بهار که به نیمه می‌رسد، شکوفه های نورسته در میان برگ‌های همیشه سبز درختان نارنج، شیراز ، شهر باغ های کهن را آکنده از عطر بهار نارنج می کند .
کد خبر: ۲۸۵۹۴
تاریخ انتشار: ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۱:۰۰ 28 April 2015
از باغ های شیراز، عطر بهار نارنج
آرد پیام مستی بر جان هوشیاران

مدیر باغبانی جهاد کشاورزی فارس می گوید : استان فارس با داشتن 1370 هکتار باغ نارنج ، پس از مازندران دومین استان تولید کننده نارنج و بهار نارنج در کشور است.

آب و هوای مناسب فارس سبب شده تا درختان نارنج در این استان به وفور کاشته شود .

از1370 هکتار باغ نارنج در استان حدود 700 هکتار باغ تجاری و ما بقی در فضای سبز و خیابان های شهرهای استان به ویژه شهر شیراز است.

برداشت بهار نارنج در استان فارس هرساله از اواخر فروردین آغاز می شود و تا اواخر اردیبهشت ادامه دارد.
به گفته پاکاری ، شهرستان های جهرم ،داراب ،شیراز ، فسا و کازرون بزرگ ترین تولید کنندگان بهار نارنج در استان فارس هستند.

رئیس سازمان جهادکشاورزی فارس نیز با اشاره به برداشت متوسط 8 تا 12 تن بهار در سال از باغ های نارنج در استان فارس پیش بینی کرد میزان برداشت بهارامسال در این استان به 12 تن برسد.

قاسمی با بیان این‌که بهارنارنج پس از برداشت و شستشو به کارگاه‌های عرقگیری ارسال می‌شود می‌افزاید: 40 درصد بهارنارنج تولید شده در استان، به کشورهای حاشیه خلیج فارس، آلمان ، فرانسه ، انگلیس و پاکستان صادر می‌شود و بقیه به مصرف تازه خوری ،صنایع غذایی ، عطر سازی ،خشک و کارگاه های عرقگیری استان می‌رسد.

به گفته ی کارشناس گیاهان دارویی از هر 120 کیلو شکوفه ی بهارنارنج ،500 کیلو عرق بهارنارنج بدست می آید.

در استان فارس عرق گیری بهار نارنج در 45 کارگاه سنتی و 5 کارخانه صنعتی انجام می شود که در هر دو روش با جوشاندن گل در آب و سرد شدن، افشره گیاه بدست می آید .

صادقی با بیان این که درعرق گیری ، عصاره معطر و مفید گل ها و گیاهان به وسیله ی دستگاه تقطیر می شود می گوید : عطر و عرقی که به دست می‌آید برای معطر کردن غذاها و شیرینی‌ها، استفاده خوراکی به عنوان شربت در مجالس و جشن‌ها، خوشبو کردن هوا و همچنین تهیه داروهای سنتی به کار می رود.

مردم استان فارس تمایل زیادی به مصرف عرقیات دارند و کمتر از نوشیدنی‌های صنعتی، برای مصارف روزمره خود و جشن‌ها و مهمانی‌هایشان استفاده می‌کنند .

شیرازی ها معمولا این عرق را به صورت ترکیب با گلاب یا عرق بید مشک به صورت شربت مصرف می کنند اما مهم ترین خاصیت دارویی بهار نارنج تأثیر آن روی سیستم عصبی بدن است.

به عقیده آن ها ، بهار نارنج آرامش بخش و ضدهیجانات دستگاه عصبی است و سردردهای میگرنی را کاهش می دهد .

به گفته ی کارشناس گیاهان دارویی ، بهار نارنج در تقویت معده بسیار مؤثر است و تپش نامنظم قلب، تشویش و اضطراب را از بین می برد.

ربیعی می گوید : بهارنارنج همچنین برای افرادی که مشکل کم خوابی یا بی خوابی دارند به صورت عرق یا همراه با چای توصیه می شود .

طبیعت گرم بهار نارنج در فصل بهار ذائقه گردشگران داخلی و خارجی را نیز به خود معطوف کرده و بازار تازه فروشی این سوغات معطر را مقابل باغ های سبز شیراز رونق دو چندان بخشیده است .
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار