استاندار خراسان رضوی:

درآمد سرانه شهروندان خراسان رضوی ۷۰ درصد میانگین کشوری است/ناعدالتی در توزیع بودجه

گروه استان‌ها - استاندار خراسان رضوی گفت: خراسان رضوی باید سهم بیشتری از منابع بودجه کشور داشته باشد چرا که توسعه زیرساخت‌های اساسی استان با بودجه‌هایی که به استان تخصیص داده می‌شود قابل انجام نیست، ناعدالتی در توزیع بودجه یک دغدغه همیشگی است.
کد خبر: ۱۱۹۶۲۴۹
تاریخ انتشار: ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۱:۵۲ 15 February 2025

ناعدالتی در توزیع بودجه// درآمد سرانه شهروندان خراسان رضوی ۷۰ درصد میانگین سرانه کشور است

به گزارش تابناک استان خراسان رضوی به نقل از استانداری غلامحسین مظفری، در جلسه شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان اظهار کرد: ناعدالتی در توزیع بودجه یک دغدغه همیشگی است. خراسان رضوی باید سهم بیشتری از منابع دریافت کند. بخشی از موضوعات از اختیارات استان خارج است و نمایندگان مجلس استان باید برای جذب منابع از سوی مجلس شورای اسلامی اقدام کنند.
وی با اشاره به اینکه مسائل متعدد و پیچیده‌ای در حوزه منابع وجود دارد، عنوان کرد: جمعیت، چالش‌ها و موضوعات استان خراسان رضوی با دیگر استان‌ها قابل مقایسه نیست. بطور مثال جمعیت شهر مشهد از ۲۴ استان کشور بیشتر است. جمعیت برخی از شهرستان‌های خراسان رضوی از برخی استان‌ها بیشتر است. 
استاندار خراسان رضوی توسعه زیرساخت‌های استان را از موضوعات مهم و اساسی دانست و افزود: باید تلاش کنیم که از فرصت‌ها استفاده و عقب‌ماندگی‌های خراسان رضوی را جبران کنیم. بخشی از این موارد با پیگیریهای قانونی از شورای عالی اداری و مجلس شورای اسلامی رفع خواهد شد.
وی با  بیان اینکه درآمد سرانه شهروندان خراسان رضوی به میزان ۷۰ درصد میانگین سرانه مردم کشور است، اظهار داشت: این به معنای آنست که شهروندان خراسان رضوی هر سال 30 درصد فقیرتر از دیگر مردم کشور می شوند. باید نمایندگان مجلس شورای اسلامی این موضوع را پیگیری کنند تا عدالت در توزیع بودجه رعایت شود.
مظفری در بخش دیگر از سخنانش با تاکید بر اینکه توسعه زیرساخت‌های اساسی استان با بودجه‌هایی که به استان تخصیص داده می‌شود قابل انجام نیست، بیان کرد: بطور مثال کمترین هزینه اجرای قطار سریع‌السیر مشهد - تهران ۲۰ میلیارد دلار است یا هزینه برقی کردن قطار موجود نیز یک و نیم میلیارد دلار است پس قاعدتا برای توسعه زیرساخت‌ها به منابعی خارج از بودجه استان نیاز است. 
استاندار خراسان رضوی با تاکید بر حضور نماینده‌های دستگاه‌های اجرایی در جلسات کارگروه های شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان، عنوان کرد: موضوع افزایش تعداد سالمندان در استان جدی است. ضرورت دارد که آمار و تحلیل‌های درستی در این زمینه تدوین شود. این موضوعات باید در دستورکار مدیریت استان قرار گیرد و برنامه‌ریزی لازم صورت گیرد. 
هم‌چنین رضا جمشیدی معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی نیز در این جلسه خاطرنشان کرد: تمامی موضوعات کلان استان باید در دبیرخانه شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان بررسی و سپس به این شورا ارسال شود. 
وی در خصوص تامین کسری استان از مازاد درآمد‌ها، بیان کرد: رشد درآمدهای استان نسبت به درآمد کشوری ۵ درصد بیشتر است. سال گذشته درآمد استان ۲۲.۸ همت بوده و امسال به ۳۷ همت درآمد رسیده است که نشان می دهد درآمدهای استان ۱۲ درصد رشد داشته است.
وی با بیان اینکه منوط کردن تامین کسری جاری استان به درآمد مازاد، روش درستی نیست. خاطرنشان کرد: ارتباطی میان درآمدها و اعتبار هزینه‌ای نیست.

منبع: تابناک
اشتراک گذاری
نظر شما
Chaptcha
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
آخرین اخبار