استاندار خراسان رضوی در دیدار با سرکنسول عربستان سعودی در مشهد پیشنهاد داد:

امضای پیمان خواهرخواندگی بین شهرهای مشهد و مدینه منوره

گروه استان‌ها - در دیدار رسمی استاندار خراسان رضوی با سرکنسول عربستان سعودی در مشهد، بر توسعه همه‌جانبه روابط فرهنگی، اقتصادی، گردشگری و علمی میان دو کشور ایران و عربستان تأکید شد.
کد خبر: ۱۱۹۹۰۶۴
تاریخ انتشار: ۲۷ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۴:۳۸ 16 April 2025

به گزارش خبرنگار تابناک استان خراسان رضوی به نقل از استانداری، غلامحسین مظفری، روز چهارشنبه ۲۷ فروردین‌ماه در دیدار با محمد بن نوار العتیبی، سرکنسول عربستان سعودی در مشهد، ضمن ابراز خرسندی از توسعه روابط ایران و عربستان، به سفرهای مقامات بلندپایه دو کشور در ماه‌های گذشته اشاره کرد و گفت: با توجه به اشتراکات فراوان فرهنگی و مذهبی، پیشنهاد می‌کنم هفته فرهنگی عربستان در خراسان رضوی برگزار شود و متقابلاً هفته فرهنگی خراسان رضوی نیز در عربستان برگزار گردد. همچنین پیشنهاد می‌کنم مشهد و مدینه منوره، به‌عنوان دو کلان‌شهر زیارتی جهان اسلام، پیمان خواهرخواندگی امضا کنند تا این روابط بیش از پیش تحکیم یابد.
وی نقش ایران و عربستان در سازمان همکاری اسلامی را مهم و تأثیرگذار دانست و افزود: دو کشور می‌توانند مواضع مشترکی در مسائل کلیدی جهان اسلام از جمله فلسطین اتخاذ کنند و فضای بهتری برای همکاری کشورهای اسلامی فراهم آورند.
وی با ابراز خوشحالی از توسعه روابط بین ایران و عربستان گفت: خوشبختانه حدود دو هفته پیش، رئیس‌جمهور ایران با ولیعهد عربستان تلفنی گفت‌وگو داشتند و در نیمه دوم سال گذشته نیز معاون اول رئیس‌جمهور ایران به عربستان سفر کردند. همچنین شش وزیر از کابینه جمهوری اسلامی ایران در عربستان حضور یافتند که نشان‌دهنده عمق و گسترش روابط دوجانبه است.
مظفری با اشاره به مشترکات فرهنگی و دینی ایران و عربستان تصریح کرد: کعبه قبله تمام مسلمانان است و این یک نقطه اشتراک مهم بین ماست. این ظرفیت می‌تواند همکاری‌های بیشتری را در زمینه‌های مختلف فراهم کند. مشهد به عنوان یک کلان‌شهر زیارتی و مدینه به عنوان یک شهر مذهبی در عربستان، می‌توانند تجارب خود را در راستای توسعه روابط و بهبود خدمات زیارتی به اشتراک بگذارند.
استاندار خراسان رضوی ادامه داد: علاوه بر بحث‌های زیارتی، ظرفیت‌های مکملی در حوزه‌های اقتصادی، انرژی، دارو و سلامت بین دو کشور به ویژه میان استان خراسان رضوی و استان‌هایی از عربستان سعودی وجود دارد. ما علاقه‌مند به گسترش سفرهای زیارتی هستیم. برای حج، همواره زائران بسیاری از ایران به عربستان سفر می‌کنند و امیدواریم در حوزه گردشگری زیارتی نیز این روند توسعه یابد.
وی عنوان کرد: پیشنهاد می‌شود سرکنسول، استان‌ها یا شهرهایی را برای همکاری پیشنهاد دهد تا بتوانیم با آن‌ها رابطه اقتصادی برقرار کنیم. نخستین پیشنهاد من این است که جلسه‌ای میان سرکنسول عربستان سعودی و اتاق بازرگانی خراسان رضوی برگزار شود تا ظرفیت‌های متقابل سرمایه‌گذاری ارزیابی و در نهایت پروژه‌های مشترک اجرا شوند.
مظفری خاطرنشان کرد: در استان خراسان رضوی بیش از ۶۰۰۰ واحد صنعتی وجود دارد که اغلب آن‌ها متعلق به بخش خصوصی هستند. همچنین پارک‌های علم و فناوری و مراکز رشد فعالی داریم. پیشنهاد می‌کنم فرصتی برای بازدید از این مراکز در نظر گرفته شود. همچنین پیشنهاد می‌کنم یک کارگروه یا گروه مشترک بین طرفین تشکیل شود تا زمینه‌های همکاری را بررسی و پیگیری کند.
وی افزود: آمادگی داریم با همکاری وزارت امور خارجه، نمایشگاه‌های اختصاصی خراسان رضوی را در جده یا ریاض برگزار کنیم و متقابلاً از برگزاری نمایشگاه‌های عربستان در مشهد استقبال می‌کنیم. در حوزه تجارت نیز، برای تسهیل رفت‌وآمد تجار و بازرگانان، درخواست می‌کنم که صدور ویزا با سهولت بیشتری انجام شود. همچنین پیشنهاد می‌شود تعداد پروازهای مستقیم میان دو کشور افزایش یابد؛ به‌ویژه پروازهایی خارج از ایام حج به مقاصدی چون جده و دمام.
استاندار خراسان رضوی همچنین بر اهمیت همکاری‌های علمی و دانشگاهی تأکید کرد و گفت: دانشگاه فردوسی مشهد آمادگی دارد با دانشگاه‌های بزرگ عربستان در حوزه تبادل علمی و دانشجویی همکاری داشته باشد.

مظفری اظهار کرد: به‌دلیل موقعیت ویژه استان خراسان رضوی، از سوی دولت اختیار انجام مذاکرات منطقه‌ای به ما داده شده و در یک سال گذشته سفرهای متعددی به کشورهای همسایه از جمله پاکستان، افغانستان و ازبکستان داشته‌ایم. طبیعتاً علاقه‌مند به گسترش روابط با عربستان نیز هستیم و امیدواریم زمینه سفر بازرگانان و تجار به عربستان فراهم شود.
محمد بن نوار العتیبی، سرکنسول عربستان سعودی در مشهد نیز در این دیدار گفت: روابط بین جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی روزبه‌روز قوی‌تر می‌شود. این روابط، علاوه بر منافع اقتصادی، دارای عمق دینی و معنوی نیز هست. بسیاری از مردم عربستان به مشهد سفر کرده و بالعکس، زائران ایرانی نیز به مکه و مدینه سفر می‌کنند.
او افزود: از نظر سیاسی نیز، روابط بین دو کشور محکم‌تر شده است. اخیراً رئیس‌جمهور ایران با ولیعهد عربستان تماس تلفنی داشته‌اند و وزرای امور خارجه دو کشور نیز در تماس‌های مکرر هستند.
العتیبی ادامه داد: در حوزه اقتصادی نیز گام‌های مهمی برداشته شده است. تعداد زیادی از تجار عربستان برای شرکت در نمایشگاه اکسپوی تهران به ایران آمده‌اند و علاقه‌مند به سرمایه‌گذاری و مشارکت اقتصادی هستند. ما آن‌ها را تشویق می‌کنیم تا در این مسیر فعال باشند و امیدواریم این گام اول، با همکاری‌های بیشتر تقویت شود.
وی با اشاره به هماهنگی‌های کنسولی گفت: در حال حاضر، موضوع تسهیل ویزا برای تجار در دست بررسی است و به‌زودی ویزای عمره برای آن‌ها صادر خواهد شد تا بتوانند فعالیت‌های تجاری و اقتصادی خود را در عربستان دنبال کنند.
سرکنسول عربستان در مشهد همچنین تأکید کرد: در وزارت امور خارجه عربستان فعالیت‌های زیادی برای توسعه روابط دوجانبه در جریان است که نتایج آن به‌زودی اعلام خواهد شد. در زمینه فرهنگی و هنری نیز همکاری‌های خوبی آغاز شده است. اخیراً یک گروه هنری ایرانی در عربستان برنامه اجرا کرده که مورد استقبال قرار گرفت و به شناخت بیشتر مردم عربستان از فرهنگ ایران کمک کرد. امیدواریم این تعاملات بیشتر شود و همکاری‌های فرهنگی، هنری و اقتصادی بین دو کشور به شکلی پایدار ادامه یابد.

منبع: تابناک
برچسب ها: خراسان رضوی
اشتراک گذاری
نظر شما
Chaptcha
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
آخرین اخبار