نایب رئیس شورای شهر تبریز از لغو سفر برخی از اعضای شورا به جمهوری چک خبر داد.
کد خبر: ۷۶۲۹۶۹
تاریخ انتشار: ۲۴ تير ۱۳۹۸ - ۱۷:۰۲ 15 July 2019

سونیا اندیش در ارتباط با اظهارات محمدباقر بهشتی عضو شورای شهر تبریز در خصوص سفر برخی از اعضای شورای شهر تبریز به کشور جمهوری چک، مواردی را جهت روشن شدن موضوع، تنویر افکار عمومی و رفع هرگونه شائبه خدمت شهروندان عزیز تبریزی و رسانه های محترم عارض می‌شوم:

1- برنامه سفر به کشور جمهوری چک در ادامه تلاش‌هایی بود که تقریبا از آغاز دوره پنجم شورا در جهت تقویت ناوگان حمل و نقل عمومی شهر تبریز آغاز شده و با جدیت ادامه دارد. این سفر غیررسمی سه روزه نیز قرار بود در راستای بازدید و انجام مذاکرات با دو مجموعه فعال در خصوص تولید ناوگان اتوبوسی انجام گیرد که نهایتا به دلیل تاخیر در صدور روادید توسط سفارت کشور جمهوری چک، این سفر لغو شد.

2- قطعا برنامه این سفر و اهداف تعیین شده برای آن نیز در صورت تحقق، در اختیار رسانه‌های عمومی قرار گرفته و نتایج آن به عنوان یکی از اقدامات مهم و موثر شورای پنجم در بحث توسعه شهری مشتاقانه خدمت شهروندان عزیز اطلاع‌رسانی می‌شد.

3- از آذرماه سال 96 و با گذشت سه ماه از آغاز فعالیت شورای پنجم براساس اهمیتی که بنده و دیگر اعضای محترم شورا جهت گسترش و بهبود کیفیت حمل و نقل عمومی و کاهش ترافیک و آلودگی هوا در سطح شهر تبریز احساس می‌کردیم مباحثی در ارتباط با حمایت از تسریع روند تکمیل قطار شهری تبریز، نوسازی و گسترش ناوگان اتوبوسرانی، نوسازی و بهبود خدمات ناوگان تاکسیرانی و نیز ایجاد زیرساخت برای ترددکنندگان با دوچرخه و گسترش پیاده راه‌ها شکل گرفت.

بحث نوسازی ناوگان اتوبوس‌رانی از مهمترین این مباحث بود که از دو سال گذشته طرح و تلاش شد از تمام ظرفیت موجود در شهر و استان جهت تحقق آن استفاده شود. بر این اساس در کمیسیون عمران و حمل و نقل خرید 500 دستگاه اتوبوس به تصویب رسید و با همراهی شهرداری مذاکراتی با وزارت کشور جهت اخذ مجوز فروش اوراق مشارکت و تامین این تعداد اتوبوس جدید صورت پذیرفت که نهایتا شرایط اقتصادی تحمیلی به کشور پس از آغاز دور جدید تحریم‌ها مانع از به ثمر رسیدن تلاش‌ها در یک و سال نیم گذشته شد.

4- با تعاملاتی که بین شورای شهر و شهرداری تبریز، وزارتخانه‌های صمت و اقتصاد، اتاق تبریز، منطقه آزاد ارس و دیگر نهادها و ارگان‌ها ایجاد شد، مسیری برای تامین این ناوگان با همکاری و همراهی مجموعه‌های فوق از کشور جمهوری چک گشایش یافت که نهایتا تصمیم گرفته شد هیاتی متشکل از ۳ تن از اعضای شورای شهر تبریز، شهرداری تبریز، استانداری آذربایجان‌شرقی، نهاد نظارتی و اتاق بازرگانی تبریز به عنوان متولی و محور بخش خصوصی با همراهی برخی شهرداران کلان‌شهرها جهت بازدید و مذاکرات نهایی با این مجموعه خودروسازی در یک سفر غیررسمی کاملا فشرده به کشور فوق سفر کنند.

5- ذکر این نکته مهم نیز ضروری است که برای اولین بار با مذاکراتی که صورت گرفت و تعاملاتی که فراهم شد، شرایط استفاده از ظرفیت منطقه آزاد ارس در بحث تامین ناوگان اتوبوسرانی تبریز مهیا شد تا ناوگانی جدید و مدرن با هزینه بسیار پایین‌تر به صورت اتوبوس‌های ارس پلاک جهت استفاده شهروندان تبریزی خریداری شود. رویدادی که در صورت تحقق به یک جهش بزرگ در موضوع بهبود کیفیت ناوگان اتوبوس‌رانی تبریز تبدیل و قطعا با استقبال همشهریان عزیز همراه خواهد شد. (سفر اخیر دکتر حناچی شهردار محترم تهران به تبریز و دیگر کلان شهرها نیز جهت آشنایی و بهره گیری از این ظرفیت در بحث توسعه ناوگان اتوبوسرانی پایتخت انجام گردید.)

6- با ذکر این توضیحات کامل که قطعا تصویر شهروندان عزیز را از بابت این سفر روشن‌تر خواهد ساخت، ذکر این گلایه را از آن عضو محترم شورا لازم می‌بینیم که همکار گرامی آیا منصفانه‌تر نبود وقتی بحث این سفر را که از ماه‌ها قبل مطرح بود به یکباره به موضوعی دیگر که ارتباطی با این سفر نداشت، پیوند می‌دادید اندکی نیز به محتوا، برنامه‌ها و پیشینه اقدامات این سفر پرداخته و اشاره‌ای نیز به مدت کوتاه سفر و فشردگی برنامه‌های تنظیمی برای آن می‌کردید که این ذهنیت در مخاطب ایجاد نگردد که گویا نمایندگان آنان در شورای شهر قصد سفری تفریحی و چندین روزه برای گشت و گذار در فلان کشور را دارند؟!

آیا نه این است که خودتان از حساسیت بنده و دیگر اعضای شورا در دوره پنجم نسبت به سفرهای خارجی اعضای شورا و مدیران شهری آگاه هستید و خود در جریان هستید که سفرهای خارجی مدیران شهری و اعضای شورا در دوره پنجم نسبت به دوره پیشتر به چه میزان کاهش داشته است؟!

جناب آقای دکتر، تابش مستقیم نور باعث روشن شدن و شفافیت می‌شود ولی اگر بخواهیم جهت‌دار نور بتابانیم، نقاط تاریک و سایه‌هایی را شکل خواهیم داد که نه تنها تمام حقیقت را روشن نخواهد کرد که بخشی از حقیقت را نیز در تاریکی فرو خواهد برد، ای کاش در این مورد کمی منصفانه‌تر می‌نوشتید تا در اذهان مردم باعث ایجاد سایه‌های سوءتفاهم نسبت به عملکرد کلیت شورای پنجم و همکارانتان در شورا نمی‌گشتید.

7- موضوع دوم که متاسفانه به صورتی غیرواقعی و غیراخلاقی به موضوع سفر گره زده شده است، بحث درخواست اتاق تبریز از شورا و شهرداری برای بخشودگی بخشی از عوارض ساخت ساختمان جدید این مجموعه است که با عنوان غیرواقعی "در خواست کمک مالی ۲ میلیاردی از شهرداری در ساخت بنای جدید" مطرح شده است. لازم به توضیح است که مصوبات بخشودگی عوارض ذیل ماده55 قانون شورا در ادوار مختلف یا به صورت تخفیف‌های عمومی فصلی جهت بهره‌گیری عموم شهروندان یا به صورت لایحه‌های موردی در برخی مناسبت‌ها و یا در خصوص برخی پروژه‌ها که جنبه عمومی و کاربری غیرشخصی داشته و فعالیت آنها می‌تواند باعث ایجاد یک خیرعمومی شود، مطرح می‌شود. از جمله بخشودگی عوارض نهادهای خیریه، مجامع و انجمن‌های فرهنگی، صنفی و ...از این رو این درخواست بخشودگی عوارض صدور پروانه متفاوت با بحث کمک مالی شهرداری ذیل ماده 16 و 17 است.

اتاق تبریز نیز به عنوان نهاد بخش خصوصی که با همت مردم تبریز از سال 1289 تاسیس شده و در بیش از یک قرن فعالیت مستمر عام‌المنفعه خود توانسته است با تلاش تجار، بازرگان و صنعتگران مرد و زن خود، تبریز را به قطب صنعت و تولید این کشور مبدل سازد و بار اشتغال بخش وسیعی از مردم تبریز را بر دوش بکشد، رفاه و پیشرفت را برای منطقه به ارمغان بیاورد و رسالت اجتماعی خود را در مسائل فرهنگی و اجتماعی ایفا کند، بی‌شک از جمله این نهادهایی است که به حمایت معنوی تمام شهروندان همچنین توجه مسوولان،مدیران شهری و استانی نیازمند است تا بتوانند بیش از پیش به رسالت ملی و منطقه‌ای خود عمل کند.

از این رو این درخواست بخشودگی همانطور که ریاست محترم شورا در مصاحبه مورخه 18/4/98 صراحتا اعلام داشتند، لایحه و درخواستی معمول است که به شورا ارائه شده است و همچون موارد مشابه، در صحن شورا در مقابل ناظران و اهالی رسانه طرح و هر عضو شورا نسبت به این لایحه نظر موافق یا مخالف خود را اعلام کرده و نهایتا با رای اعضای شورا نسبت به تصویب آن رای‌گیری خواهد شد. از این رو موضوع لایحه به قدری شفاف و در مقابل دید ناظران طرح و پیگیری می‌شود که نگارش متون به اصطلاح افشاگرانه و یادداشت‌های احساسی همراه با کم لطفی نسبت به اعضای محترم و شریف اتاق بازرگانی توسط یک چهره اقتصادی که خود به نقش بارز فعالان اقتصادی و بخش خصوصی در جامعه واقف است، شاید چندان قابل درک و پذیرش واقع نشود.

8- همچنین ضروری است اشاره کنم لایحه اولیه درخواست بخشودگی در دی ماه سال گذشته از طرف شهرداری به شورا تقدیم شده بود که طبق روال معمول، همچون دیگر لوایح مشابه به کمیسیون برنامه و بودجه جهت اعلام نظر ارجاع و در جلسه شماره 48 این کمیسیون در تاریخ 30/10/97 به ریاست دکتر بهشتی، مورد موافقت قرار گرفته و جهت طرح در صحن شورا به هیات رئیسه ارجاع شده بود. نهایتا به دلیل همزمانی اعلام نظر کمیسیون با لایحه بودجه 98 و در اولویت قرار گرفتن بحث بودجه، طرح و تصویب آن به بعد از تصویب بودجه سال 98 موکول شده بود. طبیعی است با تصویب بودجه سال جدید و تغییر در تعرفه عوارض نیاز به بازنویسی لایحه نسبت به نرخ عوارض جدید وجود داشت که لایحه جدید با تغییر در مبلغ پیشنهادی شهرداری و به علت از دست رفتن فصل عمرانی، به صورت دو فوریت در صحن شورا طرح و با مخالفت اعضای محترم با دو فوریت طرح جهت بررسی به نوبت گذاشته شد.

9- حال حتی اگر از موضوع خرید اتوبوس‌های جدید که از ده‌ها ماه قبل در پی خرید آن بوده‌ایم و این سفر نیز در چارچوب آن بوده است، بگذریم، اگر از موضوع درخواست بخشودگی عوارض پروانه ساخت بنای جدید اتاق که از 7 ماه پیش در جریان بوده بگذریم، اگر از موافقت کمیسیون بودجه با این بخشودگی بگذریم، اگر از گره زدن غیرمنصفانه این دو موضوع به هم عبور کنیم، اگر از اتهامی که به همکاران شورا وارد شد بگذریم، اگر از عدم قطعیت این سفر بگذریم، باز این سوال بی‌پاسخ می‌ماند که چگونه با سفر 3 عضو شورا می‌توانست تصویب این لایحه را تحت تاثیر قرار دهد؟!

10- اگر در این کهن شهر در ایام گسسته‌ای شاهد رونق امور و جهش در وضعیت اقتصادی و اجتماعی شهر و شهروندان بوده‌ایم جز در سایه همراهی و تعامل مدیریت شهری، نهاد دولت، بخش خصوصی و عموم شهروندان نبوده است. هرگاه این نیروها هم جهت، هم راستا و همراه بوده‌اند، برآیند نیروی آنها نیز در جهت رونق و پیشرفت شهر و استان و رفاه شهروندان بوده است و هرگاه غیر آن رخ داده است جز سکون و جمود و کاهش رونق و اغمای پیشرفت حاصلی نداشته است، از این رو با علم بر این واقعیت مدام تلاش کرده‌ام که تعامل را بین این نهادها فراهم کنم تا بتوانیم متفاوت از گذشته و وسیع‌تر از فعالیت‌های روزمره‌گرهی از گره مشکلات شهر را باز کنیم، بر این عهد نیز پابرجا هستم حتی اگر دوستانی غیر آن کنند و سنگ بر این مسیر بیفزایند.

11- در نهایت به عنوان نماینده مردم عزیز شهر تبریز در شورای شهر که پاسخگویی به شهروندان را به عنوان یک اصل و وظیفه اخلاقی بر خود واجب می‌دانم و همانگونه که همواره با شفافیت کامل و رویی گشاده در خدمت خبرنگاران و اصحاب رسانه بوده‌ام، باز اعلام می‌دارم که پاسخگوی تمام سوالات این عزیزان در موارد فوق و دیگر مسائل هستم و امیدوارم با همراهی همگان بهترین تصمیمات و مفیدترین و نیک‌ترین اتفاقات برای شهر و شهروندان آن رقم بخورد.

12- کلام آخر اینکه گر نور می‌تابانید، مه بر آن نیفزائید که نور در مه، نه تنها راه‌گشا و یاری‌رسان نیست که موجب خطا نیز می‌شود.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار