معاون سازمان جوانان هلال احمر گفت: طرح ملی محله عاری از دخانیات در ۷۰۰ محله توسط ۷ هزار دانش آموز عضو کانون‌های دانش آموزی این سازمان با شعار گُل به جای سیگار اجرا شد.
کد خبر: ۲۹۵۳۱
تاریخ انتشار: ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۱:۰۸ 30 April 2015

به گزارش تابناک یزد، سعید بابایی با اشاره به اینکه طرح طرح ملی محله عاری از دخانیات با هدف حفظ سلامت انسان‌ها و کاهش بیماری‌های ناشی از مصرف سیگار اجرایی شده است، اظهار داشت: بر همین اساس، از 7 ماه گذشته همکاری خوبی بین معاونت سلامت و تندرستی وزارت آموزش و پرورش و اداره سلامت معاونت سلامت وزارت بهداشت آغاز و بیش از 22 هزار بسته آموزشی متناسب با گروههای سنی مختلف و با هدف ارتقای سلامت، تدوین شد.

بابایی با بیان اینکه یکی از اهداف اصلی وزارت بهداشت، کاهش شیوع بیماری های غیرواگیر است، اجرای طرح هایی مانند "طرح ملی محله عاری از دخانیات” را گام موثری در این جهت دانست.

معاون پیش دبستانی و دانش آموزی سازمان جوانان تصریح کرد: بیماری های غیرواگیر مانند سرطان ها، بیماری های قلبی و عروقی، دیابت و … در بلندمدت بار مالی زیادی ایجاد می کنند، که سرطان های مرتبط با استعمال دخانیات نیز جزو این بیماری ها هستند، بنابراین پیشگیری از آنها بسیار مهم و قابل توجه است.

تغییر در سبک زندگی با کاهش مصرف سیگار

بابایی گفت: براساس آمارهای موجود، درحال حاضر سرطان ها دومین عامل و بیماری های ریوی نیز، جزو 5 عامل اول مرگ و میر در کشور هستند. بنابراین با هدف تغییر در سبک زندگی افراد و کاهش مصرف سیگار در جامعه، هدفگذاری و تصمیم گرفته شد که از سنین پایین، آموزش هایی را به صورت غیرمستقیم به نوجوانان ارائه کنیم تا آنها یاد بگیرند سیگار مصرف نکنند.

وی افزود: بر مبنای این رویکرد، داستانی نوآورانه را طراحی کردیم که این داستان در یک محله اتفاق می افتد و نوجوانان ما با حضور در محلات حاضر و براساس همین داستان، به افراد توصیه می کنند سیگار نکشند.

معاون پیش دبستانی و دانش آموزی سازمان جوانان ادامه داد: در این فرآیند چند نکته موردنظر بود، یکی اینکه تاکید داشتیم توسعه محلی را آن هم به کمک جوانان هر محله مدنظر قرار دهیم چراکه این در دنیا به اثبات رسیده است که اگر بخواهیم سلامتی را در یک جامعه ارتقا دهیم، می بایست از جوامع محلی شروع کنیم.

بابایی با بیان اینکه از عنوان طرح نیز اهمیت توجه به محله در کاهش مصرف دخانیات مشخص می شود، تصریح کرد: درواقع نوجوان ما که به مدرسه می رود، در محله تردد دارد و تا حدودی افراد محله را می شناسد و می داند چه کسانی سیگاری هستند و بر همین اساس می تواند نقش خود را ایفا کند.

اجرای داوطلبانه طرح با مشارکت دانش آموزان

وی عنوان کرد: اما رویکرد دیگر ما در اجرای "طرح ملی محله عاری از دخانیات” این بود که کار به صورت داوطلبانه و با مشارکت نوجوانان داوطلب کانون های دانش آموزی انجام شود. باتوجه به اعتماد مردم به هلال احمر، این نوجوانان بهتر می توانند افراد را جذب کنند و از طرفی با هدف فعال شدن کانون های دانش آموزی، این طرح در کانون ها اجرایی شد.

معاون پیش دبستانی و دانش آموزی سازمان جوانان گفت: اما پیام این طرح، در قالب یک داستان و به گونه ای بود که خود دانش آموز محور و مخاطب باشد. به این شکل، دانش آموزان، می توانند مسئولیت خود را به خوبی ایفا کنند و مسئولیت پذیر باشند.

بابایی افزود: نوجوانان کانون های دانش آموزی سازمان جوانان هلال احمربا همکاری آموزش و پرورش در محلات حاضر شدند و با اهدای گل به افراد سیگاری، آنها را به ترک سیگار تشویق می کردند.

وی با اشاره به اینکه طرح ملی کاهش مصرف سیگار به هفته سلامت محدود نمی شود، ادامه داد: قصد داریم در طول سال و در مواقعی که بحث های مرتبط با سلامت مطرح می شود، طرح را اجرایی کنیم.

معاون پیش دبستانی و دانش آموزی سازمان جوانان تصریح کرد: فراموش نکنیم که بیماری‌های مزمن در کشور افزایش یافته است که ریشه آن در شیوه غلط زندگی انسان‌ها از جمله تغذیه نامناسب، نداشتن فعالیت فیزیکی و استعمال دخانیات است، استان‌های تهران، کردستان، قم و یزد نیز از جمله استان‌های فعال در اجرای طرح ملی محله عاری از دخانیات بودند.

حضور دانش آموزان در روستاهای اطراف تهران

در این راستا علی حیدری نجات معاون امور جوانان استان تهران در خصوص اجرای این طرح گفت: طرح ملی محله عاری از دخانیات در 12 شهرستان استان تهران با حضور پرشور دانش آموزان در 24 کانون دانش آموزی اجرایی شد.

حیدری نجات افزود: علاوه بر این، ویژه برنامه ای نیز در پارک ملت اجرا شد و نوجوانان با حضور در میان مردم، کار آگاهی بخشی را انجام دادند.

وی با بیان اینکه در مجموع حدود 5 هزار نفر از دانش آموزان استان در مدت زمان اجرای طرح ملی محله عاری از دخانیات، تحت آموزش قرار گرفتند، ادامه داد: در برخی شهرستان‌ها با توجه به شیوع مصرف موادمخدر در این نقاط، آموزش‌ها در سطح روستاهای شهرستان نیز انجام شد تا کاهش آسیب‌های مرتبط با آن باشیم.

مرد کردستانی دیگر سیگار نمی‌فروشد

در این راستا بابک قنبری معاون امور جوانان استان کردستان نیز با بیان اینکه قبل از اجرای طرح ملی محله عاری از دخانیات، جلسات توجیهی با حضور دانش آموزان و دبیران کانون‌ها برگزار شد، افزود: 20 کانون دانش آموزی در قالب 60 تیم در سطح محلات حاضر شدند و با اهدای گل به افراد سیگاری، آنان را به ترک سیگار تشویق می کردند.

قنبری افزود: در طول اجرای طرح، اتفاقات جالبی افتاد که یکی از آنها تغییر شغل فردی بود که سیگارفروشی می کرد و با دریافت پیام های نوجوانان ما، به صورت داوطلبانه اعلام کرد که شغل خود را عوض می کند.

وی تصریح کرد: اهمیت اجرای "طرح ملی محله عاری از دخانیات” به اندازه ای بود که از تمام ظرفیت های استان بهره بردیم و امیدواریم در آینده نیز شرایطی محقق شود تا کانون های دانش آموزی بیش از گذشته فعال شوند.

حضور فعال دانش آموزان قمی در طرح

در این راستا محمد مصباحی موحد معاون امور جوانان استان قم دراین باره گفت: همزمان با هفته سلامت، طرح ملی محله عاری از دخانیات در استان قم نیز طبق دستورالعمل اجرایی شد و در طول اجرای این طرح، دانش آموزان حضور فعال و موثری داشتند.

مصباحی موحد افزود: برگزاری مسابقه، توزیع سی دی های آموزشی، بروشور و اهدای گل از جمله برنامه های اجرا شده توسط دانش آموزان هلال احمری در طرح ملی محله عاری از دخانیات بود.

وی عنوان کرد: باتوجه به تک شعبه بودن استان قم، طرح در سه مرحله اجرایی شد و مردم استان نیز از حضور و مشارکت دانش آموزان در اجرای این طرح، استقبال کردند.

حضور فعال یزدی‌ها

در این راستا حامد صدیقی معاون امور جوانان استان یزد نیز گفت: طرح ملی محله عاری از دخانیات به همت 45  کانون دانش آموزی و 2 هزار و 200 دانش آموز یزدی انجام شد.

صدیقی افزود: در طول مدت اجرای طرح مردم نیز همکاری خوبی با دانش آموزان داشتند و در سطح شهر با آنها همراه می شدند که بازتاب این کار در رسانه های استان نیز به خوبی منعکس شد.

وی با اشاره به اینکه حضور جوانان در اجرای این طرح، موجب می شود تا خود آنان در سنین بزرگسالی از مصرف دخانیات دور بمانند، ادامه داد: در این زمینه به فرهنگ سازی و برنامه های بیشتری نیاز است تا بتوانیم شاهد نتایج بهتری باشیم.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار