تابناک رضوی: معنای لغوی مباهله در نهاد از «بَهل» به معنی رها کردن و برداشتن قید و بند از چیزی است. اما مباهله در واژاک به معنای نفرین کردن یکدیگر است. روش مباهله از دیرباز در میان برخی هموندان بشری و به ویژه تیره های سامی رایج بودهاست.
بر بنیاد آنچه در تاریخ آمده است، تاریخ بیست و یکم یا بیست و چهارم ذالحجه سال نهم یا دهم هجری قمری برای ما یاد آور روزی است که پیامبر گرامی اسلام (سلام الله) با خاندان شریفشان در برابر فراخوان به مباهله و در پی اثبات راستی و درستی دعوت الهی خود به رویایی با مسیحیان نجران در آوردگاه آمده که به سبب پشیمانی مسیحیان از مباهله این برگ از تاریخ نیز به سود اسلام به پایان رسید که فرود آیه شریفه ۶۱ سوره آل عمران قرآن کریم گواه آن است: «فَمَنْ حَاجَّک فِیهِ مِن بَعْدِ مَا جَاءَک مِنَ الْعِلْمِ فَقُلْ تَعَالَوْا نَدْعُ أَبْنَاءَنَا وَأَبْنَاءَکمْ وَنِسَاءَنَا وَنِسَاءَکمْ وَأَنفُسَنَا وَأَنفُسَکمْ ثُمَّ نَبْتَهِلْ فَنَجْعَل لَّعْنَتَ الله عَلَی الْکاذِبِینَ .
هرگاه بعد از علم و دانشی که (درباره مسیح) به تو رسیده، (باز) کسانی با تو به محاجّه و ستیز برخیزند، به آنها بگو: «بیایید ما فرزندان خود را دعوت کنیم، شما هم فرزندان خود را؛ ما زنان خویش را دعوت نماییم، شما هم زنان خود را؛ ما از نفوس خود دعوت کنیم، شما هم از نفوس خود؛ آنگاه مباهله کنیم؛ و لعنت خدا را بر دروغگویان قرار دهیم.»
با نگاه به این برش از تاریخ هرچند اندک، این پرسش بر می آید که آیا شیوه و روش مباهله در این زمانه هم کارکرد و نمونه ای بارز داشته است ؟!؟!
گمان می رود آنچه در رخدادهای جنگ اسرائیل با جبهه مقاومت در این روزها جلوه گرست نشان از اثبات راستی و درستی جبهه حق و مقاومت جهانی است. هرچند که رسانه ها با فشار های تبلیغاتی و هنر جنگ روانی شان بسیاری را از بیرون و برخی را از درون را به واکنش واداشته، با دگرگونی میدان بازی، برای پاسخ به جنایات رژیم صهیونیستی اسرائیل تلاش داشتند تا با فشار بر حاکمیت و رهبری انقلاب اسلامی راه را از کمند اندیشه، تدبیر و پایداری به بیراهه رانده ، احساس و شتاب زدگی را در بازه زمانی اندک، تجویز نمایند و در این راه اراده و انتخاب پاسخ درست رهبر انقلاب اسلامی که میبایست در زیست بوم جبهه جهانی مقاومت و ثغور آن رخ نماید را زیر سوال برده، « اقتدار» را که یکی از مهمترین گذارههای کارگزاری تراز است را به بوته نقد آورند. اما در پس اراده و انتخاب رهبر انقلاب اسلامی با همکاری کارگزاران خدوم انقلابی و نیز ارکان جبهه جهانی مقاومت، پاسخ نظامی امنیتی تراز با پشتوانه اندیشهای، راهبردی و کاربردی تدبیر و به اجرا در آمد که پهنه حکمرانی در این جنگ را به چالش کشید و موازنه قدرت را رخ نمود، که البته این رزمایش تنها بخشی از یک برنامه بزرگ ترکیبی و زماندار جبهه جهانی مقاومت است.
در ادامه پیام تهدید آمیز رهبر معظم انقلاب اسلامی به ترور از سوی رژیم ترور و صهیونیستی اسرائیل، این فرایند را به سوی دومین گام از نقشه جبهه جهانی مقاومت با رمز «اقتدار» سوق داد.
شایسته است با نگاه و بیانی این زمانی، نماز الهی سیاسی و با شکوه جمعه ۱۳/ مهرماه /۱۴۰۳ که در آن رهبر انقلاب اسلامی در کنار سران قوا و کارگزاران جمهوری اسلامی ایران با همراهی ملت شریف ایران و برخی سران جبهه جهانی مقاومت و دیگر کشورها برگزار شد را الگو قرار داد که به روشنی نشان داد؛ «مباهله ای این زمانی» روی داده است، چرا که انقلاب اسلامی و جبهه جهانی مقاومت در جانب درست این رخداد بزرگ و در جبهه حق ایستاده و رهبر و کارگزاران و هموندان آن، ترور و شهادت را به جان شیرین خریدند، تا تراز ستمگران آتش افروز را به کارزار آورده، پوشالی بودن ادعا و تهدیدهای نادرست جبهه ستم در این گذار را بیش از پیش هویدا نماید که به درستی «مباهله این زمانی» را برای ما به ارمغان آورد و این رزمایش ایمانی و میدانی با حقانیت جبهه مقاومت و رسوایی جبهه کفر و استکبار به فرجام رسید.
در پایان پیشنهاد می گردد؛ جبهه جهانی مقاومت با اندیشمندی ، هوشیاری ، آگاهی و تدبیر رکن بنیادین «سرمایه انسانی» را که بسی ارزشمندتر و کارآمدتر از هر جنگ افزاری است را در این راه؛ سخت ،دشوار و آرمان بلند و در جنگی ترکیبی با دشمن، قدر بشناسد به بدان ها ایمان داشته باشند، به آنها میدان دهند و آنها را راهبری و حراست نمایند تا در حکمرانی امروز و آینده، انقلاب سربلند اسلامی، با اقتدار و پر جوش و خروش به راه خود تا پیروزی نهایی حق و روشنی بر تباهی و پلیدی ادامه دهند ....
سید مجتبی حسینی کفشدار
کنشگر فرهنگی اجتماعی (دانش آموخته دکترای تاریخ و تمدن ملل)
۱۴ مهر ماه ۱۴۰۳