مدیر سلامت محیط و حرفه‌ای مرکز بهداشت خوزستان گفت: بهداشت آب شرب در چهار ماهه نخست امسال در شهرهای رامهرمز، دشت آزادگان، غرب اهواز و اندیکا و برخی روستاهای اهواز (شرق و غرب) و هویزه در شرایط نگران کننده ای بوده است.
کد خبر: ۷۷۳۷۵۷
تاریخ انتشار: ۳۱ مرداد ۱۳۹۸ - ۰۸:۴۹ 22 August 2019

غلامرضا شریعتی در کارگروه تخصصی امور اجتماعی، فرهنگی، سلامت و زنان خوزستان در سالن جلسات استانداری، اظهار داشت: شهرداری ها و فرمانداری های استان باید از هم اکنون اقدامات خود را برای هرس درختان کونوکارپوس، پیش از بارندگی های پاییز انجام دهند.

به گزارش "تابناک" وی با اشاره به پیک دوم بیماری التور از شهریور تا آبان در استان تصریح کرد: شهرداری ها و فرمانداری ها همچنین نسبت به آهک‌پاشی جوها نیز تسریع کنند تا از تکرار بیماری‌های روده‌ای در این زمان پیشگیری شود.

شریعتی وقوع بیماری روده‌ای در تعدادی از روستاهای باغملک را یادآور شد و افزود: به گفته مدیرعامل آب و فاضلاب روستایی نتایج آزمایش‌ها نشان می‌دهد که منشاء این بیماری آب آلوده نبوده است.

وی در ادامه با تاکید بر تدوین سند جامع سلامت استان، گفت: تدوین این طرح باعث می شود که برای رسیدن به اهداف حوزه سلامت با برنامه‌ریزی و تفکر حرکت کنیم، همانگونه که تدوین اطلس آسیب‌های اجتماعی توانسته به کاهش نرخ خودکشی و طلاق در استان بیانجامد و مداخلات در این حوزه را متناسب با آسیب ها به پیش ببرد.

به گفته وی در سند جامع سلامت بیش از ۱۳۰ شاخص سلامت استان بررسی و آسیب شناسی و اولویت بندی می‌شود.

دکتر ایرج نظری رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز با اشاره به برخی اقدامات انجام شده در راستای فراهم کردن زیرساخت‌های لازم برای اجرای طرح نظام ارجاع الکترونیک توسط دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی استان اظهار کرد: اگر اجباری در این کار نبود دانشگاه‌ها در این زمینه هزینه نمی‌کردند.

وی افزود:در این زمینه تفاهم‌نامه‌ای وجود داشت که یک طرف تفاهم‌نامه به تعهدش عمل نکرد و به همین دلیل مشکلاتی ایجاد شد و دانشگاه‌ها مجبور شدند هزینه کنند که اشتباه بزرگی کردند. اگر این کار را انجام نمی دادند شاید ما مجبور نبودیم قبول کنیم ادامه کار را هم خودمان انجام دهیم. باید در جلسات آینده تعیین تکلیف شود که اگر قرار است توسعه یا کار دیگری انجام شود، چه سازمانی باید هزینه کند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز تصریح کرد: علی‌رغم همه نشست‌ها و فعالیت‌های انجام شده در بحث کارهای زیرساختی اما در چند روز گذشته در برخی مناطق خوزستان از جمله رفیع و برخی روستاهای باغملک شاهد بیماری‌های روده‌ای بودیم که این مساله هزینه زیادی بر دوش مردم و سیستم‌های درمانی تحمیل می‌کند.

نظری عنوان کرد: خوشبختانه این شرایط کنترل شد اما انتظار می‌رود واحدهای مربوطه نظارت‌های بیشتری داشته باشند تا مشکلات کمتری رخ دهد. مخصوصا در فصل گرما باید حساسیت‌ها چند برابر شود تا شاهد وقوع چنین مشکلاتی نباشیم.

وی با اشاره به درخواست برخی مسئولان در خصوص مسائل خارج از حیطه وظایف سازمانی عنوان کرد: برخی مسئولان که در انجام وظایف‌شان نقش دارند، باید تفاوت بین سازمان‌های مختلف را بدانند. برای مثال تامین آب بسته‌بندی برای فردی که دچار اسهال شده، در حیطه وظایف دانشگاه علوم پزشکی نیست. مدیر ارشدی که تفاوت بین ادارات را نداند قطعا در نظارت بر مسائل نیز دچار مشکل خواهد شد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز با اشاره به برخی از اجرای پروژه‌های این دانشگاه تصریح کرد: توجه به امضای تفاهم‌نامه‌ای میان استانداری، وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی اهواز امروز نخستین مرکز فوریت‌های پزشکی در لالی تحویل موقت شد و در ماه آینده نیز 9 پروژه دیگر نیز تحویل داده خواهد شد که در مجموع 10 مجموع مرکز فوریت‌های پزشکی تحویل داده خواهد شد.

وی ادامه داد: 20 مرکز فوریت‌های پزشکی جاده ای و شهری دیگر نیز در هفته دولت کلنگ‌زنی خواهد شد. 

معاون خدمات شهری شهردار اهواز در ادامه این نشست گفت: تا کنون بیش از ۷۳ هزار اصله درخت کونوکارپوس در شهر اهواز هرس شده است.

علیرضا عالی پور افزود: ۱۲۰ هزار اصله درخت کونوکارپوس در اهواز به صورت انبوه‌کاری، کلونی و یا در مرحله گلدهی هستند که از این تعداد هرس حدود ۵۰ هزار اصله باقی مانده است.

وی اضافه کرد: همه درختان کونوکارپوس نیاز به هرس ندارند و این گیاهان اغلب برای فرم دهی هرس می شوند.

عالیپور اظهار داشت: هرس درختان کونوکارپوس پیرو مصوبه شورای سلامت استان، زودتر انجام شده زیرا اعلام شده بود که احتمال دارد با باران های پائیزی زودهنگام مواجه شویم.

تنگی نفس شهروندان خوزستانی همزمان با نخستین باران های پائیزی از سال ۱۳۹۲ آغاز شد و هزاران نفر را راهی مراکز درمانی کرد.

۱۸ گزینه به عنوان عامل این تنگی نفس ها بررسی و چهار احتمال، مشعل های چاه های نفت، سوزاندن مزارع نیشکر، سوزاندن زباله و گرده های گیاهی به عنوان عامل تنگی نفس معرفی شد، اما دانشگاه علوم پزشکی اهواز در آخرین اعلام نظر، گرده های گیاه کونوکارپوس را به عنوان عامل اصلی این نفس تنگی ها معرفی کرد. برهمین اساس مقرر شد که این درختان پیش از پائیز هرس شود.

فرهاد صفدری در این جلسه با اشاره به وضعیت لایروبی و آهک‌پاشی جوی‌های روباز در شهرستان‌های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اهواز از ابتدای تیرماه تاکنون اظهار کرد: پیرو دستور استاندار خوزستان اقدامات خوبی در حوزه شهری و روستایی در حال انجام است اما انتظار می‌رود اکنون که در پایان مردادماه قرار داریم دو سوم کار یعنی حدود 70 درصد کار انجام شود. در صورتی که 50 درصد لایروبی و آهک‌پاشی نیز انجام شود میزان خواهد بود که امیدوارم مابقی آن در روزهای آینده انجام شود.
 
وی افزود: در حوزه شهر و روستا، قریب به اتفاق خط السیر به حد نصاب لازم رسیده است اما بعضا در برخی نقاط نیاز به تقویت برنامه ها داریم.
 
مدیر سلامت و حرفه‌ای مرکز بهداشت خوزستان عنوان کرد: در غرب اهواز از 60 نقطه ای که نیازمند لایروبی و آهک‌پاشی هستند، تنها 17 نقطه و در بخش روستایی از 58 نقطه نیازمند لایروبی و آهک‌پاشی حدود 12 نقطه لایروبی و آهک‌پاشی شده اند.
 
صفدری افزود: همچنین در شرق اهواز لایروبی و آهک‌پاشی 66 درصد و در بخش روستایی 35 درصد گزارش شده است. در بخش شهری امیدیه نیز از 9 نقطه نیازمند لایروبی و آهک‌پاشی، تنها لایروبی و آهک‌پاشی در یک نقطه انجام شده است و در بخش روستایی از 50 نقطه نیازمند لایروبی و آهک‌پاشی هیچ نقطه ای لایروبی و آهک‌پاشی نشده است.
 
وی ادامه داد: در بخش شهری حمیدیه نیز لایروبی و آهک‌پاشی 16 درصد و در بخش روستایی 61 درصد بوده است. همچنین در بخش شهری دشت آزادگان  لایروبی و آهک پاشی 13 درصد و در بخش روستایی 6 درصد گزارش شده است.
 
مدیر سلامت و حرفه‌ای مرکز بهداشت خوزستان تصریح کرد: در بخش شهری هویزه وضعیت لایروبی و آهک‌پاشی 46 درصد، کارون 20 درصد، مسجدسلیمان 8.3 درصد و هندیجان 45 درصد گزارش شده است. همچنین وضعیت لایروبی و آهک پاشی جوی‌های روباز در بخش روستایی هویزه 26.8 درصد، کارون 34 درصد، مسجدسلیمان 2.27 درصد، هفتکل 17 درصد و  در هندیجان 25 درصد گزارش شده است.
 
صفدری در خصوص وضعیت لایروبی و آهک‌پاشی جوی‌های روباز در شهرهای تحت پوشش دانشکده علوم پزشکی آبادان در فصل تابستان امسال گفت: لایروبی و آهک پاشی جوی های روباز در این بازه زمانی در بخش شهری آبادان 25 و در بخش روستایی 22 درصد، در بخش شهری خرمشهر 70 درصد و در بخش روستایی 25 درصد، در بخش شهری شادگان 33 و در بخش روستایی 30 درصد گزارش شده است. در شهرهای دیگر تابعه دانشکده های علوم پزشکی خوزستان نیز وضعیت لایروبی و آهک‌پاشی جوی های روباز در برخی نقاط کمتر از 50 درصد بوده است.
 
وی عنوان کرد: مطلوبیت میکروبی آب شبکه توزیع شهری در چهار ماهه نخست امسال  به ترتیب در بندر ماهشهر، حمیدیه، مسجدسلیمان، دشت آزادگان، هفتکل، رامشیر، اندیمشک، غرب اهواز ، کارون، امیدیه و مخصوصا اندیکا از میانگین استانی کمتر بوده است.
 
مدیر سلامت و حرفه‌ای مرکز بهداشت خوزستان ادامه داد: همچنین مطلوبیت میکروبی آب شبکه توزیع روستایی در چهار ماهه اول امسال در برخی شهرهای خوزستان به ویژه به ترتیب در شرق اهواز، هویزه و غرب اهواز کمتر از میانگین استانی بوده است.
 
صفدری ادامه داد: مطلوبیت کلرسنجی آب شبکه توزیع روستایی نیز در چهار ماهه نخست امسال به ترتیب به ویژه در ایذه، دشت آزادگان، ‌شرق اهواز، غرب اهواز، هویزه، کارون، رامهرمز و اندیکا کمتر از میانگین استانی بوده است.
 
وی عنوان کرد: مطلوبیت کدورت آب شبکه توزیع روستایی در چهار ماهه نخست امسال نیز به ترتیب به ویژه در شرق اهواز، رامشیر، باوی، دشت آزادگان، هویزه، غرب اهواز، حمیدیه و کارون کمتر از میانگین استانی بوده است.
 
مدیر سلامت و حرفه‌ای مرکز بهداشت خوزستان گفت: با توجه اینکه در پیک دوم بیماری های روده ای، بازگشایی مدارس و اربعین حسینی هستیم تلاش ما پاکسازی گسترده در منطقه است که تغییرات اعداد و ارقام نسبت به جلسه قبل نشان دهنده تلاش های در حال انجام است.
 
وی با بیان اینکه وضعیت، نیازمند مداخلات حداکثری است، عنوان کرد: از دوره تابستانه لایروبی و آهک‌پاشی تنها یک ماه باقی مانده که با توجه به بازگشایی مدارس باید کار تشدید شود. همچنین پیشنهاد می شود خیابان‌ها، اطراف و جوی‌های روباز منتهی به مدارس به صورت ویژه و مجدد لایروبی و آهک‌پاشی شوند.
 
در ادامه آرش یلالی، معاون بهداشت دانشکده علوم پزشکی آبادان اظهار کرد: آمار ارائه شده در خصوص لایروبی و آهک‌پاشی جوی‌های روباز در شهرهای تحت پوشش این دانشگاه طبق گزارش شهرداری است.
 
وی افزود: تاکنون شرایط نظارت بر روند این کار برای ما محقق نشده است و شاید میزان لایروبی و آهک پاشی جوی های روباز کمتر از میزان گزارش شده باشد زیرا ما وضعیت را رصد نکرده‌ایم.
 

مدیرکل امور شهری و شوراهای استانداری خوزستان در این نشست گفت: هرس درختان کونوکارپوس در هشت شهر استان ۴۶ درصد پیشرفت داشته است.

شهاب صدیقی افزود: در شهرهای اهواز، خرمشهر، آبادان، ماهشهر، سوسنگرد، بستان، حمیدیه و هویزه، ۶۱۰ هزار اصله درخت کونوکارپوس وجود دارد که ۷۰ درصد آنها نیاز به هرس دارد.

وی همچنین با اشاره به طرح زنده‌گیری سگ‌های بدون صاحب در استان اظهار داشت: سایت نگهداری سگ های بدون صاحب در آبادان پارسال و در اهواز، هفته گذشته به بهره برداری رسیده است.

به گفته وی سایت نگهداری سگ‌های بدون صاحب در بهبهان در حال تکمیل است و در شهرهای دزفول و ماهشهر نیز عملیات ساخت در حال پیگیری است.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار