کد خبر: ۲۰۲۹۶۵
تاریخ انتشار: ۰۹ فروردين ۱۳۹۵ - ۰۹:۲۵ 28 March 2016
به گزارش تابناک یزد،شهرستان بهاباد با وجود فاصله نسبتاً دور از مرکز استان یزد از جاذبه‎‎های منحصر به‌فردی چون برترین موزه سنگ و فسیل و بخش آبزیان کشور، خانه سنگی و زیبایی‎‎های طبیعی چشم‌نواز برخوردار است.شهرستان بهاباد با این شهرستان با مساحتی معادل 6837 کیلومتر مربع و جمعیت 15 هزار و 331 نفر، شامل دو بخش مرکزی و آسفیج و مناطق حاصلخیز جلگه و ییلاقی بنستان و حدود 190 پارچه آبادی است که در فاصله‌ی 200 کیلومتری شهر یزد و 85 کیلومتری شهر بافق قرار دارد.

بهاباد از دو واژه «به» و «آباد» تشکیل شده که واژه به با تلفظ فتح به معنی تحسین و با تلفظ کسر به معنی خوب و نیکی و بهتر می‎‎شود که در این صورت کلمه بهاباد به معنی بهترین آبادی است. البته شاید نام پیشین آن غیر از این بوده و به علت ویرانی آن و ساختن آبادی جدید به بهاباد تغییر نام یافته که به معنی بهتر از آبادی قبلی معنی می‎‎شود.

به استناد کتاب جغرافیای تاریخی معجم البلدان(یاقوت حموی، قرن هفتم هجری) از توتیای این منطقه نام برده که شهرت جهانی داشته است، بنابراین بهاباد از دیرباز مورد توجه بوده است.

این منطقه علاوه بر وجود علمایی چون ملا نجم الدین عبدالله بهابادی یزدی صاحب حاشیه معروف به حاشیه ملاعبدالله، فخر الواعظین، حاج مهدی، میرزا خلیل الله وزیر یزد در دوره صفوی، از لحاظ غنی بودن نسبی سفره‎‌‎های زیر زمینی از اهمیت خاصی برخوردار است.

بهاباد علاوه‌بر دامپروری در کشاورزی نیز مورد توجه بوده است، چون در کنار محصولات گندم، جو، پنبه، زیره، بادام، پسته، انگور، زرد آلو و انار، پنبه و زعفران آن نیز از مرغوبیت خاصی برخوردار است.

در زیر به عمده جاذبه‎‎های این شهرستان اشاره شده است.

آرامگاه ملّا عبداللّه بهابادی

بقعه‎‎ای است که مزار عالم و فیلسوف جلیل القدر ملّا عبدالله بهابادی، صاحب کتاب «حاشیه» در آن واقع است.

مساحت این بقعه 148 متر مربع با مصالح خشت و گل و با نما چینی آجر در دوران قاجاریه بنا شده است و هم‌اکنون به مجموعه‎‎ی فرهنگی - تفریحی تبدیل شده است.

موزه علوم طبیعی

این موزه که وابسته به آموزش و پرورش است در سال 1377 تأسیس شده است.

این موزه با داشتن نمونه‎‎های بسیار متنوع و زیبا در بخش‎‎های سنگ و فسیل، بخش جانورشناسی، گیاه‌شناسی و بخش میکروسکوپیک فعالیت دارد.

موزه علوم طبیعی بهاباد طی سال‎‎های گذشته توانسته است در بخش سنگ و فسیل و بخش آبزیان مقام اول را از میان موزه‎‎های کشور کسب کنند. در این موزه بیش از 4000 نمونه‌ی با ارزش در بخش‎‎های مختلف فوق‌الذکر وجود دارد.

رودخانه شور

رودخانه‌ی شور در شمال بهاباد با دبی متوسط 85 لیتر در ثانیه، سالیانه به طور متوسط معادل 2.68 میلیون مترمکعب به صورت زهکشی آب از منطقه‌ی بهاباد خارج می‎‎کند.

این رودخانه در طول سال آب دارد و در مسیر عبور خود به سمت کویر اکوسیستم جالب و دیدنی خلق کرده است.

روستای تاریخی آسفیج

روستای نمونه و هدف گردشگری آسفیج از شمال به بخش بهاباد با فاصله 32 کیلومتر قرار دارد.

آسفیج روستایی با جاذبه‎‎های گردشگری، مزارع سرسبز، باغ‌های منحصر به فرد و آبشارها و جویبارهایی است که آن‌را به باغ بزرگی تبدیل کرده است.

از جاذبه‎های شاخص آن درخت چنار 3000 ساله، مسجد فاطمیه(س)، مسجد قدیمی، قلعه تاریخی، درخت بنه کهنسال، چشمه‌های آب، قبرستان قدیمی، پهلوان شیران، زیارتگاه پیر سمکوئیه، برج‎‎های قدیمی و نیز کوه‎‎‎‎های سه سر، حسن کل و موم است.

بنای تمام سنگی کمکوییه(خانه سنگی)

یک منزل مسکونی در روستای معروف به «دانشی» در نزدیکی کمکوییه وجود دارد که تماماً حتی سقف‎های آن از سنگ‎های همان منطقه ساخته شده و در نوع خود بی‎‎نظیر است.
منبع: ایسنا
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار