با انجام اقدام های حمایتی ، جمعیت در حال انقراض شتر دوکوهانه در مهمترین زیستگاه آن در استان اردبیل از کمتر از یکصد نفر در سال های گذشته به 151 نفر در سال گذشته رسید.
کد خبر: ۲۲۹۶۲۰
تاریخ انتشار: ۲۵ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۹:۴۱ 14 May 2016

به گزارش ایرنا، معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت : براساس آمار سال 1394 جمعیت شتر دوکوهانه استان اردبیل 151 نفر (94 نفر ماده و 57 نفر نر) بوده و در سه شهرستان بیله سوار ، پارس آباد و مشگین شهر پرورش می یابند.
بهلول تکلوی روز شنبه افزود: در سال های گذشته جمعیت این دام ارزشمند به زیر 100 نفر کاهش یافته و خطر انقراض آن کاملاً محسوس می شد.
به گفته وی ، اقدام ها برای جلوگیری از انقراض شتر دوکوهانه از سال 74 در ایستگاه شتر دوکوهانه جهاد آباد مشگین شهر با خرید تعداد محدودی شتر از عشایر استان آغاز شد و با فعالیت های تحقیقاتی تعداد آنها به حدود بیش از 70 نفر رسید.
به گفته وی ، همچنین برای تشکیل ژن پول شتر دوکوهانه با خرید تعداد سه نفر شتر دوکوهانه از عشایر استان اقدام به حفظ و نگهداری آن در ایستگاه جعفرآباد مغان شد و با تلاش های انجام یافته جمعیت شتر دوکوهانه این مرکز در سال 94 به تعداد 19 نفر و با زایش های اخیر به 23 نفر رسیده است .
وی افزود : معاونت بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی استان اردبیل برای هدفمند کردن موضوع، ضمن ارائه طرح مدون برای جذب اعتبار بین المللی نسبت به تاسیس 'مرکز ملی حفاظت و توسعه شتر دوکوهانه کشور ' در جعفرآباد مغان اقدام نموده است.
تکلوی افزود : در سالهای اخیر تعدادی از شتران دو کوهانه استان با اهداف تحقیقاتی به استانهای سمنان ، یزد و آذربایجانشرقی منتقل شده و در ایستگاه طرود سمنان عملیات اسپرم گیری ، انتقال جنین و دورگ گیری بر روی آن توسط جهاد کشاورزی انجام گرفته است.
بیه گزارش روابط عمومی جهاد کشاورزی اردبیل ، در حال حاضر مرکز جهاد آباد و جعفرآباد جزو مهمترین مراکز حفظ ژن شتر دوکوهانه کشور محسوب می گردند.

منبع: ايرنا
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار