مدیر نظارت بر مواد غذایی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: 75% بار بیماری ها در جامعه امروزی مربوط به بیماری های غیرواگیر است و بیماری های قلبی و عروقی و سرطان ها ازعلل مهم در ایجاد مرگ و میر در جامعه به شمار می آیند.
کد خبر: ۱۶۰۲۹۷
تاریخ انتشار: ۱۹ دی ۱۳۹۴ - ۱۰:۴۳ 09 January 2016
مدیر نظارت بر مواد غذایی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: 75% بار بیماری ها در جامعه امروزی مربوط به بیماری های غیرواگیر است و بیماری های قلبی و عروقی و سرطان ها ازعلل مهم در ایجاد مرگ و میر در جامعه به شمار می آیند.

به گزارش تابناک کرمانشاه، به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی، دکتر شهریار مستوفی در نشستی که با شرکت مدیران شرکت های تولید و مسئولین فنی مواد غذایی به مناسبت بسیج ملی کاهش قند و نمک و چربی در سالن اجتماعات معاونت غذا ودارو و برگزار شد، گفت: با توجه به این که برای توسعه پایدار جوامع نیازمند داشتن یک جامعه سالم هست نیازهای ضروری و اساسی برای داشتن یک جامعة سالم برخورداری از تغذیه سالم است.

وی خاطر نشان کرد: برای سلامت غذا از مزرعه تا سفره نیازمند مراقبت و نظارت جدی هستیم که همة ما و مردم باید در بستر نظارت سهیم باشیم، تا غذای سالم و عاری از هرگونه آلودگی در دسترس مردم قرار گیرد.

مدیر نظارت بر مواد غذای دانشگاه همچنن به نقش مهم تغذیه ناسالم در ایجاد این بیماریها اشاره کرد و گفت مصرف بی رویه نمک- چربی و شکر از عواملی هستند که در ایجاد این بیماریها نقش بسزایی دارند.

دکتر مستوفی به چهار عامل فشارخون- چربی خون- دیابت و سیگار به عنوان عوامل مهم در ایجاد سکته های قلبی اشاره کرد و خواهان توجه به بیماری دیابت با توجه به شیوع 10%  این  بیماری در کشور شد.

وی همچنین به بالا بودن سرانه مصرف نمک در کشور اشاره کرد و گفت: مصرف سرانه نمک در کشور 12 گرم در روز است که با توجه به میانگین جهان که 5 گرم می باشد نیاز به توجه بالایی دارد. وی میانگین میزان مصرف شکر در کشور را 66 گرم دانست که  از میانگین جهان بالاتر  است و خواهان توجه جدی به این مساله شد.

دکتر مستوفی در بخش دیگری از سخنان خود به اهداف برنامه ششم توسعه پرداخت و گفت: باید همة مسئولین و تولیدکنندگان صنایع غذایی تلاش کنند که میزان اسیدهای چرب ترانس در وعده های مصرفی را تا پایان برنامه سال 1399 به 1% و میزان اسیدهای چرب ترانس در روغن مصرفی با کاربرد فرمولاسیون مواد غذایی را به 3% سرانه مصرف نمک از 5/12 به 7/7 تا پایان سال 99  و همچنین استفاده از روغن جامد را تا پایان برنامه ششم به صفر برساند .

وی همچنین خطاب به تولیدکنندگان صنایع غذایی از آنها خواست در جهت تلاش در راستای کسب نشان ایمن سلامت محصولات خود در استان تلاش کنند. و فعالیت های خود را در راستای تولید غذاهای فراسودمند دو چندان کنند.

دکتر مستوفی همچنین از آنها خواست که در راستای استقرار سیستم های  مدیریت کیفیت (HACCP- ISO 2200 ) در واحدهای تولیدی خود تلاش کنند.

مدیریت نظارت بر مواد غذایی به انتظارات مدیریت از تولیدکنندگان اشاره کرد و گفت که انتظارات ما از شما 1- کیفیت تولید را افزایش و سلامت محصولات را محور قرار دهند. 2- با ارتباط مستقیم با مصرف کننده با رعایت حقوق او اعتمادسازی کنند. 3- از کارگران و کارشناسان عرصة تولید حمایت کنند. 4- و از رقابت ناسالم و شگردهای مخرب برای حذف رقیب بپرهیزند.

وی همچنین به اهمیت چراغ راهنمای تغذیه ای اشاره کرد و خواهان عملیاتی شدن این برنامه تا پایان سال جاری در سطح واحدهای تولیدی استان شد.
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار