معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاروزی آذربایجان غربی از پیش بینی برداشت 700 هزار تن گندم در استان طی سال جاری خبرداد.
کد خبر: ۷۵۸۳۳۳
تاریخ انتشار: ۰۹ تير ۱۳۹۸ - ۲۳:۴۴ 30 June 2019

به گزارش تابناک آذربایجان غربی اکبر کرامتی  از آعاز برداشت محصول گندم از سطح مزارع استان خبر داد و گفت: طبق بررسی ها میزان تولید این محصول استراتژیک طی سال زراعی جاری در این استان مطلوب و رضایت بخش است.

کرامتی افزود: با توجه به بارندگی‌های مناسب سال زراعی جاری، پیش بینی می‌شود گندم تولیدی در استان از ۵۵۰ هزار تن سال گذشته به بیش از ۷۰۰ هزار تن افزایش یابد.

وی با بیان اینکه میزان مصرف سموم نیز در گندم‌های تولیدی آذربایجان غربی بسیار اندک بوده و حداقل کود و سم برای تولید این محصول به کار گرفته شده است، گفت: در این منطقه ارقامی مانند سرداری، آذری و باران در کشت گندم دیم و ارقامی مانند زرین، پیشگام و میهن در کشت گندم آبی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

کرامتی با اشاره به اینکه همه کمباین‌های بومی و مهاجر نیز آماده برداشت این محصول در سطح استان است، گفت: ۹۸۵ کمباین بومی، ۱۷۰ کمباین مهاجر و ۲ هزار و ۸۳۰ دستگاه دروگر آماده به کار جهت برداشت به موقع مزارع گندم از هم اکنون آماده شده است.

وی افزود: ۶۳ مرکز خرید دولتی استاندارد برای خرید تضمینی گندم در استان فعال است و امکان افزایش این مراکز تا اتمام فصل خرید وجود دارد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی با اشاره به اینکه ناظرانی برای جلوگیری از افزایش ضایعات بر فعالیت کمباین‌ها گمارده شده، اظهار کرد: در استان ۹۸۰ هزار تن فضای ذخیره سازی گندم تأمین شده و بر اساس مصوبه هیأت دولت، قیمت خرید تضمینی هر کیلوگرم گندم برای سال جاری ۱۷ هزار ریال تعیین و ابلاغ شده است.

کرامتی ادامه داد : در راستای کاهش هزینه های تبعی و حمل و نقل مقرر شده است، به کشاورزانی که گندم خود را به مراکز و سیلوهای دولتی شرکت غله تحویل دهند، ۲۰ تومان کرایه به ازای هر کیلوگرم پرداخت شود و مراکز خرید نیز از ساعت ۸ صبح لغایت ۸ عصر و روزهای تعطیل نیز برای تحویل محصول گندمکاران دایر خواهند بود.

به گزارش ایسنا؛  آذربایجان غربی یک میلیون هکتار اراضی کشاورزی قابل کشت دارد که ۷۰۰ هزار هکتار آن زیر کشت انواع محصولات باغی و زراعی رفته است؛ از مجموع این ۷۰۰ هزار هکتار نیز ۱۲۰ تا ۱۶۰ هزار هکتار باغ و حدود ۳۷۵ هزار هکتار گندمزار می‌باشد و مابقی به کشت سایر محصولات آبی و دیم اختصاص دارد.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار