نشست تخصصی داستان‌نویسان استان اردبیل با حضور مجید قیصری داستان‌نویس و دبیر علمی جشنواره خاتم در حوزه هنری استان اردبیل برگزار شد.
کد خبر: ۱۷۸۳۳۰
تاریخ انتشار: ۲۰ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۶:۰۴ 09 February 2016

به گزارشخبرگزاری فارساز اردبیل، به نقل از روابط عمومی حوزه هنری استان اردبیل، در ابتدای نشستتخصصی داستان‌نویسان مجید قیصری داستان‌نویس و دبیر علمی جشنواره خاتم در مورد جشنواره خاتم و اهداف برگزاری آن جهت آشنایی نویسندگان مطالبی ارائه کرد و گفت: خلأ جشنواره‌ای با نام خاتم و تمرکز بر وجود حضرت رسول (ص) از دغدغه‌های شخصی بنده بود و اینکه ما در عرصه داستان کوتاه جشنواره‌ای با محوریت حضرت رسول (ص) داشته باشیم را به یاد ندارم.

وی ضمن تاکید بر اینکه این کار از جنبه‌های مختلف دارای اهمیت است، خاطرنشان کرد: به دلیل اینکه هر نویسنده‌ای بخواهد آثار تاریخی را بازتولید کند باید به منابع تاریخی مراجعه کند ما در حوزه دین در داستان آثار زیادی نداریم این کار به تولید آثار جدید و کشف استعدادهای تازه نیز کمک می‌کند.

قیصری گفت: غرض ما از داستان کوتاه مدرن بازآفرینی از شخصیت حضرت رسول (ص) است وگرنه ما داستان‌های کوتاهی داریم که به شکل بازنویسی تاریخی چه به صورت کوتاه و چه بلند عرضه شده‌اند یکی از چیزهایی که ما به عنوان مخاطب با این گونه داستان‌ها مواجه هستیم این است که احساس می‌کنیم تاریخ می‌خوانیم.

وی با تاکید بر اینکه در ادبیات دنیا نیز شخصیت‌های تاریخی بزرگی وجود دارند که در ادبیات به روز شده‌اند، عنوان کرد: در سطح جهان درباره حضرت موسی (ع) 120 اثر، در مورد حضرت عیسی (ع) 200 اثر اما در مورد شخصیت حضرت رسول (ص) تنها دو فیلم هنری ساخته شده است و متاسفانه در حوزه ادبیات نیز وضع به همین منوال است.

دبیر علمی جشنواره خاتم افزود: آن چیزی که بیشتر مدنظر است نگاه امروز است همان‌طور که کلام خدا در زندگی ما جاری و ساری است شخصیت حضرت رسول (ص) نیز در زندگی ما جاری است اگر ما بتوانیم این جلوه‌ها را در قالب داستان کوتاه بیان کنیم به یقین حرکت مبارکی انجام داده‌ایم.

این داستان‌نویس به بازخوردهای گرفته شده از برپایی چنین جشنواره‌ای اشاره کرد و افزود: بازخوردهای شفاهی بسیار خوب بودند حتی نویسندگان حرفه‌ای بسیار استقبال کردند که این خود حائز اهمیت است.

در ادامه این نشست، یعقوب محسنی، محمود مهدوی و رضا کاظمی هر کدام یکی از داستان‌های کوتاه خود و مجید قیصری هم یک داستان از کتاب «نگهبان تاریکی» خود را برای حاضران قرائت کردند.

بعد از داستان‌خوانی گفت‌وگوها پیرامون مجموعه داستان «نگهبان تاریکی» آغاز شد و سولماز صادق‌زاده (شاعر و منتقد ادبی)، عظیمه کریم‌زاده (داستان‌نویس)، افسون به‌نژاد (شاعر و منتقد ادبی)، الهام سید حسینی (رمان‌نویس و داستان‌نویس)، محمود مهدوی (داستان‌نویس و خاطره‌نویس) و رضا کاظمی (داستان‌نویس و مسئول کارگاه داستان‌خوانی) نکته نظرات خود را درباره داستان مجید قیصری با حاضران در میان گذاشتند.

به اذعان حاضران قیصری سعی کرده از خاطرات جنگ تنها به روایتی ساده بسنده نکند، بلکه خواسته داستان‌های ماندگاری بسازد که به روایت عواطف انسانی و موقعیت‌های مختلف در پس‌زمینه‌ای به نام جنگ بپردازد.

کارگاه داستان‌نویسی حوزه هنری استان اردبیل به عنوان تنها کارگاه داستان‌خوانی و داستان‌نویسی استان به کارگاه گردانی رضا کاظمی از داستان‌نویسان توانمند استان اردبیل است که تاکنون میزبان نویسندگان نام آشنایی چون محمدرضا بایرامی، یوسف علی‌خانی، صالح عطایی، حسین پاینده، محمدکاظم مزینانی، احمد ابوالفتحی و نورالدین سالمی بوده است و به صورت مداوم روزهای دوشنبه هر هفته برگزار می‌شود.

منبع: فارس
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
سولماز
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۱:۰۲ - ۱۳۹۴/۱۱/۲۱
لطفن اصلاح بفرمایید افسون بهنژادشاعرومنتقدادبی هست
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار