کمال حسینی- به گزارش تابناک، همایش آینده پژوهی هوش مصنوعی و فناوریهای نو ظهور به همت اتاق بازرگانی مشترک ایران و اتریش برگزار شد.
در این همایش، پروفسور سعید خزایی، استاد تمام دانشگاه و ریاست انجمن آینده نگاری ایران با اشاره به مولفههای جدیدی که در منطقه به وجود آمده است، گفت: لازم است با نگاهی بلندمدت به آینده بتوانیم در زمینههای سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، زیست محیطی و غیره به بررسی آینده پرداخته و فناوریهای خوش آتیه را برای ایران معرفی کنیم.
وی با اشاره به اینکه منطقه ما در معرض عصر و تحولی تازه در زمینه فناورانه و ژئوپلیتیک است، افزود: باید بتوانیم از شرایط به وجود آمده به نحو احسن استفاده کرده تا گپهای فناوری از بین رفته و سرمایههای محدود کشور را در فناوریهای خوش آتیه که بر اساس میزان توانمندیهای ما در آن حوزه سنجیده خواهد شد، سرمایهگذاری کنیم.
وی با تاکید بر اینکه ایران پتانسیل لازم برای تبدیل شدن به هاب منطقه را دارد، عنوان کرد: به وضوح میتوان پیشبینی کرد که در سالهای نه چندان دور، از نظر ژئوکالچر، ژئو اکونومیک و درواقع ژئو استراتژیک، ایران مهمترین کشور منطقه خواهد بوده و این موضوع به ما کمک خواهد کرد که بتوانیم هاب امنیت، انرژی، اقتصاد و هاب فرهنگ منطقه نیز باشیم.
فارغ التحصیل دکتری آینده نگاری راهبردی دانشگاه سوربن فرانسه، خاطرنشان کرد: تفاوتی که پزشکی با دیگر صنایع دارد این است که پزشکی ما در بخش خصوصی بسیار پیشرفت کرده و میتواند توسط بخش خصوصی بهتر مدیریت شده و سازمانها و دولتها نیز میتوانند به وظیفه خود که همان سکانداری در این حوزه است، بپردازند.
وی یادآورد شد: این نکته از آن جهت حائز اهمیت است که در قانون اساسی نیز ذکر شده که بخش خصوصی باید بتواند توانمدتر شده و دولت بسیاری از فعالیتهای خود را به بخش خصوصی واگذار کند.
پروفسور خزایی، گفت: بخش خصوصی به امنیت، استقلال و عدم نفوذ دولت نیاز داشته و هرچقدر بتوانیم این بخش را تقویت کنیم، میتوانیم در هزینههای دولت نیز صرفهجویی کنیم و در بسیاری از کشورهای پیشرفته نیز این موضوع در حال اجرا است.
وی با اشاره به اینکه کشور چین در حوزه هوش مصنوعی از آمریکا جلوتر است، افزود: آینده پژوهی علمی است که از غافلگیری جلوگیری کرده اما آینده مطلوب کشورهای اروپایی طبیعتاً، آینده مطلوب ما نخواهد بود.
ریاست انجمن آینده نگاری ایران، یادآور شد: مزیت عقب ماندگی به این معنا که لازم نیست، تمامی مسیرهای گذشته را طی کرده و میتوانیم بدون طی کردن این مسیر، حرکتی ارزشمند به جلو انجام دهیم.
وی خاطرنشان کرد: دولت ها باید نقش پدری و انسان پروری داشته باشند و مدیری توانمند است که سواد عمومی خود را نیز افزایش دهد.
پروفسور خزایی در پایان ابراز امیدواری کرد ایران بتواند روزهای خوبی را تجربه کرده و چالشهای روابط خارجی خود را نیز مدیریت کند و باید تلاش کنیم تا کاستیهای موجود در این مسیر نیز جبران گردد.
همچنین در ادامه حریری، رئیس امور مراسم و هیاتهای وزارت امور خارجه با اشاره به سرعت بالای تحولات بیرونی در مقابل سرعت تحولات درونی کشور، خاطرنشان کرد: باید مراقب این تحولات باشیم زیرا آن چه که در حوزه اقتصاد و بازار در حال وقوع است، به شکل سنتی اداره میشود.
وی افزود: ما هنوز به آن درجه نرسیدیم که بتوانیم از ظرفیاهایی که در حوزههای مختلف تشریفات، زبان بدن، هوش هیجانی و مذاکره وجود دارد در جهت ارتقاء مهارتها و توانمندیهای خود استفاده کرده تا بتوانیم تعامل خوب و سازندهای را با رقبای خود برقرار کنیم.
وی با تاکید بر اینکه درصد قابل توجهی از تجار و بازرگانان ما باید برای جذب بازارهای خوب و فرصتهای به وجود آمده، خود را با علوم و مهارتهای روز آشنا کنند، گفت: باید تلاش شود تا از پوسته سنتی خود بیرون آمده و لازمه این کار این است که حداقلهای مهارتهای ارتباطاتی را فراگیرند.
حریری یادآور شد: در تمام دنیا، فراگیری این علوم به امری مهم مبدل شده و اعتماد، مشاوره با افرادی که در این حوزه سرآمد هستند، سبب به وجود آمدن مذاکرهای عالی در جهت رسیدن به اهداف و فراگیری آن چه که برای آن تلاش کردیم خواهد بود.