محقق و پژوهشگر یزدی از استاد «حسین بشارت» به عنوان یکی از بازگانان خوشنام، فرهنگ‌دوست و خدمتگذار به عالم کتاب در استان یزد یاد کرد.
کد خبر: ۱۰۴۷۹۸۷
تاریخ انتشار: ۱۰ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۴:۰۵ 31 May 2022

«حسین مسرّت» در گفت‌وگو با ایسنا ضمن بیان این که «حسین بشارت» را شاید برخی از اهالی کتاب نشناسند امّا در میان رجال و بازرگانان خوشنام یزد، مردی سرشناس است، او را پرکار و کمتر اهل خودنمایی خواند.

وی افزود: «حسین بشارت» تحصیلات مقدماتی را در یزد فرا گرفت و سپس به تهران رفت و لیسانس خود را در رشته‌ی حقوق از دانشگاه تهران اخذ کرد و پس از آن به یزد بازگشت و در کنار پدر خود حاج محمّد آقا بشارت به فعالیت بازرگانی پرداخت و در سال ۱۳۳۵ بنگاه پشم‌ریسی شرق را بنیان نهاد.

به گفته‌ی مسرت، بشارت مدّتی عضو انجمن شهر یزد بود و هم چنین مدّت زمانی عضویت شورای فرهنگی آموزش و پرورش استان یزد را داشت و در بازه‌ای زمانی، با نهضت سوادآموزی همکاری داشت.

وی از بشارت به عنوان یکی از فرهنگ‌دوستان و خدمت‌گذاران عالم کتاب نام برد و گفت: نخستین آشنایی من با ایشان به سال‌های ۱۳۶۵ تا ۱۳۶۷ برمی‌گردد که قصد پژوهش در تاریخ مشروطیت یزد را داشتم و به سفارش بسیاری از بزرگان یزد،روزهای زیادی را به محضر ایشان در تیمچۀ پاینده رفته و از دریای بیکران و حافظه‌ی سرشارشان به ویژه نسب‌شناسی رجال یزد بهره‌ها می‌بردم که تلخیصی از آن گفت‌وگوها بعدها در دیباچه‌ی سلسله گفتارهای «مطبوعات یزد» در کتاب‌های نامواره‌ی دکتر محمود افشار،یزدنامه و یزد یادگار تاریخ درج شد.

مسرت که خود پیشنهاد ثبت خاطرات استاد بشارت را داده است، اضافه کرد: حاصل خاطرات استاد «حسین بشارت»، کتابی است که نخست نام شهر من یزد را برخود داشت امّا به واسطه‌ی وجود کتاب مرحوم «علی اکبر شریعتی» به همین نام، عنوان «یزد، شهر من» برآن نهاده شد که تاکنون سه بار ویرایش و چاپ شده و در هر چاپ نیز اطّلاعات آن غنی‌تر شده است.

این پژوهشگر فرهنگی استان یزد در ادامه گفت: خوشبختانه در سال ۱۳۹۴ از سوی اداره‌ کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد از «حسین بشارت» به عنوان تلاشگر حوزه‌ نشر استان تجلیل و قدردانی شد.

وی با اشاره به وفات این مرد فرهنگدوست در یازدهم بهمن ماه سال گذشته و به خاکسپاری او در آستان مقدس امامزاده جعفر یزد، به برخی از خدمات فرهنگی این چهره شهیر یزد پرداخت و گفت: بنیان‌گذاری «گنجینه‌ی حسین بشارت برای پژوهش در فرهنگ و تاریخ یزد» به سفارش و ارشاد زنده یاد استاد ایرج افشار در سال ۱۳۶۴ که ویژه‌ی چاپ کتاب‌های درباره‌ یزد و از یزدیان است از جمله اقدامات او بود که از سال ۱۳۶۹ تاکنون در این سلسله، ۱۸ عنوان کتاب چاپ شده است.

وی از ساخت تالار کتاب‌های خطّی کتابخانۀ وزیری یزد در سال ۱۳۴۷ به مساحت ۷۰ مترمربع، اهدای کتابخانه‌ شخصی و ارزشمند خود به کتابخانه وزیری در تیرماه ۱۳۷۶، همراهی با استاد ایرج افشار در سفرهای تحقیقاتی که به یزد برای نگارش تاریخ و فرهنگ یزد داشت، همراهی با انجمن دوستداران کتاب یزد در بزرگداشت استاد دکتر اسلامی ندوشن، استاد ایرج افشار و دکتر اصغر دادبه، چاپ یاداشت‌هایی در زمینۀ تاریخ و فرهنگ یزد در نشریۀ یزد امروز و اهتمام به بنیان مرکز یزدشناسی در کتابخانه وزیری یزد به همراهی جمعی از افراد فرهنگی یزد در سال ۱۳۶۹، به عنوان بخشی از خدمات استاد حسین بشارت به فرهنگ یزد اشاره کرد.

این نویسنده یزدی، همچنین از نهایت نگارش و گردآوری و چاپ پنج عنوان کتاب با نام‌های «یزد، شهر من» حاوی خاطراتی درباره‌ی یزد کهن، «سفرها و سخن‌ها» حاوی متن گفت‌وگوهای شفاهی با سازمان اسناد ملّی یزد و چند سفرنامه به کشورهای گوناگون به صورت مصوّر، دو «سفرنامه به هند به همراهی شاعر معاصر استاد علی باقرزاده یزدی بقا» و «بر بال یادها» حاوی اشعار برگزیده از شاعران ایرانی توسط استاد بشارت خبر داد.

مسرت در پایان نیز از جمله فهرست کتاب‌های گنجینۀ حسین بشارت نیز به عناوینی همچون تذکرۀ شعرای یزد، واژه نامۀ یزدی، تاریخ سالشماری یزد، تذکره میکده، یزد در سفرنامه‌ها، یزد در اسناد امین الضرب، خاطرات شازده حمّام، یزد شهر من، منشآت شرف الدّین علی یزدی، دیوان سعیدای نقشبند یزدی، نغمه های سبز برگزیده متون ادب فارسی، سفرها و سخن‌ها، بربال یادها(مجموعه شعر)، تحقیق در احوال و آثار ابن شهاب یزدی، تاریخ ملوک و انبیا-اولاد تیمور( تاریخ جعفری)، گزیده اسناد اجتماعی شهرستان تفت، گزیده اسناد موقوفات شهرستان تفت و دیوان غیاث الدّین نقشبند یزدی، اشاره و عنوان کرد: این کتاب‌ها طی سال‌های گذشته به وسیله‌ی ناشران گوناگون در یزد و تهران چاپ شده است.

منبع: ایسنا
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار