کد خبر: ۸۶۵۷۲۱
تاریخ انتشار: ۰۲ تير ۱۳۹۹ - ۱۱:۱۴ 22 June 2020
 
تابناک گیلان/ رصد‌خانه «تابناک» خبر‌هایی از اخبار روز برای مخاطبان آماده می‌کند که غیررسمی هستند، یا اینکه کمتر از اهمیت خود، مورد توجه قرار می‌گیرند. تیتر‌هایی مانند: واکنش رسمی دولت به یک خبر جنجالی علیه روحانی / نظر واعظ آشتیانی درباره احتمال تأیید صلاحیت احمدی‌نژاد و ... رصد‌خانه امروز تابناک را تشکیل می‌دهند.
 
 
تحولات در گذر است و اخبار روز هیچ گاه متوقف نخواهد شد؛ خبر‌هایی رسمی و گاه غیر رسمی؛ خبر‌هایی که مورد توجه قرار می‌گیرد یا ممکن است همه به راحتی از کنار آن بگذرند. رسانه‌های خبری هر یک به فراخور وابستگی جناحی خود، خبر‌هایی را برجسته می‌کنند و در مواردی هم از کنار آن می‌گذرند. اگر خبر به‌ما‌هو خبر موضوعیت داشته باشد، وابستگی جناحی نباید در کمرنگ و پر رنگ منتقل کردن آن تأثیری داشته باشد.

رصد‌خانه «تابناک»؛ جایی است که خبر‌هایی گاه غیررسمی و گاه اخباری که مورد توجه قرار نمی‌گیرد، برای مخاطبان آماده می‌کند؛ خبر‌هایی که گاه به ملاحظه جناح‌های سیاسی مورد توجه قرار نمی‌گیرند و گاه به دلیل کم توجهی رسانه‌ها به حاشیه می‌روند، ولی همین خبر‌ها، اخباری هستند که مخاطبان را از پشت پرده جریانات سیاسی آگاه می‌کنند. در رصدخانه، تیتر و خلاصه‌ای از مهم‌ترین اخباری که اطلاع از آن‌ها ممکن است برای مخاطبان مهم و قابل توجه باشد، در اختیار مخاطبان قرار می‌گیرد و اینک رصدخانه تابناک را می‌بینید.
 
برجام بی‌رحمانه قربانی اختلافات شد

روح‌الله جمعه‌ای در کافه خبر خبرآنلاین درباره تاثیر مخالفان در به هم خوردن توافق برجام گفت: توافق هسته‌ای ماحصل تصمیم نظام بود. اشتباهی که در برجام به وجود آمد مصادره آن بود. برجام که در دوران آقای روحانی و توسط وزارت خارجه با مسئولیت آقای ظریف روی داده باید به کل نظام تعمیم داده شود و نباید اجازه مصادره داد. ما باید به برجام افتخار کنیم همانطور که رهبری بر حفظ آن تاکید دارند. حتی فرمایشات ایشان درباره برجام هم مصادره می‌شود که باید با این مساله مبارزه کرد. رهبر انقلاب پس از خروج آمریکا راهبرد را تعیین کردند و گفتند مسائل باید از طریق این توافق ادامه یابد. اگر ایشان دستور خروج از توافق را صادر می‌کردند کسی می‌توانست مخالفت کند؟ در نهایت برجام به مجلس رفت. انتقاد می‌کنند که چرا سریع تصویب شد؛ نقش آقای لاریجانی به این شکل و آن شکل بود تا اینجا هم می‌توان انتقاد‌ها را پذیرفت، اما وقتی شورای نگهبان آن را تایید می‌کند چرا انتقاد‌ها ادامه دارد؟

ترامپ طی ۵ هفته گذشته روزی ۵.۵ ادعای نادرست داشته است

سی‎ان‎ان: رئیس جمهوری آمریکا در مدت پنج هفته در بازه زمانی مذکور ۱۹۲ ادعای نادرست داشت که ۶۱ مورد آن درباره کروناویروس یا بحران پاندمی بود که این مساله بیش از سایر موارد مورد توجه قرار گرفته و درباره آن ادعای نادرست شده است. میانگین ترامپ در این بازه پنج هفته‌ای حدود ۵.۵ ادعای نادرست در روز است که البته از ۷.۷ مورد ادعای نادرست در روز از هشتم ژوئیه ۲۰۱۹ و زمانی که شبکه خبری سی. ان. ان آن‌ها را رصد می‌کرد، کمتر است.

در مراجعه قاضی منصوری به سفارت ایران در رومانی چه گذشت؟

قاضی منصوری پس از آنکه دریافت از سوی پلیس، تحت تعقیب است به میل خود و برای دریافت اطلاعاتی به منظور بازگشت به ایران، به سفارت ایران در بخارست مراجعه کرد و توضیحاتی به وی داده شد. او با توجه به اینکه تحت تعقیب اینترپل ایران با حکم مرجع قضایی بوده در مکاتبات بین اینترپل ایران و رومانی، در زمان مراجعه به بیمارستان به دلیل بیماری، تحت حفظ قرار گرفته و از سوی اینترپل رومانی بازداشت می‌شود. اینترپل رومانی به او اعلام می‌کند تا زمانی که درخواست رسمی و مدارک، از قوه قضاییه ایران دریافت شود، تحت‌الحفظ خواهد بود و بازداشت را برای یک ماه دیگر تمدید می‌کند. برخی فعالان فضای مجازی مدعی شده‌اند سفارتخانه‌های ایران، محل نگهداری و بازداشت اتباع ایرانی هستند که این ادعا نه به لحاظ قانون داخلی و نه به لحاظ حقوق بین‌الملل، صحت ندارد. سفارتخانه‌ها فقط در این مواقع، انتقال‌دهنده پیام هستند و هیچ امکان و مجوزی برای بازداشت افراد در خارج از کشور ندارند. اکنون، دولت رومانی باید پاسخگو باشد، چرا در زمانی که منصوری تحت‌الحفظ بوده، نسبت به حفاظت از او اقدامات لازم را به عمل نیاورده است. /فارس

احتمال ورود ایران به مرز موج دوم کروناویروس

رکسانا مصلحی، پروفسور همه‌گیرشناس ژنتیکی در دانشگاه ایالتی نیویورک (SUNY) در گفتگو با خبرآنلاین: چیزی که در ایران عجیب است، این که میزان بروز و مرگ‌ومیر روزانه که داشت به طرف پایین می‌رفت، صاف شد و متاسفانه الان به جهت بالا حرکت می‌کند. وقتی تعداد روزانه مبتلایان حدود هزار نفر بود، محدودیت‌ها لغو شد، رستوران‌ها باز و مسافرت‌ها شروع شدند و ... بعد از این دوباره آمار روزانه مبتلایان بالا رفت و ده روز پیش این آمار به روزانه ۳۶۰۰ نفر رسید. برای همین این نگرانی وجود دارد که شاید ایران در مرز ورود به موج دوم پاندمی باشد. چه بخواهیم اسمش را بگذاریم نوسانات به سمت بالای موج اول یا شروع موج دوم، در مناطقی که کرونا در آن‌ها دوباره اوج گرفته است، شاید مردم مجبور شوند تصمیمات سختی بگیرند.

خطر قهر با صندوق رأی را باید همه جریانات جدی بگیرند

حجت‌الاسلام والمسلمین مجید انصاری از اعضای ارشد مجمع روحانیون مبارز گفت: ما هیچ خوشحال نمی‌شویم که بگوییم رقبای ما با رأی کم به مجلس رفتند.‌ ای کاش اصولگرایان با کل ظرفیت به مجلس راه پیدا می‌کردند. خطر قهر با صندوق رأی را باید همه جریانات جدی بگیرند. علل و عوامل را دریابند و برای رفع آن برنامه‌های علمی و عملی ارائه کنند. مشکلات را به گردن یکدیگر نیندازند و فرافکنی نکنند. آن بخشی هم که سهم اصلاح‌طلبان بوده باید آسیب شناسی داخلی شود. بازنگری و اصلاح و اگر در جایی اشتباه بود از مردم عذرخواهی کنند. اگر در جایی شفاف نبود، روشن کنند و اگر در جایی خودخواهی‌ها و تکروی‌هایی صورت گرفته برطرف شود. اصلاح‌طلبان واقعاً متعهدانه رفتار کردند. در همین جریان انتخابات، احزاب و گروه‌های اصلاح‌طلب، با بی‌مهری‌هایی که در رد صلاحیت‌ها به آن‌ها شده بود نیامدند که انتخابات را تحریم کنند. /روزنامه ایران

خطر روی کار آمدن یک «شومن سیاسی» در انتخابات۱۴۰۰ وجود دارد

مرتضی طلایی، فعال سیاسی اصولگرا به خبرآنلاین گفت: در انتخابات ۱۴۰۰ جریانات سیاسی باید به سمت معرفی نیرو‌های جدید، اما کارآمد حرکت کنند. الزاما نباید یک نیروی قدیمی جریان اصولگرا رئیس جمهور شود. رئیسی تصمیم دارد تحول در دستگاه قضا را پیش ببرد، اما شاید بنا بر مصالحی دولت جوان با محوریت رئیسی شکل بگیرد. خطر روی کار آمدن یک شومن در انتخابات ۱۴۰۰ وجود دارد، شورای نگهبان نیز باید اجازه ورود چنین افرادی را ندهد. وی درباره تحرکات انتخاباتی احمدی نژاد گفت: باید کسانی وارد عرصه انتخابات شوند که پس از به قدرت رسیدن دچار توهم نشوند و تحت تاثیر اطرافیان خود به ارزش‌های اصیل نظام و انقلاب پشت نکنند. احمدی نژاد که اصل ولایت فقیه را زیر سوال می‌برد شایسته تایید صلاحیت شدن و رئیس جمهور شدن است؟ باید بپذیریم که ورود احمدی نژاد به عرصه تمام معادلات اصلاح‌طلبان و اصولگرایان را به هم می‌ریزد.
 
وکیل قاضی منصوری: قاضی منصوری آدمی نبود که قصد خودکشی داشته باشد

وکیل مدافع قاضی منصوری با بیان اینکه من و خانواده ایشان معتقدیم که قاضی منصوری آدمی نبود که قصد خودکشی داشته باشد، گفت: یکی دیگر از دلایلی که قاضی منصوری اصرار داشت به ایران بازگردد دلایل خوبی بود که برای دفاع از خود داشت و معتقد بود اتهام دریافت رشوه به ایشان وارد نیست. امیرحسین نجف‌پورثانی، وکیل مدافع غلامرضا منصوری در خصوص جزئیات این پرونده و درگذشت موکلش در رومانی اظهار کرد: قاضی منصوری چهارشنبه هفته گذشته خودش را به سفارت معرفی کرد و بعد از آقای سفیر اجازه گرفتند و دو شب هم در سفارت حضور داشتند، یعنی از عصر چهارشنبه تا پنجشنبه شب در سفارت حضور داشتند و پنجشنبه شب به دلیل حال نامساعد به بیمارستان منتقل شدند و به محض اینکه به بیمارستان رسیدند، توسط پلیس رومانی دستگیر شدند.

ابهام علی باقری درباره مقصد اول اروپایی قاضی منصوری

علی باقری، معاون امور بین‌الملل و حقوق بشر قوه قضاییه در واکنش به مرگ قاضی منصوری گفت: پس از پیگیری‌ها مشخص شد متهم به یک کشور اروپایی رفته که سابقه سیاهی هم در نقض حقوق ملت ایران دارد؛ در آنجا هر چه پیگیری صورت گرفت آن کشور نه تنها برای استرداد وی با کشورمان همکاری نکرد بلکه هیچ پاسخی هم در این رابطه نداد. باقری اضافه کرد: چندی قبل منصوری از آنجا به کشور رومانی رفت. پیرو پیگیری پلیس اینترپل ایران، پلیس رومانی وی را تحت تعقیب قرار داد و بر اساس دستور قاضی رومانیایی، متهم را به مدت یک ماه تحت نظر قرار دادند تا اقدامات و تشریفات حقوقی و قضایی برای استرداد انجام شود. قرار بود این مسیر استرداد انجام شود که روز گذشته (جمعه) خبر فوت وی منتشر شد. به گفته معاون امور بین الملل و حقوق بشر قوه قضاییه، نکته قابل توجه در این پرونده این است که چرا وقتی آقای منصوری در یک کشور اروپایی بود که با جمهوری اسلامی ایران برای استرداد وی همکاری نمی‌کرد، هیچ خطری متوجه او نبود، اما در یک کشور اروپایی دیگر که درباره مراحل استرداد وی با ایران همکاری می‌کند، چنین اتفاقی برایش رقم می‌خورد و این یک شبهه جدی برای دستگاه قضایی است.
 
مخالفت استاندار تهران با بازگشایی تالار‌های عروسی

استاندار تهران ضمن مخالفت با بازگشایی تالار‌های عروسی برای برگزاری مراسم گفت: به عنوان مسئول ستاد مقابله با کرونا استان تهران مخالف بازگشایی تالار‌ها برای مراسم عروسی و ... هستیم و اگر تالاری تنها برای پذیرایی و بدون برگزاری مراسم بازگشایی شود موافق هستیم، چون یکی از کانون‌های انتشار ویروس این تالار‌ها بودند.

حسین شریعتمداری: نیاز حیاتی امروز کشور خروج از NPT است

حسین شریعتمداری در کیهان نوشت: نیاز کنونی و حیاتی امروز کشور خروج از NPT است. اقدامی که اگرچه خیلی دیر شده، ولی از آنجا که برجام فاجعه و خسارت محض است، جلوی این ضرر بزرگ از هرجا که گرفته شود به نفع کشور است. او همچنین نوشت: بازی «برد - برد» این است نه آنچه دولت محترم شعارش را می‌داد و خروج ما از NPT بازی دو سر برد آمریکا و اروپا را به دو سر باخت تبدیل خواهد کرد.

عیسی شریفی و سیف در بازداشت هستند

رئیس سازمان قضایی نیرو‌های مسلح وی با اشاره به پرونده دادگاه قائم مقام شهردار اسبق تهران، تصریح کرد: این پرونده بسیار مهم و پیچیده و به لحاظ بررسی دقیق پرونده‌های اقتصادی ملزم به انجام کار کارشناسی است. وی افزود: تعداد جلسات برگزار شده در این پرونده بیش از ۴۰ جلسه است. همچنین پرونده ۹ متهم دارد که ۲ نفر از متهمان این پرونده یعنی آقای سیف و آقای شریفی بازداشت و ۷ نفر دیگر با قید وثیقه آزاد هستند. حجت الاسلام و المسلمین بهرامی در خصوص اتفاقات رخ داده در مرز ایران و افغانستان گفت: در خصوص این پرونده لازم بود تا تحقیقات میدانی انجام شود؛ بنابراین، از مقامات مسئول خود در استان‌های مرزی اعم از مرزبانی، اداره کل وزارت اطلاعات و مسئولان وزارت خارجه استعلامات مربوطه اخذ شد. وی افزود: در بررسی‌هایی که صورت گرفت، هیچ گونه آثاری مبنی بر این که جمهوری اسلامی ایران در خصوص ناپدید شدن اتباع افاغنه دخیل باشند محرز نشد، لذا نباید نقش قاچاقچیان انسان را فراموش کنیم که برای گرفتن پول‌های کلان از افراد؛ آن‌ها را از مرز خارج می‌کنند و ناگفته نماند در زمان ناپدید شدن اتباع افغان وقوع سیل نیز در این محل گزارش شده بود و احتمال دارد این افراد در این سیل غرق شده باشند.
 
واکنش مهاجرانی به ماجرای بولتون و ترامپ

عطاءالله مهاجرانی با اشاره به خاطره‌ای از امام خمینی (ره) به انتشار کتاب بولتون علیه ترامپ واکنش نشان داد.عطاءالله مهاجرانی در صفحه شخصی‌اش در توئیتر نوشت: «وقتی متفکر و فیلسوف الهی، مرتضی مطهری با گلوله گروه افراطی فرقان، شهید شد امام خمینی این حدیث را خواندند: "خداوند این دین را با انسان تبهکاری یاری می‌کند. " اشاره به آثار شهادت مطهری. اکنون تبهکاری به نام بولتون، ضربه‌ای به ترامپ زده است باور نکردنی؛ ضربه‌ای تا عمق نخاع ترامپ.»
 
امام جمعه شیراز: طلبه‌های ما در آمریکای جنوبی کشته می‌شوند

امام جمعه شیراز با گرامیداشت روز تبلیغات اسلامی و قدردانی از تلاش‌های سازمان مربوطه، خاطرنشان کرد که علی‌رغم تمام تلاش‌های قابل ستایش، در تبلیغ مسائل اسلامی، نسبت به آنچه باید، فاصله زیادی داریم.آیت‌الله دژکام با اشاره به اینکه امروز طلبه‌های ما در آمریکای جنوبی و در راه تبلیغ دین اسلام، کشته می‌شوند، گفت: در کشوری نظیر برزیل با آن وسعت، که یکی از مناطق تبلیغی محسوب می‌شود، افراد زیادی هستند که حرف‌های اهل بیت (ع) به گوششان نرسیده است. تعداد این افراد در جهان به چند میلیارد می‌رسد.امام جمعه شیراز گوشه‌ای از کار تبلیغ دین اسلام در سطح جهان را بر عهده سازمان تبلیغات دانست و ابراز امیدواری کرد که در آینده شاهد تربیت مبلغان کیفی بیشتری باشیم.
 
اظهارات مشاور روحانی درباره مجلس یازدهم

حمید ابوطالبی مشاور رییس‌جمهوری در رشته توئیتی نوشت: بهارستانِ جدید با گفتمان انقلابی - عدالت‌خواهی همواره بر سه محور تکیه می‌کند: "حزب الّلهی بودن؛ انقلابی بودن؛ جوانگرا بودن" و تاکید بر این‌که تفاوت اصلیِ آنان با پیشینیان در انقلابی بودن و غیرانقلابی بودن، به عنوان دو گفتمان و رویکرد است. طالبی بامداد شنبه در این رشته توئیت افزود: معنای این امر آن است که سال١۴٠٠ می‌خواهد به جای سال١٣۵٨بنشیند؛ و انقلابیونِ جدید۴٠ساله به جای جوانانِ ٢٠تا٣٠ ساله‌ی آن دوران که رژیم پهلوی را دیده، آفریننده‌ی انقلاب بوده، در دفاع مقدس حماسه ساخته و کشور را از بحران‌ها رهانده‌اند. وی تصریح کرد:، امّا مهم این است که آنان گفتمانِ روشنی ارائه می‌کرده‌اند؛ در حالی که این انقلابیون بر خلافِ مشروعه خواهان هیچ گفتمانِ روشن، هیچ رویکرد یکپارچه و هیچ برنامه‌ای جز مطالبی پراکنده ندارند؛ سوال اساسی این است که با کدام منطق و تضمین، مردم و جامعه سیاسی باید به این مطالب پراکنده توجه کنند؟
 
مشاور میرسلیم: در انتخابات ۱۴۰۰ اصلاح‌طلبان رای خواهند آورد

مشاور مصطفی میرسلیم درباره‌ی پیروز انتخابات ۱۴۰۰ می‌گوید، نظرش این است که اصلاح طلبان رای خواهند آورد.هاشمی مشاور «سیدمصطفی آقا میرسلیم» در پاسخ به انصاف نیوز در عین حال تاکید کرد: پاسخ به این سوال کمی زود است.او همچنین در پاسخ به این پرسش که با توجه به اوضاع و احوال مجلس جدید آیا تصمیمی دارند یا خیر هم گفت: من خیلی نمی‌توانم پاسخ دقیقی به این سوال بدهم، اما هر وقت از ایشان می‌پرسیم نه ابراز تمایل و نه ۱۰۰ درصد رد می‌کنند لذا در این زمان پاسخ مشخصی وجود ندارد. اساسا مجلس خیلی در انتخابات ریاست جمهوری تاثیرگذار نیست. نظر شخصی من این است که در انتخابات ۱۴۰۰، فردی از جناح اصلاحات رای خواهد آورد.
 
نظر واعظ آشتیانی درباره احتمال تأیید صلاحیت احمدی‌نژاد

یک فعال سیاسی اصولگرا گفت: گاهی برخی را توهم می‌گیرد که چون دولت مستقر ضعیف عمل کرده است، پس خودشان در دولتشان خوب عمل کرده‌اند؛ درصورتی که این‌طور نیست. به بیان صریح‌تر ضعف دولت روحانی دلیل بر بالابودن رأی احمدی‌نژاد نیست.گفت‌وگوی اخیر احمدی‌نژاد گمانه‌زنی‌ها درباره حضور او در انتخابات ریاست‌جمهوری سال آینده را بیش از پیش کرد تا مشخص نباشد که اولا درصورت حضور او در انتخابات تأیید صلاحیت می‌شود یا خیر و ثانیا در صورت تأیید صلاحیت طیف‌های مختلف اصولگرایی یا دست‌ِکم بخشی از اصولگرایان پشت او می‌ایستند یا آنکه او تنها خواهد ماند. به هر حال هرچه باشد بی‌تردید حضور محمود احمدی‌نژاد در انتخابات می‌تواند بر معادلات سیاسی تأثیر گذار باشد.امیررضا واعظ آشتیانی درباره این موضوع گفت: «هر کسی اگر واجد شرایط باشد، حق دارد که در انتخابات ثبت نام کند و اگر از سوی شورای نگهبان صلاحیتش احراز شد می‌تواند در معرض رأی مردم قرار بگیرد؛ آقای احمدی‌نژاد هم از این قاعده مستثنی نیست، اما از یک سو تأکید می‌کنم که باید در هرگونه گمانه‌زنی نقش بررسی صلاحیت‌ها را در نظر بگیریم و از سوی دیگر باتوجه به تجربه تاریخی در این چند دهه بدانیم که در نظام جمهوری اسلامی تا کنون هیچ رئیس‌جمهوری بیش از دو دوره رئیس‌جمهور نبوده است. رؤسای‌جمهوری که هشت‌سال سکان اجرایی این کشور را در دست داشته‌اند، هرکاری می‌توانستند انجام دهند در همان هشت‌سال انجام داده‌اند و عملا چه تفکری مازاد بر گذشته دارند که بخواهند برای مثال درصورت انتخاب مجدد کشور را به سمت توسعه ببرند یا بحران‌های خارجی و داخلی را حل کنند».
 
طبری به احمدی‌نژاد وام داده بود؟

یک فعال رسانه‌ای گفت: نکته مهمی که این روز‌ها فراموش شده این است که تخلفات طبری را در دوره آملی لاریجانی منحصر کرده‌اند در حالیکه اصل داستان به دوره آقای مرحوم هاشمی شاهرودی برمی‌گردد، زمانی‌که اطرافیان احمدی‌نژاد هم دوره‌ای آقای هاشمی شاهرودی بودند و وام‌های متعدد توسط اکبر طبری به احمدی‌نژاد داده می‌شد.محمد مهاجری در رابطه با اظهارات محسنی اژه‌ای که بیان کرده بود تخلفات طبری بر او احراز نشده و در پاسخ به این سوال که چگونه است قوه قضائی‌هایی که باید از حقوق عمومی مردم حراست کند صلاحیت این افراد برای‌شان محرز نشده است، گفت: صحبت محسنی اژه‌ای را از جهت حقوقی و در مقام یک شخصیت قضایی درست می‌دانم، زیرا یک قاضی باید برای اظهاراتش ادله قضایی داشته باشد. صرف گزارش و شنیده‌ها قاضی را به نتیجه نمی‌رساند، از این جهت او درست می‌گوید، زیرا این صحبت پایه قضایی و حقوقی دارد. اما امیدوارم محسنی اژه‌ای قضاوتی که راجع به طبری دارد، در مورد همه بیان و با همه عادلانه و یکنواخت برخورد کند. نکته حائز اهمیت این است که کار‌های اکبر طبری انفرادی نبوده، اکبر طبری موقعیت بالایی در دستگاه قضا داشته، اما کارهایش سازماندهی شده و تیمی و باندی انجام گرفته و از این جهت، تعجب‌آور است که محسنی اژه‌ای و دیگر مسئولان ارشد قوه قضائیه نسبت به این موضوعات تساهل کرده‌اند که یک فرد در یک موقعیت قابل قبول در قوه قضائیه، اعمال نظر کرده است.
 
ادعای توکلی در مورد خانواده تاجگردون

رئیس هیات‌مدیره دیده‌بان شفافیت و عدالت در نامه‌ای به اعضای کمیسیون تحقیق دوره یازدهم مجلس شورای اسلامی از آنان خواست تا به اعتبارنامه غلامحسین تاجگردون به خاطر برخی مسائل رأی ندهند.احمد توکلی رئیس هیات مدیره دیده بان شفافیت و عدالت در قسمتی از نامه اش به اعضای کمیسیون تحقیق دوره یازدهم مجلس شورای اسلامی مدعی می‌شود که اسناد متقن نشان می‌دهد که ظفر تاجگردون پدر نماینده گچساران، ۴۰۰ هکتار زمین در تصرف داشت که ۳۵۰ هکتار آن را دادگاه انقلاب مصادره کرده بود.وی در ادامه این نامه می‌نویسد، ولی عجیب این است که خانواده تاجگردون هنوز نزدیک به ۵۰۰ هکتار زمین دارد. نکته بسیار مهم در اینجا پیشنهادی است که در کمیسیون تلفیق که آقای تاجگردون آن را کنترل و مدیریت می‌کند و به لایحه بودجه ۹۷ دولت اضافه می‌گردد. در این لایحه به تبصره (۱۱) اضافه می‌شود زمین‌هایی که قبلاً تصرف شده‌اند و یا به هر شکل واگذار شده‌اند و کاری روی آن‌ها انجام نشده، در صورتی که دارای مستحدثات باشند با قیمت کارشناسی به متصرفان واگذار شود. این حکم به متصرفانی امثال آقای تاجگردون فرصت می‌دهد تا به متصرفات غاصبانه، لباس قانون بپوشانند. در واقع این دقیقاً همان فساد قانونی است که رهبر فرزانه انقلاب چند سال پیش نسبت بدان هشدار داد. این ماده، با وجود مخالفت سازمان جنگل‌ها و مراتع کشور، کارشناسان مستقل و برخی نمایندگان مجلس، متأسفانه با ۱۳۱ رأی تصویب می‌شود. شورای نگهبان آن را تایید نمی‌کند و پس از اصرار مجلس به مجمع تشخیص رفته؛ البته امید است در آنجا رد شود.
 
حاشیه برای حزب اتحاد ملت

برخی از اعضای حزب اتحاد ملت ایران به دلیل برخی انتقادات و همچنین رفتار حزب از عضویت در این حزب استعفا کرده‌اند. بر پایه این خبر، ۳۲ نفر از اعضای هیأت رئیسه شورای منطقه‌ای و شورای حوزه‌های شهرستانی حزب اتحاد ملت در استان همدان با انتشار بیانیه‌ای با عنوان اختلاف با مرکزیت حزب، دسته جمعی استعفا کردند. در تهران نیز برخی از اعضای حزب اتحاد ملت ایران استعفای خود را به شورای مرکزی حزب تقدیم کرده‌اند. به گزارش فارس، انتقاد از اصلاح‌طلبان در به وجود آمدن شرایط موجود از جمله دلایل احتمالی استعفای برخی از اعضای این حزب است.
 
واکنش آشنا به درخواست برخی اصولگرایان برای خروج از NPT

حسام الدین آشنا مشاور رئیس جمهور به درخواست برخی اصولگرایان مبنی بر خروج از ان پی تی واکنش نشان داد.به گزارش انتخاب، کریمی قدوسی نماینده مجلس در توئیتی اظهار کرد: وقتش رسیده که کار را مجلس_یازدهم تمام کند و زنجیری که هفت سال آقایان روحانی، ظریف، عراقچی و جریان نفوذ با اسم رمز برجام بر گردن امت اسلام انداختند تا ما را تسلیم نظام سلطه نمایند، با خروج از NPT پاره و به این رنج پایان دهد.
آشنا در پاسخ اینطور جواب داد؛
سلام علیکم
اگر دوباره اتهام زنی را شروع نمی‌کنید؛ آیا ممکن است به دوسوال پاسخ دهید!
آیا شما و بزرگ‌ترهای‌تان فکر کرده‌اید بعد از خروج ایران از ان پی تی، دیگر کشور‌ها از جمله چین و روسیه چه می‌کنند؟
پاسخ ایران به اقدامات احتمالی دیگران چه باید باشد؟
با احترام
دلواپسان از نوعی دیگر
 
واکنش رسمی دولت به یک خبر جنجالی علیه روحانی

روابط عمومی ریاست جمهوری نسبت به انتشار خبر ساخت غیرمجاز منزل مسکونی برای روحانی بیانیه‌ای صادر کرد.روابط عمومی نهاد ریاست جمهوری در خصوص موضوعات مطرح توضیحات زیر را ارائه کرده است؛

۱- ملک مذکور از جمله املاک قدیمی متعلق به نهاد ریاست جمهوری است و به هیچ وجه مالکیت شخصی ندارد و در سال‌های گذشته نیز از سوی نهاد ریاست جمهوری مورد استفاده قرار گرفته است.

۲- این ملک قدیمی بر اثر گذر زمان و عدم رسیدگی در سال‌های گذشته دچار آسیب‌های جدی و به شکل نیمه مخروبه درآمده بود که در چند سال قبل برای ساخت گودبرداری شده بود. رها شدن گودبرداری مورد اعتراض همسایگان بوده و بیم آن می‌رفت که به منازل آنان نیز آسیب بزند، به همین جهت ساخت آن در سال گذشته در دستور کار قرار گرفت.

۳- کاربری ملک مذکور مسکونی و شخصی نبوده و ساختمانی با کاربری اداری است و انتشار خبر ساخت منزل مسکونی برای رئیس جمهور در عین کذب بودن، یک شیطنت آشکار و کاملاً با اغراض مشخص صورت گرفته است.

۴- ساخت این ملک با هماهنگی کامل با شهرداری تهران انجام شده و موضوع تخلف و ساخت خارج از روابط نیز کاملاً فاقد حقیقت است.

۵- این خبرسازی کذب براساس برخی قرائن موجود از سوی کسانی صورت گرفته که طی سال‌های گذشته برنامه‌ای برای این ملک داشته‌اند که به علت عدم توفیق در رسیدن به اهدافشان اینچنین فضاسازی‌هایی کرده‌اند.
 
نجفی به ۴ ماه حبس محکوم شد

وکیل مدافع محمدعلی نجفی گفت: موکلم در پرونده شکایت الیاس قالیباف از او به اتهام افترا به ۴ ماه حبس تعزیری محکوم شده است. حمیدرضا گودرزی در گفتگو با ایسنا درباره پرونده شکایت الیاس قالیباف از موکلش گفت: شعبه ۱۰۵۹ دادگاه کارکنان دولت موکلم را به اتهام افترا به ۴ ماه حبس تعزیری محکوم و درباره اتهامات دیگر موکلم یعنی نشر اکاذیب و گزارش خلاف واقع حکم برائت صادر کرده است. وی افزود: طبق ماده ۶۹۷ قانون مجازات اسلامی «هر کس به وسیله اوراق چاپی یا خطی یا به وسیله درج در روزنامه و جراید یا نطق در مجامع یا به هر وسیله دیگر به کسی امری را صریحا نسبت دهد یا آن‌ها را منتشر کند که مطابق قانون آن امر جرم محسوب می‌شود و نتواند صحت آن اسناد را ثابت کند، جز در مواردی که موجب حد است، به یک ماه تا یک سال حبس و تا ۷۴ ضربه شلاق یا یکی از آن‌ها حسب مورد محکوم خواهد شد.» این در حالی است که در پرونده اصلی گزارش شهرداری خطاب به دادستانی ارسال و مراتب به شعبه ۱۵ دادسرای کارکنان دولت ارجاع شده است و هنوز تصمیمی در مورد آن اتخاذ نشده است؛ لذا جرم افترا هنوز تحقق نیافته که بتوان متهم را محکوم کرد.
منبع: تابناک
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار