شهردار منطقه چهار اراک درباره ابلاغ طرح جامع شهر اراک گفت: ضوابط تعیین شده در این طرح، انگیزه‌های ساخت در بخشی از نقاط این منطقه را تحت تاثیر قرار داده است.
کد خبر: ۱۰۲۷۷۱۵
تاریخ انتشار: ۲۰ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۶:۵۹ 09 February 2022

 

به گزارش تابناک مرکزی،ابوالفضل شالی ‌بگ، افزود: علی‌رغم اینکه در طرح جامع محدوده خیابان جهانگیری و انتهای آن، در شهر اراک به کاربری‌های مسکونی و بلندمرتبه‌سازی تغییر پیدا کرده است، اما پارامترهای محدود کننده‌ای وجود دارد که صدور مجوز ساختمان بالای پنج طبقه در این محدوده را با مشکل اساسی روبه‌رو می‌کند.
وی یادآورشد: علت اصلی این مشکل را می‌توان عامل محدودکننده عرض معبر دانست زیرا عرض معابر بالای ۲۰ متر در این طرح تفصیلی وجود ندارد، در حالی که عرض معبر زمین‌هایی که برای تراکم زیاد در نظر گرفته می‌شود، بیشتر از ۳۵ متر است.
شهردار منطقه چهار اراک ادامه داد: در نظر گرفتن هزینه‌های صدور مجوز، تهیه نقشه و فروش آپارتمان باعث شده است مالکان یا سرمایه‌گذاران انگیزه‌ای برای ساخت و ساز در این منطقه نداشته باشند و این مسائل منطقه را چه از لحاظ کاربری و چه از نظر سیمای شهری در وضعیتی نامناسب قرار داده است.
وی اضافه کرد: در کنار مشکلاتی که برای این محله عنوان شد، کاهش طبقات و محدودیت‌های ایجاد شده در طرح جامع جدید در مقایسه با طرح تفصیلی قبلی سایر محله‌های منطقه را نیز تحت تأثیر مستقیم قرار داده است.
شالی‌بگ گفت: با ایجاد تغییراتی در منطقه می‌توان انگیزه‌های ساخت و ساز را به ویژه در محله انتهای خیابان جهانگیری افزایش داد و از این طریق بخشی از نیازهای شهروندان اراکی را برطرف کرد که این مهم تا حدودی امکان کاهش آلاینده‌های ناشی از تردد در شهر را فراهم خواهد آورد.
وی با اشاره به کمبود فضای سبز در منطقه چهار اراک، افزود: در صدد احداث پارک‌های محله‌ای در بخشی از فضاهای منطقه و ایجاد بازارچه‌های محله‌ای هستیم، البته چند پیشنهاد عمرانی در منطقه نیز وجود دارد که در آینده اجرایی خواهد شد.
شهردار منطقه چهار اراک در باره دیگر مشکلات موجود منطقه، اظهار داشت: در این منطقه چند محدوده خارج از شهری از جمله ولی‌آباد، صالح‌آباد و شهرک امام حسین (ع) واقع در انتهای خیابان مشهد وجود دارد که پیشنهاد شهرداری به استانداری این بوده است که قسمت‌هایی از این محدوده‌ها که مردم در آن ساکن شده‌اند به بافت شهری افزوده شود زیرا این مناطق عملاً در حریم شهر قرار دارد، اما با توجه به این که از نظر قانونی جزو بافت شهری محسوب نمی‌شود، شهرداری نمی‌تواند برای این محدوده‌ها مجوز ساخت صادر کندبنابراین شهروندان حتی برای تعمیرات خانه خود نیز دچار مشکل می‌شوند.
وی با اشاره به مشکلات ناشی از برودت هوا در شهر، افزود: در فصول سرد مدارس و مساجد نیاز به رسیدگی هرچه بیشتری دارند، به همین دلیل در سال جاری از ۵۰ عدد مدرسه و آموزشگاه واقع در منطقه چهار اراک بازدید به عمل آمده و مواردی همچون وضعیت آسفالت، مخازن زباله و نیز خط کشی‌های عابر پیاده در محیط اطراف مدارس مورد بررسی و رفع نقص قرار گرفته است، مشکلات مساجد سطح منطقه نیز در گفت‌وگوی مستقیم با اهالی رصد و بررسی شد.
شالی بگ، واحد شهرسازی را از مهمترین بخش‌های مجموعه شهرداری منطقه چهار عنوان کرد و گفت: این مجموعه در سال‌جاری در خصوص نحوه دریافت تراکم ساختمانی بر اساس طرح جامع پاسخگوی مراجعان بسیاری بوده است، ارسال درخواست‌های مازاد بر ضابطه متقاضیان به کارگروه تسهیل، تنظیم توافقنامه بر اساس فرم کارگروه و تسهیل جهت ارسال به کمیسیون ماده پنج از دیگر اقدامات این بخش از شهرداری منطقه چهار اراک است.
وی دیگر اقدامات شهرداری منطقه چهار اراک را ترمیم جداول شکسته و نامناسب و اجرای جداول جدید برشمرد و ادامه داد: در سال جاری بالغ بر ۹ هزار متر جدول‌گذاری در منطقه انجام شده است، از دیگر اقدامات منطقه چهار در حوزه خدمات شهری نیز می‌توان به پخش پنج هزار تن آسفالت، اجرای دو هزار متر مربع کف‌فرش و نصب ۴۰ نیمکت بتنی و ۱۲۰ زیرمخزنی اشاره کرد.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار