میلگرد آجدار نوعی میلگرد و از جمله مقاطع فولادی کاربردی است که روی سطح آن شیارهای مختلفی طراحی شدهاند. این شیارها معمولاً شکل جناقی یا هفت و هشتی دارند تا بهراحتی به بتن متصل شوند و مقاومت سازههای ساختمانی را افزایش دهند. بههمین دلیل است که میلگرد آجدار در مقایسه با میلگرد معمولی یا ساده، بیشترین کاربرد را در صنعت ساختمانسازی دارد. میلگردهای آجدار در 3 گروه A2، A3 و A4 تولید میشوند و هر گروه دارای خاصیتها و قابلیتهای خاص خودشان هستند.
تولید میلگردهای آجدار معمولاً با فرایند نورد گرم انجام میشود. از این مقاطع فولادی پرکاربرد برای استفاده در آرماتوربندی، تقویت مقاومت بتن، ساخت کف سازهها، تقویت دیوارها، تقویت فونداسیونها یا زیرسازی ساختمانی و افزایش استحکام سازه استفاده میشود. اما سؤال اصلی اینجاست که انواع میلگرد آجدار کدامند و هر کدام چه ویژگیها، مزایا معایبی دارند؟ کدام کارخانهها در بازار داخلی و در تولید انواع میلگرد آجدار پیشتاز هستند؟ چگونه باید قیمت روز میلگردهای آجدار و قیمت ورق آهن را استعلام گرفت؟ پاسخ به این پرسشهای مهم، همان چیزی است که در ادامه مطلب به آن پرداختهایم.
میلگردهای آجدار معمولاً در سه گرید یا دستهبندی مختلف از A2 تا A4 تولید و روانه بازار میشوند. میلگرد نوع A1 همان میلگرد ساده یا بدون آج است که ویژگیها، مزایا، معایب و کاربردهای خاص خودش را دارد و موضوع بحث ما نیست.
با این حال، هرچقدر گرید یا رده دستهبندی یک میلگرد آجدار بیشتر باشد، یعنی مقاومت و استحکام کششی آن بیشتر از بقیه است. اتفاقاً قیمتگذاری بسیاری از مقاطع فولادی از جمله قیمت ورق مشهد، قیمت میلگرد، تیرآهن و قیمت آهن مشهد و شهرهای دیگر هم با توجه به همین مشخصات فنی مهم تعیین میشود. میلگرد آجدار گرید A4 مقاومت بیشتری نسبت به میلگردهای A3 و A2 دارد. در ادامه با هر یک از میلگردهای آجدار A2 تا A4 بیشتر آشنا خواهید شد.
میلگرد آجدار A2، نوعی از مقاطع فولادی است که با عنوان میلگرد نیمهسخت هم شناخته میشود. در تولید این نوع میلگرد آجدار از کربن بیشتری استفاده میشود و همین ویژگی باعث افزایش شکلپذیری آن خواهد شد. میلگردهای آجدار A2 ویژگیهای مختلفی دارند که مهمترینشان عبارتاند از:
میلگردهای آجدار A2 برای پروژههایی که نیاز به جوشکاری دارند، مناسب نیست و بیشتر برای مواردی استفاده میشود که نیاز به استحکام زیادی ندارد. معمولاً بیشترین کاربرد این میلگرد در ساخت بتن مسلح و پروژههایی است که به خمکاری بیشتری نیاز دارند. بهدلیل خمش و انعطافپذیری بالای میلگرد نیمهسخت A2، از آن بهعنوان میلگرد عرضی یا خاموت استفاده میشود.
مقاومت تسلیم این میلگرد برابر با 3400 کیلوگرم بر سانتیمتر مربع است و بههمین دلیل نام تجاری آن S340 است. قیمت میلگرد آجدار A2 نسبت به میلگردهای گرید A3 و A4 بهدلیل مقاومت پایینتر، کمتر است، اما نمیتوان قیمت آن را با سایر مقاطع فولادی مثل قیمت تیر آهن مقایسه کرد.
میلگرد آجدار گرید A3، دارای استحکام مششی برابر با 600 مگاپاسکال است و حداقل کارایی مجاز برای آن برابر با 400 مگاپاسکال ارزیابی میشود. این نوع میلگرد برای استفاده در صنعت ساختمانسازی بهکار گرفت میشود و در ساخت بتن مسلح و سازههای مرتفع ساختمانی هم کاربرد دارد.
مهمترین تفاوت بین میلگردهای A3 و A2 از نظر استحکام و کاربردهای آنهاست. میلگرد A3 استحکام بالاتری نسبت به میلگرد آجدار A2 دارد و برای پروژههایی که به مقاومت بیشتری نیاز دارند، استفاده میشود. از آنجایی که هر نوع میلگرد، خصوصیات و کاربردهای خود را دارد، انتخاب میلگرد آجدار مناسب پروژه شما به نیازها و بودجهبندی خودتان بستگی خواهد داشت.
با توجه به مشخصات فنی میلگرد آجدار A3، مقاومت تسلیم آن برابر با 4000 کیلوگرم بر سانتیمتر مربع برآورد میشود و آجهای روی آن بهصورت جناقی یا 7 و 8 هستند. بههمین دلیل است که میلگرد آجدار گرید A3 را با عنوان میلگرد آجدار جناقی هم میشناسند. عمده کاربرد این مقطع فولادی مقاوم در آرماتوربندی طولی ساختمانهاست.
میلگرد آجدار A4 یا آج 500 (S500)، نوعی دیگر از میلگردهای پرکاربرد ساختمانی است که بیشترین استحکام را در بین میلگردهای آجدار دارد. این نوع میلگرد آجدار بهدلیل مقاومت حداکثری و استحکام فوقالعاده خود با عنوان میلگرد خیلی سخت هم شناخته میشود. از آنجایی که میلگرد آجدار A4، دارای خواص مکانیکی، خاصیت جوشپذیری، خمش، استحکام تسلیم و استحکام کششی بالاست، برای پروژههایی که نیاز به مقاومت 100 درصدی دارند، استفاده میشود.
از طرفی، میلگرد A4، کمترین انعطافپذیری را در بین میلگردهای آجدار دارد و کشش تسلیم آن برابر با 5000 کیلوگرم بر سانتیمتر مربع است. شکل ظاهری آجهای میلگرد A4، بهصورت مرکب است و در سازههای بزرگ و پروژههای صنعتی سنگین کاربرد بیشتری دارد.
میلگردهای آجدار یا آرماتورهای آجدار، مشخصات فنی ویژهای دارد که مشخصات مکانیکی آنها را تعیین میکند. اصلیترین مشخصه فنی میلگردهای آجدار، تنش تسلیمی یا مقاومت حداکثری آنهاست که بر اساس کیلوگرم بر سانتیمتر مربع اندازهگیری میشود. میلگرد آجدار A4، با 5000 کیلوگرم بر سانتیمتر مربع، بیشترین تنش تسلیمی را در بین گریدهای دیگر دارد.
ضخامت، قطر و ابعاد میلگردهای آجدار هم یکی از دیگر مشخصههای فنی مهم و از عوامل موثر روی تعیین قیمت نهایی آنها محسوب میشود. بهطور کلی، انواع میلگردها اعم از ساده و آجدار با توجه به ضخامت یا قطری که دارند، نامگذاری تجاری میشوند. بهعنوان مثال، میلگرد آجدار 14 بهمعنای میلگرد آجار با ضخامت 14 میلیمتر است. انواع میلگردها معمولاً در شاخههای 6 متری و 12 متری عرضه میشوند و بسیاری از مراکز معتبر فروش آهن مثل آهن رسان، ابعاد میلگرد مورد نیاز مشتری را با توجه به خواسته او برش میزنند.
از جمله مهمترین کاربردهای میلگرد آجدار در صنایع مختلف:
کارخانههای تولیدکننده انواع میلگرد آجدار در بازار آهن آلات کشور، تعدادی زیادی دارند، اما مهمترین و معروفترین آنها عبارتاند از:
عوامل مختلفی روی قیمت امروز انواع میلگردهای آجدار تاثیر میگذارند. از بین این عوامل، باید به مهمترینشان اشاره کنیم که عبارتاند از:
از آنجایی که میلگرد آجدار بیشترین کاربرد را در صنایع ساختوساز و ساختمانسازی دارد، مقدار تقاضا برای خرید آن همیشه بالاست. با توجه به عوامل خارجی و داخل موثر روی قیمت میلگرد، هیچ قیمت ثابت یا رقم مشخصی را نمیتوان برای قیمت امروز انواع میلگرد مخصوصاً میلگردهای آجدار ارائه داد. در نتیجه، بهترین روش برای استعلام قیمت میلگرد آجدار امروز، ظاهراً جستوجو در گوگل است. اما جالب است بدانید که گوگل و بسیاری از وبسایتها جدولهای قیمت میلگرد در بازار ایران را اصلاً آپدیت نمیکنند.
بنابراین، کاربردیترین روش برای شما خریداران و فعالان حوزه ساختمانسازی، مراجعه به وبسایتهای معتبر حوزه آهن و مقاطع فولادی مثل آهن رسان دات آی آر است. ضمناً راهحل سریعتر برای استعلام قیمت و خرید میلگرد آجدار تماس با شمارهتلفن 37669485 – 051 است که امکان دریافت مشاوره رایگان را هم به شما ارائه میدهد.
انتهای رپرتاژ آگهی/