توسط کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خراسان رضوی صورت گرفت؛
همزمان با جشن باستانی یلدا و آغاز زمستان، سند چشم انداز قصه گویی کانون استان رونمایی شد.
کد خبر: ۹۲۵۸۴۰
تاریخ انتشار: ۰۱ دی ۱۳۹۹ - ۱۲:۱۱ 21 December 2020

به گزارش تابناک رضوی، ابراهیم زره ساز مدیر کل کانون استان در این رابطه گفت: قصه گویی یکی از ارکان ارزشمند فرهنگ ملت ما  و یک رسانه قدرتمند در انتقال تعالیم عالیه دین و بزرگان است و کانون پرورش فکری  همواره به عنوان یکی از متولیان و مروجان اصلی این فعالیت برنامه ریزی ویژه ای در احیا قصه گویی و استفاده از آن به عنوان یک ابزار موثر در تحکیم روابط خانواده، انتقال مفاهیم ارزشی و اخلاقی، آموزش مهارتهای زندگی به کودکان و نوجوانان به صورت جذاب و غیر مستقیم و درنهایت پرورش ذهن کودکان دارد.

زره ساز درادامه افزود: قصه و قصه گویی ریشه در فرهنگ بومی کشور ما دارد و همه ما روایت قصه ها و افسانه های زیادی را که در گذشته در محافل خانوادگی و شب نشینی ها و مناسبتها شنیده ایم به خاطر داریم. همین نکته نشان می دهد که قصه گویی تنها ابزاری برای سرگرمی و پرکردن وقت کودکان نیست و نقش تاثیرگذاری دراحیا و بازیابی هویت دینی، تاریخی و ملی انتقال مفاهیم دارد و از آنجا که زبان قصه به دنیای کودکان نزدیک و برگرفته از علاقمندیهای آنان است تاثیر آن مضاعف و ماندگار می شود.

وی ادامه داد: کانون پرورش فکری استان خراسان در ادامه فعالیتهای گذشته و تجربه برگزاری جشنواره های متعدد استانی و منطقه ای، برگزاری دوره های آموزش قصه گویی برای علاقمندان و فعالان این حوزه و همچنین استفاده از ظرفیت مربیان و کارشناسان متخصص حوزه قصه گویی در ارائه این فعالیت برای کودکان و نوجوانان درگامی جدید با تدوین یک برنامه عملیاتی بلندمدت با عنوان «سند چشم انداز قصه گویی کانون خراسان رضوی» قصد دارد با استفاده از ظرفیتهای موجود در استان از جمله وجود تاریخ و فرهنگی دیرینه و غنی و هنرمندان متخصص، متعهد و دلسوز در این حوزه و با بهره مندی از تعامل خوب دستگاه ها و سازمان های فرهنگی استان گامی موثر در آشناکردن اقشار مختلف جامعه با این هنرو همه گیر کردن قصه گویی در بین خانواده ها و استفاده موثر از آن درزمینه فرزندپروری، ترغیب پژوهشگران  به ژرف اندیشی بیشتر در این زمینه، پرورش فعالان قصه گو، شناسایی قصه های بومی و فولکلورو .... بردارد.

یکی از اصلی ترین بخشهای این جریان ایجاد پویش های مردمی در زمینه قصه و قصه گویی در فضای حقیقی و مجازی ست که شروع آن در آستانه یلدا با انتشار فراخوان «الوقصه» و با تشویق کودکان 4 تا 9 ساله به قصه گویی برای پدربزرگها و مادربزرگها از طریق تماس تلفنی ست. با توجه به شرایط موجود و تشویق خانواده ها به ماندن در خانه، این فراخوان گامی در راستای زنده نگاه داشتن فرهنگ شب یلدا و اهمیت ارتباط با بزرگترهای خانواده و این سنت ارزشمند با استفاده از ابزار قصه است.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار