سرپرست معاونت هماهنگی و مدیریت امور زائران استانداری خراسان رضوی:
سرپرست معاونت هماهنگی و مدیریت امور زائران استانداری خراسان رضوی گفت: دهۀ پایانی صفر به مناسبت شهادت رحلت نبی مکرم اسلام (ص) ؛ امام حسن مجتبی(ع) و امام هشتم علی ابن موسی الرضا (ع) تبدیل به یک جریان فرهنگی،  دینی و اجتماعی شده است.
کد خبر: ۶۸۸۷۸۵
تاریخ انتشار: ۱۸ آذر ۱۳۹۷ - ۱۵:۰۴ 09 December 2018

به گزارش تابناک رضوی، سید جواد حسینی با بیان این مطلب افزود: در سال 97 با 10 درصد رشد نزدیک به پنج میلیون و 200  هزار زائر که 435 هزار آن زائران پیاده ای بودند در قالب بیش از 4800 کاروان به مشهد مقدس مشرف شدند. 

سرپرست معاونت هماهنگی و مدیریت امور زائران استانداری خراسان رضوی اظهار داشت: این جریان نیرومند فرهنگی – دینی از سه قلمرو قابل تامل است؛ نخست از حیث چیستی جریان دهۀ پایانی صفر است که در سه بعد دینی ، فرهنگی و اجتماعی و به طور طبیعی آثار دینی ، اجتماعی و فرهنگی از خود بر جای می گذارد و در بعد دینی در این جریان سه مقولۀ مقدس مکان ، زمان و رویداد دینی با همدیگر پیوند می خورد. مکان مقدسی چون مضجع منور رضوی؛ زمانی چون شهادت و رحلت نبی مکرم اسلام (ص) ، امام حسن مجتبی (ع) و امام رضا (ع) و رویداد مهمی چون حضور 5 میلیون و 200 هزار زائر و 435 هزار زائر پیاده که به جلای روح ، طهارت نفس و اخلاق رضوی کمک می کند.

حسینی افزود: در عین حال یک رویداد اجتماعی با کارکردهای مخصوص به خود نیز هست. در این جریان به ویژه در مقولۀ زائرین پیاده یک زندگی سالم و پاک در این ایام تجربه می شود. صفا و صمیمیت ، مهربانی، گذشت، ایثار ، فداکاری ، دیگرخواهی ، وفاداری ، عشق ، تواضع و اخلاق در اوج خود تجلی می یابد. صفاتی که در سطح زندگی اجتماعی سخت بدان نیازمندیم و باید در گسترش آن در جامعه تلاش کنیم. در عین حال دهۀ آخر صفر یک جریان نیرومند فرهنگی نیز به حساب می آید.سه هزار روحانی در این جریان تلاش می کنند که تولید فضیلت های تربیتی و فرهنگی آن را به جامعه بگسترانند.

سرپرست معاونت هماهنگی و مدیریت امور زائران استانداری خراسان رضوی دومین قلمرو را اینگونه تشریح کرد: نکتۀ دوم اصول حاکم بر برنامه ریزی دهۀ پایانی صفر به منظور افزایش کیفیت و بهره برداری مناسب از این حرکت بزرگ دینی ، اجتماعی و فرهنگی است.

حسینی ادامه داد: این اصول در برنامه ریزی ها عبارتند از:برنامه محوری : ما در این زمینه تلاش می کنیم سند راهبردی مراسم دهۀ پایانی صفر را تدوین کنیم.

وی گفت: دانش محوری: در این خصوص نیز طبق سفارشی که به پژوهشکدۀ زیارت داده شده است ، می بایست طرح جامع زیارت دهۀ پایانی صفر و اربعین را پژوهش و تدوین نمایند.

سرپرست معاونت هماهنگی و مدیریت امور زائران استانداری خراسان رضوی عنوان کرد: فرهنگ محوری : در این رابطه هم قرارگاه فرهنگی با حضور دستگاه های مختلف با محوریت آستان قدس رضوی تشکیل شده است تا فضیلت های فرهنگی ناشی ازاین مراسم معنوی را تولید و گسترش دهد. همچنین رادیو ملی زیارت ، خبرگزاری رضوی و پایگاه خبری زیارت نیوز در این راستا راه اندازی شده اند.

حسینی گفت: کاروان محوری: به منظور ارائه خدمات کیفی تر تلاش می شود زائرین به شکل گروهی و کاروانی سفر کنند. لذا در سال 96 ، 2300 کاروان و در سال 97 ، بیش از 4500 کاروان زائرین پیاده به مشهد مقدس مشرف شده اند.

وی افزود: ساماندهی مکانی و زمانی این رویداد مهم است و لذا زمان های سفر زائرین به ویژه زائرین پیاده و همچنین مسیرهای مکانی شروع و پایان این سفرها را ساماندهی خواهیم کرد.

حسینی محور سوم سخنان خود را به  ارتقاء خدمات مردم محورانه در آموزش و پرورش اختصاص و بیان داشت: ارتقاء خدمات مردم محورانه در آموزش و پرورش با محوریت مدارس گامهای عاشقی است که موجب شد ، 10 هزار زائر در قالب 110 کاروان با 2090 خادم افتخاری شامل 460 معلم ، 880 نفر از اولیاء دانش آموزان و 750 نفر از خیرین عزیز در 42 مدرسه گامهای عاشقی ارائه خدمت نمایند.

وی خاطر نشان کرد: بر اساس سند تحول بینادین ، مدارس کانون تحولات جامعه هستند . برای اینکه مدارس بتوانند کانون تحول جامعه باشند در سند تحول بنیادین چرخش های تحول آفرین را طرح نموده اند، که در آن مدرسه تنها آموزش نمی دهد ، کلاس تنها مکان آموزش نیست ، معلم تنها واسطۀ یادگیری تلقی نمی شود و کتاب تنها وسیلۀ آموختن قرار نمی گیرد بلکه مدرسه مرتب باید به خلق موقعیت های جدید یادگیری کمک کند و گامهای عاشقی چنین رویکردی را هدف گذاری کرده است. زیرا در آن دانش آموزان ، اولیاء و مدیران و خیرین در یک حرکت فرهنگی ، تربیتی جلوه های جدیدی از همکاری و مشارکت را تجربه می کنند، و آثار تربیتی و فرهنگی این حرکت در رشد فضائل اخلاقی و تربیتی دانش آموزان بیشترین آثار را بر جای می گذارد. درس عشق ، درس ایثار ، درس خدمت ، درس معنویت و اخلاق در گامهای عاشقی با تکیه بر فرهنگ رضوی توسط دانش آموزان و اولیاء و مدیران و خیرین به منصۀ ظهور می رسد و از این بعد باید این جریان هم گسترش یابد و هم از پدیدآورندگان و دست اندرکاران آن صمیمانه تقدیر و تشکر نمود.

این مراسم با حضور دانش آموزان ، معلمان ، مدیران و خیران در محل سالن ابن هیثم دانشگاه فرهنگیان برگزار شد .

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار