت زعفران افزود: زعفران با داشتن الگویی متفاوت نسبت به سایر گیاهان زمانی فعالیت خود را آغاز می کند که سایر گیاهان در حال وارد شدن به خواب زمستانی و خاموشی هستند و همزمان بودن این فعالیت با فصل پاییز و شروع بارندگی عملا نیاز آن به آب کاهش می یابد.
بخشوده یادآور شد: در ادامه فصل رشد در اردیبهشت ماه و با پایان یافتن بارندگی ها و گرم شدن هوا و با آغاز حیات سایر گیاهان به فاز خاموشی فرو رفته ودر فصل گرم سال نیازی به آب ندارد و این چرخه ادامه می یابد گویی که زعفران تنها درمان کم آبی است.
وی بیان کرد: مقرون به صرفه بودن کشت و کار زعفران، مقاومت داشتن به عوامل محیطی، آفات و بیماری ها، قابلیت کشت در اکثر اراضی، نیازغذایی کم، فصل رشد کوتاه، سودآوری و ارز آوری مناسب، اشتغال زایی، خاصیت انبار داری و قابلیت کشت توام با درختان از علل و عوامل توسعه زعفران است.
وی تاکید کرد: از معایب زعفران هزینه اولیه زیاد دانست که دلیل و عامل اصلی عدم توسعه سریع آن می باشد.
وی با بیان اینکه کلاس های ترویجی در خصوص کشت زعفران برای کشاورزان شهرستان اجرا شده است، تصریح کرد: کشت زعفران با توجه به سیاستهای سازمان جهاد کشاورزی در راستای توسعه کشتهای کم آببر با توجیه اقتصادی بالا در شهرستان در دستور کار قرار گرفته است و در صدد هستیم کشت این محصول را در سطح اراضی شهرستان تقویت کنیم./م