کد خبر: ۱۲۰۵
تاریخ انتشار: ۰۷ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۲:۰۱ 27 January 2015
کشتی سوادکوه به دلیل مشکلات مختلف مدیریت هیئت ورزشی در وضعیت فیتیله‌ پیچ قرار دارد.

به گزارش تابناک-مازندران، رشته ورزشی کشتی از محبوب‌تر‌ین رشته‌های ورزشی در کشور است؛ هر‌چند برخی از رشته‌های ورزشی دیگر با پشتیبانی خیره‌کننده مالی پر‌زرق و برق به نظر می‌آیند ولی رشته کشتی همچنان مورد علاقه ذاتی مردم ایران است.

اگر سال 1318 که نخستین دوره مسابقات کشتی آزاد قهرمانی کشور در ورزشگاه امجدیه تهران برگزار شد را دوره نوین این رشته ورزشی بدانیم شاهد فعالیت بیش از 70 سال این رشته ورزشی در کشور هستیم.

مدیریت ورزشی یکی از اضلاع مهم در موفقیت ورزشی محسوب می‌شود که به همراه توان فنی مربیان و ورزش‌کارا‌ن در دست‌یابی به موفقیت موثر است.

اگر کشتی لو‌چو به دلیل نزدیکی به کشتی آزاد را از قدیمی‌‌تر‌ین رشته‌های ورزشی سوادکوه بدانیم که در 26 عید‌ ماه تبری (جشن مردگان) برگزار می‌شود به قدمت آن پی می‌بریم.

کشتی سوادکوه در حال حاضر از مدیریت نامناسب و تاثیر‌گذار در هیئت این رشته ورزشی رنج می‌برد که کاهش سهم کشتی‌گیران شهر‌های زیراب و پل‌سفید در رده‌های مختلف سنی در مسابقات استانی و کشوری، مستهلک شدن تجهیزات و ابزار مربوط به این رشته ورزشی که در سالن کشتی شهید احمدی با آدمک‌های تمرینی مندرس روبرو هستیم و یا حمایت نامناسب از مربیان را شاهد هستیم.

استفاده بهینه از ظرفیت‌های کشتی سوادکوه

رئیس اداره ورزش و جوانان سوادکوه در گفت‌وگو با فارس با تاکید بر برنامه‌محور بودن هیئت‌های کشتی شهرستان مهم‌ترین ملاک برای انتخاب یا ابقای روسای هیئت‌های ورزشی را برنامه ارائه شده و عملکرد ذکر کرد و گفت: کارنامه عملکرد هیئت کشتی شهر‌های سوادکوه ارزیابی و درباره ادامه فعالیت آنان تصمیم‌گیری می‌شود.

رضا احمد‌زاده با بیان اینکه ظرفیت‌های کشتی سوادکوه باید سامان‌دهی و برای استفاده بهینه از آن برنامه‌ریزی شود، افزود: علاقه‌مندان به حضور در هیئت کشتی شهر‌های سوادکوه برنامه مکتوب و کارشناسی خود را ارائه کنند تا برای هیئت کشتی شهرهای شهرستان تصمیم نهایی گرفته شود.

وی با اشاره به اینکه دوران مدیریت محبوب قبادیان در هیئت کشتی زیراب شاهد حضور در لیگ برتر و شرکت تیم‌های کشتی در مسابقات مختلف بوده‌ایم، خاطرنشان کرد: ضعف هیئت‌های کشتی در زیراب و پل‌سفید باید با هم‌فکری و مشارکت مربیان و کشتی‌گیران و بر طبق برنامه‌های کارشناسی جبران شود.

کشتی‌گیران زیراب توان حضور در تیم ملی را دارند

عقیل حیدری که قهرمانی کشتی آزاد کارکنان دولت در سال 75، قهرمانی پیشکسوتان ایران در سال‌های 76 و 77، دارای 10 مدال طلای کشتی پیشکسوتان جهان و مربی تیم ملی بزرگ‌سالان ایران در سال‌های 90 و 91 را در کارنامه خود دارد در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در سوادکوه با اشاره به اینکه برای توسعه کشتی باید هماهنگی کامل بین مربیان و هیئت کشتی وجود داشته باشد، گفت: بیش از پنج کشتی‌گیر زیراب که در باشگاه کشتی حضور دارند ظرفیت خود را برای حضور در تیم ملی نشان داده‌اند و در سال‌های آینده در سطح اول کشور آنان را خواهیم دید.

وی با بیان اینکه برگزاری مسابقات متمرکز شهری و اعزام تیم قوی به استان و کشور کسب نتایج برتر را فراهم خواهد کرد، افزود: تاکنون خود را در حاشیه سیاسی و مالی قرار ندادم و قلبم برای کشتی زیراب می‌تپد و سیاسی کردن کشتی به این رشته صدمه می‌زند.

حیدری با اشاره به اینکه سالن شهید محسن احمدی زیراب با وصیت این شهید و برای توسعه کشتی شهر ساخته شده است، خاطرنشان کرد: به خارج کردن مدیریت سالن ویژه کشتی از دست کشتی‌گیران منتقد هستم و هیئت کشتی زیراب باید توسط افراد مدیر و متخصص و متعهد مدیریت شود.

به روز نبودن مربیان کشتی زیراب سوادکوه

رئیس هیئت کشتی زیراب سوادکوه نیز با اشاره به اینکه از حدود یک‌ ماه پیش از هیئت کشتی زیراب کناره‌گیری کردم، گفت: زیراب حدود 100 کشتی‌گیر سازمان‌دهی شده و پنج مربی فعال و نیمه‌فعال دارد.

ارسلان حمیدی با بیان اینکه هیئت کشتی را در وضعیت نا‌به‌سامان تحویل گرفتم از دخالت برخی از مربیان در فعالیت‌های هیئت کشتی انتقاد کرد و افزود: برخی از مسئولان که در کار خود مصمم نبودند هم به برخی از افراد که در حاشیه کشتی شهر بودند بها داده‌اند که برای برنامه‌ریزی‌های هیئت کشتی درد سر‌ساز شد.

وی که سابقه 20 سال فعالیت در رشته ورزشی کشتی و حدود 18 ماه ریاست بر هیئت کشتی زیراب سوادکوه را در کارنامه خود دارد مشکل اساسی کشتی زیراب را به روز نبودن مربیان کشتی ذکر کرد و با بیان اینکه عدم وجود مربیان مجرب موجب نزول فعالیت‌های کشتی را فراهم خواهد کرد، خاطرنشان کرد: کشتی‌گیران سوادکوه ظرفیت قرار‌ گرفتن بر سکو‌های المپیک و جهانی را دارند و پیشنهادم به هیئت کشتی آینده این است که بر طبق برنامه‌ریزی‎های خود عمل کند و مانع رفتار‌ افرادی که چوب لای چرخ مدیریت قرار می‌دهند، شود.

توسعه ورزش ضروری است

محمد خادمی که سابقه 20 سال حضور در کشتی سوادکوه و دارای کارت مربی‌گری کشتی و شش سال دبیر هیئت کشتی زیراب سوادکوه را دارد در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در سوادکوه با اشاره به اینکه کشتی سوادکوه دارای سابقه طولانی و دارای چهره‌های جهانی و ملی کشتی است، گفت: نبود وجود حامی مالی قوی در ورزش از موانع مهم دست‌یابی به اهداف هیئت‌های ورزشی است.

قائم‌مقام باشگاه صدرا زیراب با بیان اینکه مسئولان ورزشی استان و شهرستان نباید با واگذار کردن مسئولیت‌ها به هیئت‌های ورزشی، خود را فاقد مسئولیت قلمداد کنند، افزود: زمینه‌سازی برای توسعه ورزش باید در اولویت فعالیت‌های جاری مسئولان ورزشی قرار گیرد.

وی با اشاره به اینکه از سه سال قبل و با استعفای محبوب قبادیان از هیئت کشتی زیراب شاهد ایجاد چالش در این رشته ورزشی بوده‌ایم، خاطرنشان کرد: رسانه‌ها باید درباره فراموشی کشتی سوادکوه توسط مسئولان ورزشی استان و شهرستان پیگیر باشند و کسی که مسئولیت پذیرفته است باید با پیگیری متعهدانه خدمت کند.

خادمی خواستار ایجاد هیئت کشتی قوی و تلاش برای جذب اسپانسر و برنامه‌ریزی مسئولان شهرستانی و استانی برای توسعه آن شد.

توانمندی‌های کشتی سوادکوه

دبیر شورای ورزش زیراب نیز در این باره با اشاره به اینکه فعالیت‌های ورزشی باید با نظر‌خواهی از پیشکسوتان ورزشی و شورای ورزش شهر اجرایی شود، گفت: موفقیت ورزشی با انتخاب مدیر ورزشی دارای تجربه و تخصص به دست‌ می‌آید و توانمندی‌های کشتی سوادکوه فرصت مناسبی برای موفقیت‌های بین‌المللی و ملی است.

مجید امیری با بیان اینکه مدیریت با موضوع فنی در ورزش متفاوت است و باید به صورت کارشناسی مورد توجه قرار گیرد، افزود: پیشکسوتان و مربیان ورزشی می‌توانند بهترین مشاور برای رئیس هیئت عمل کنند و مربی خوب لزوما مدیر خوب نیست.

وی با بیان اینکه تعامل با ادارات و نهاد‌ها و جذب حامیان مالی و تلاش برای توسعه کمی و کیفی کشتی باید در اولویت فعالیت‌های هیئت کشتی قرار گیرد، خاطرنشان کرد: اداره ورزش و جوانان استفاده مناسب از توانمندی‌های شورای ورزش شهر زیراب را نیز مورد نظر قرار دهد.

توانمندی‌های کشتی مازندران

رئیس هیئت کشتی پل‌سفید سوادکوه با اشاره به قدمت 50 ساله کشتی پل‌سفید گفت: کشتی پل‌سفید از دهه 40 با فعالیت در باشگاه راه‌آهن پل‌سفید توسط «شربتی» به مرحله نوینی رسیده است.

پرویز حمید‌نژاد با تاکید بر اینکه پرورش کشتی‌گیر و تحویل آن به تیم‌های مختلف ملی فعالیت سختی است، افزود: انگیزه و توان کشتی‌گیر و زحمات مربی و پشتیبانی و حمایت مالی از مهم‌ترین شاخص‌های توسعه کشتی است و وضعیت اقتصادی و کارگری منطقه و عدم توانمندی و آینده‌نگری در مدیریت ورزشی سوادکوه از دلایل ضعف این رشته پر‌طرفدار است.

وی که سابقه قهرمانی در مسابقات آموزشگاهی و کارگری کشور و سابقه 18 سال ریاست بر هیئت کشتی پل‌سفید و سوادکوه را در کارنامه خود دارد بر هم‌گامی تخصص و مدیریت در رشته کشتی تاکید کرد و گفت: کشتی مازندران دارای توانمندی بیشتر از وضعیت حاضر است و این رشته ورزشی در مازندران متولی برنامه‌محور و آینده‌نگر ندارد و حضور رئیس هیئت و گروه‌های استعداد‌یاب در شهرستان‌ها باید توسعه یابد.

رئیس هیئت کشتی پل‌سفید سوادکوه خواستار استفاده از مدیران شایسته و جوان و با تجربه در کشتی مازندران شد و عنوان کرد: مازندران دارای شایستگی‌های فراوانی در رشته کشتی است و نیاز به هیئت برنامه‌محور و شایسته دارد.

فعالیت‌های ورزشی صدرا و دوران طلایی کشتی زیراب

کارشناس کشتی سوادکوه با اشاره به اینکه دوران طلایی کشتی زیراب با حضور باشگاه صدرا و مدیریت محبوب قبادیان به دست آمده است، گفت: حضور تیم کشتی صدرا در لیگ برتر و حمایت از کشتی‌گیران بومی در رده‌های مختلف سنی و حضور تعدادی از آنان در المپیک و مسابقات جهانی در دوران مدیریت سابق به دست آمده است.

 سید عیسی هاشمی‌نژاد با بیان اینکه عدم همکاری مسئولان، تغییر در ساختار لیگ برتر کشتی کشور و سنگ‌اندازی برخی از افراد موجب دل‌سردی مدیریت باشگاه صدرا از ادامه فعالیت شد.

وی با اشاره به اینکه تجربه کشتی صدرا و حضور «مو‌سل‌ بز» دارنده چند مدال المپیک و جهان در این تیم و معرفی عباس دباغی با سابقه حضور در المپیک 2008 پکن، مسعود اسماعیل‌پور نائب قهرمان جهان، کمیل قاسمی دارنده برنز المپیک، عزت‌الله اکبری نائب قهرمان جهان و محمدجواد ابراهیمی قهرمان جوانان جهان و سعید داداش‌پور نفر سوم جوانان جهان و قهرمان ارتش‌های جهان که در مسابقات اخیر جام «یاریگین روسیه» نائب قهرمان شد، بیانگر ظرفیت لازم در این شهر برای موفقیت است، اظهار کرد: موفقیت کشتی‌گیران بومی مانند احمد امیریان با سابقه حضور در جام جهانی 2009 تهران، مرتضی رحمت‌زاده عضو تیم ملی و حضور در مسابقات ازبکستان، سبحان محمد‌زاده حضور در تیم ملی و مسابقات لهستان و حمید خلیلی دارنده مقام در رده سنی نوجوانان آسیا، مصطفی دامادی حضور در تیم ملی و نائب قهرمان کشور و نیما الهی عضو تیم ملی و حضور در مسابقات آلمان بخش دیگری از موفقیت‌های کشتی زیراب است که با مدیریت باشگاه صدرا و تلاش مربیان به دست آمد.

هاشمی‌نژاد حضور عقیل حیدری به عنوان مربی تیم ملی در مسابقات «یاشاردوغو» ترکیه را از دیگر توانمندی‌های زیراب در عرصه کشتی ذکر کرد و با بیان اینکه استفاده از توان مهدی تقوی از کشتی‌گیران شهرستان به عنوان یکی از پر‌افتخار‌تر‌ین کشتی‌گیر کشور برای توسعه این رشته ورزشی است، گفت: مربیان و کشتی‌گیران و تماشا‌گران و هیئت کشتی می‌توانند با اتحاد و هماهنگی به اهداف مورد نظر دست یابند.


اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار