در دل یکی از شلوغ‌ترین خیابان‌های شهر کرمانشاه، بنایی تاریخی و باشکوه سالهاست راست قامت و خاموش، نظاره گر رهگذرانی است که بی تفاوت از کنارش عبور می‌کنند.
کد خبر: ۱۱۴۰۴۳۶
تاریخ انتشار: ۰۷ آذر ۱۴۰۲ - ۱۱:۳۷ 28 November 2023

به گزارش تابناک کرمانشاه به نقل از ایسنا، شاید خیلی از مردم این شهر که هر روز از کنار این بنای تاریخی بی خیال رد می‌شوند، نمی‌دانند که در پس این دیوار‌های آجری با در و پنجر‌های سفید رنگ و بسته چه فضای دل انگیز و آرامش بخشی از چشم هایشان پنهان مانده است.

بسیاری از همین رهگذاران خبر ندارند که این بنای زیبا با معماری خاصش، اولین هتل شهرشان بوده و در پشت این دیوار‌ها و در‌های بسته با چراغ‌های خاموشش، حیاطی بزرگ با درختانی کهنسال و حوضی چشم‌نواز قرار دارد که دور تا دور آن را اتاق گرفته، اتاق‌هایی که روزگاری میزبان گردشگران و مسافرانی از جا‌های دور و نزدیک بوده است.

تاریخی خاموش، در دل شهر کرمانشاه!

و، اما حالا حدود دو دهه‌ای می‌شود که هتل "بیستون" کرمانشاه تعطیل شده و اینکه چرا به این روزگار افتاده و راهی به سوی باز شدن درهایش باز نمی‌شود را کسی دقیقا نمی‌داند، اِلا مالکش.

به گزارش ایسنا، موقعیت خاص و ارزشمند این هتل تاریخی مسئولین استانی و میراث فرهنگی کرمانشاه را در سال‌های گذشته برآن داشت تا برای نجات این بنا از شرایط فعلی‌اش و باز شدن دوباره درهایش به روی گردشگران چاره اندیشی کنند، اما تاکنون راه به جایی نبرده است.

مسئولین میراث فرهنگی کرمانشاه بار‌ها در سال‌های گذشته تلاش داشتند تا با مالک بنا رایزنی کرده و او را مجاب کنند که برای بازگشایی دوباره هتل بیستون همکاری داشته باشد، اما این رایزنی‌ها به نتیجه ختم نشد.

امید قادری مدیرکل اسبق میراث فرهنگی استان حدود سه سال پیش در گفت و گویی با ایسنا، در خصوص رایزنی هایش با مالک بنا گفت: "مالک بنا در نظر دارد بخشی از این هتل را بدون اینکه عوارضی پرداخت کند، تجاری سازی کند، اما مسئولین شهرداری اعلام کردند که این موضوع برخلاف قوانین و مقررات آنهاست و قابل اجرا نیست. با چنین شرایطی که پیش آمده و شروط سفت و سختی که مالک بنا در نظر گرفته، بعید به نظر می‌رسد بتوان در این زمینه به تفاهمی رسید تا بتوانیم دوباره شاهد بازگشایی این هتل تاریخی زیبا باشیم".

هرچند که امید قادری تمام امید‌ها را برای بازگشایی دوباره هتل بیستون به ناامیدی تبدیل کرد، اما گوهری مدیرکل بعدی میراث فرهنگی استان هم بی خیال این بنای تاریخی نشد و پیگیری‌هایی داشت. او که هتل بیستون را سند هویتی برای تاریخ شهر کرمانشاه می‌دانست، به ایسنا گفت: "هرچند که ما حقوق مالکانه آن را می‌پذیریم، اما برای پاسداشت این بنای تاریخی، میراث فرهنگی استان هم حقوقی دارد و مالک باید با ما همکاری داشته باشد".

اگرچه جبار گوهی تلاش‌های زیادی کرد تا بتواند با مالک بنا ارتباط برقرار کرده و به تفاهمی برای بازگشایی هتل بیستون برسد، اما تلاش هایش بی نتیجه بود، تا اینکه محمدرضا سهیلی مدیرکل بعدی میراث فرهنگی استان هم در دوره کوتاه مدت مدیریت خود پیگیر دیدار با مالک بنا شد.

او که می‌خواست با مالک بنا دیداری داشته باشد و این مشکل را برای همیشه حل کند، موفق به این دیدار نشد. سهیلی در گفتگو با ایسنا اعلام کرد: " ما این آمادگی را داریم تا تسهیلات خوب و ارزان قیمت با نرخ ۱۰ درصد و با تنفس دو ساله در اختیار مالک بنا قرار دهیم تا برای تجهیز و بروزرسانی آن استفاده کند. اگر مالک بنا در حوزه شهرداری هم درخواست‌هایی را دارد باید طی نشست‌هایی با حضور مسئولین میراث فرهنگی و شهرداری آن را مطرح کند که اگر قابل اجرا باشد، همکاری می‌کنیم".

بلاتکلیفی چندین ساله هتل بیستون کرمانشاه و عدم همراهی مالک با مسئولین میراث فرهنگی باعث شد تا در همان زمان تلاش‌هایی برای ارتباط با مالک بنا داشته باشیم که او نیز در پاسخ به سوالات ایسنا اعلام کرد که هیچ توضیحی ندارد و مسئولین میراث فرهنگی استان در جریان تمام مشکلات بنا هستند.

موقعیتی که هتل بیستون به عنوان بنای تاریخی مربوط به دوره پهلوی اول در آن قرار گرفته، می‌تواند آن را به یکی از جاذبه‌های مهم گردشگری شهر کرمانشاه تبدیل کند و سالانه پذیرای گردشگران زیادی باشد، اما اکنون راکد و بلااستفاده رها شده است.

با وجود اینکه مسئولین تلاش کرده‌اند تا این هتل را از شرایط فعلی‌اش خارج کنند، اما مالک بنا تاکنون همکاری نداشته و از طرفی شنیده می‌شود که او توانسته در چندسال گذشته هتل بیستون را که در سال ۱۳۸۴ به ثبت ملی رسیده بوده، از فهرست آثار ملی ایران هم خارج کند.

آن طور که معاون میراث فرهنگی استان کرمانشاه می‌گوید، علت اصلی عدم استفاده از ظرفیت هتل بیستون در حوزه گردشگری کرمانشاه، همکاری نکردن مالک بنا است.

کیومرث خانی در گفتگو با ایسنا، اضافه کرد: بنای هتل بیستون کرمانشاه از نظر ظاهری مشکلی ندارد و بنظر می‌رسد که مالک بنا در حفظ و نگهداری از آن خوب عمل کرده است.

وی ادامه داد: شخصا تاکنون چندباری به محل هتل بیستون رفته و سعی کرده ام تا با مالک بنا دیداری داشته باشم، اما متاسفانه حاضر به دیدار با ما نشده و اجازه ورود ما را هم به داخل این بنا نداده است.

در پایان باید گفت، موضوع هتل بیستون کرمانشاه پس از سال‌ها به گره کوری تبدیل شده که باز کردن آن دیگر به راحتی نیست و باید یک عزم مشترک با همراهی مسئولین ارشد استانی و سایر دستگاه‌های ذیربط برای حل آن بوجود آید.

منبع: ایسنا
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار