به گزارش خبرنگار تابناک از استان خراسان رضوی به نقل از دانشگاه علوم پزشکی مشهد دکتر علی قاسمی امروز دوشنبه ۷ آبان ماه ۱۴۰۳ اظهار کرد: پیوند مغز استخوان که از سال ١٣۶٩ شروع شده سابقهای ٣۴ ساله در کشور ما دارد و از دهه ٩۰ هم که بخشهای پیوند در نقاط مختلف کشور از جمله مشهد شتاب بیشتری گرفته شاهد پذیرش سریعتر بیماران نیازمند به پیوند در حوزههای مختلف از جمله حوزه مغز استخوان هستیم.
رئیس بخش پیوند مغز استخوان بیمارستان منتصریه دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: در حال حاضر ٢۰ بخش و ١٧۰ تخت در حوزه پیوند مغز استخوان در سطح کشور فعال است که خدمات رسانی لازم را به بیماران مرتبط با این حوزه دارند که یکی از آنها بخش پیوند مغز استخوان بیمارستان منتصریه مشهد بوده که با ظرفیت ۵ تخت فعال است و درصد اشغال آن هم ٩۰ درصد بوده است.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: بخش پیوند مغز استخوان بیمارستان منتصریه مشهد در سال ١٣٩١ راهاندازی شد و جزء ۵ مرکز نخست پیوند سلولهای بنیادی خون ساز در کشور محسوب میشود و تاکنون ٣۵٣ بیمار در این مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی تحت پیوند مغز استخوان قرار گرفتهاند که از این تعداد ١۵۶ نفر از آنها بالای ٢۰ سال و ١٩٧ نفر هم زیر ٢۰ سال بودهاند.
قاسمی با بیان اینکه اهدای سلولهای بنیادی از کلیه وابستگان خانوادگی بیماران مثل پدر و مادر، عمه و خاله، عمو و دایی و ... انجام میشود، خاطرنشان کرد: پیوند مغز استخوان از طریق بند ناف و همچنین بانک کشوری به بیماران نیازمند در بیمارستان پیوند اعضا منتصریه انجام شده و این پیوندها با پاسخ مثبت در بیماران پیوندی همراه بوده است.
وی ادامه داد: بیمار در این نوع پیوند، بافت پیوندی (مغز استخوان) خود را دریافت میکند و در این روش سلولهای بنیادی خون ساز از بیمار گرفته شده و در شرایط مناسب نگهداری میشود.
عضو مرکز تحقیقات پیوند مشهد تأکید کرد: یکی از افتخارات دانشگاه علوم پزشکی مشهد و بیمارستان منتصریه در حوزه پیوند مغز استخوان این است که تاکنون برای ٢٢ نوع بیماری مانند لوسمی حاد، آنمی آپلاستیک، آنمی فانکونی، لنفوم هوجکین، نقص در استخوان سازی، نقص چسبندگی لوکوسیت، بیماریهای ارثی نادر کشنده، نقص در لنفوسیت B، T و ... در این مرکز درمانی تخصصی فعال در حوزه پیوند اعضا شناسایی شده و برای بیماران پیوند مغز استخوان هم اقدامات درمانی مؤثر و قابل توجهی انجام شده که در سطح کشور کم نظیر بوده است.
دکتر قاسمی افزود: در سال ١۴۰٢ بخش پیوند مغز استخوان بر اساس رفع نیاز بیشتر کارکنان و بیماران بازسازی و با محیط شاد و آرامی برای بیمار مرتبط با این حوزه تبدیل شده است.
وی در پایان گفت: این بیمارستان با اعتبارات موقوفات و حمایت تولیت فقید آستان قدس رضوی، مرحوم آیتالله واعظ طبسی در اواخر دهه ٨۰ بازسازی شد و در اوایل دهه ٩۰ به بهرهبرداری رسید و در اختیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد قرار گرفت تا در خدمت بیماران پیوند اعضا در حوزههای مختلف از جمله حوزه پیوند مغز استخوان باشد.
انتهای پیام/