رئیس اداره کتابخانه‌های عمومی مشهد گفت: از مجموع هزار برنامه هفته کتاب در خراسان رضوی ۲۰۰ برنامه آن در مشهد برگزار می‌شود.
کد خبر: ۶۸۰۱۸۷
تاریخ انتشار: ۲۴ آبان ۱۳۹۷ - ۱۲:۴۲ 15 November 2018

به گزارش تابناک : محمدرضا بدیع‌زادگان صبح امروز در نشست خبری اعلام برنامه‌های اداره کتابخانه‌های عمومی مشهد در هفته کتاب و نمایشگاه بین‌المللی کتاب مشهد، اظهار داشت: تصویب نهاد کتابخانه‌های عمومی در سال 83 بود و از سال 85 در سطوح کشوری، استانی و شهرستانی فعالیت خود را به‌صورت رسمی آغاز کرد و در حال حاضر 52 کتابخانه مجوزدار از نهاد کتابخانه‌های عمومی در مشهد فعال است.

وی افزود: بالغ بر 90 درصد پرسنل اداره کتابخانه‌های عمومی مشهد و کتابخانه‌های عمومی سطح شهر فارغ‌التحصیلان مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری هستند و شاغلان در این مجموعه از سطح سواد علمی بالایی برخوردار هستند.

رئیس اداره کتابخانه‌های عمومی مشهد با بیان اینکه سامانه یکپارچه و کشوری کتابخانه‌ها به نام سامانه سامان فعال است، خاطرنشان کرد: علاقه‌مندان می‌توانند به آدرس سایت این سامانه به نشانی اینترنتی www.samanpl.ir مراجعه کرده و کتاب مورد نظر خود را جستجو کنند و این سامانه اعلام می‌کند که این درخواستی متقاضی در کدام کتابخانه موجود است و حتی اگر هم نبود فرد درخواست کننده رزرو می‌کند و به محض بازگشت به وی اطلاع‌رسانی می‌شود.

بدیع‌زادگان تصریح کرد: در حال حاضر 78 هزار نفر در 52 کتابخانه مشهد عضویت دارند و 893 هزار 418 جلد کتاب در این کتابخانه‌ها موجود است و از مجموع کتابخانه‌های استان 2 کتابخانه روستایی و 2 کتابخانه سیار هستند و این کتابخانه‌های سیار که تریلی هستند و بزرگترین کتابخانه سیار کشور بوده به بیش از 12 روستا خدمات‌رسانی می‌کنند و امکان عضویت رایگان و استفاده از کتب تمامی کتابخانه‌های سطح کشور در ایام هفته کتاب میسر است.

وی تاکید کرد: تعداد 6 کتابخانه در مناطق حاشیه شهر مشهد قرار گرفته و در ایام هفته کتاب با اضافه شدن 2 کتابخانه دیگر در مناطق گلشهر و رسالت تعداد کتابخانه‌های حاشیه شهر مشهد به 8 کتابخانه و مجموع کتابخانه‌های مشهد به 54 کتابخانه افزایش می‌یابد و در تمامی این کتابخانه‌ها توجه به ویژه به تمامی بخش‌ها و موضوعات به‌ویژه حوزه کودکان شده است و معتقدیم که کتابخانه‌ها یکی از پایگاه‌های تاثیرگذار در رشد کلیه مناطق شهری به‌ویژه مناطق حاشیه شهر هستند؛ حتی توجه ویژه به مطالعه زندانیان شده و 2 کتابخانه در 2 بخش آقایان و بانوان زندان مرکزی مشهد فعال است.

رئیس اداره کتابخانه‌های عمومی مشهد با اشاره به حضور پررنگ مشهدی‌ها در جشنواره‌ کتابخوانی رضوی، گفت: در جشنواره امسال بیش از 50 هزار مشهدی شرکت کردند که نسبت به سال قبل رشدی 150 درصدی داشت و مشهدی‌ها بالاترین افزایش میزان شرکت‌کنندگان را داشتند.

بدیع‌زادگان گفت: برنامه‌های امسال با شعار حال خوش خواندن از ساعت 8 صبح امروز آغاز می‌شود و در گام نخست فعالان حوزه کتاب و کتابخوانی مشهد به نمایندگی از کلیه فعالان این عرصه در سطح کشور به پابوسی امام رضا(ع) مشرف خواهند شد و از جمله دیگر برنامه‌ها می‌توان به نواختن زنگ کتاب در مدارس، برگزاری جشنواره مدارس دوستدار کتاب، طرح نذر کتاب، خوانش کتاب، محافل تبلیغ کتاب و کتابخوانی، نشست‌های کتابخانه‌ای، مراسم تجلیل از کتابداران، خادمان کتاب و فعالان حوزه کتاب و مطالعه و غیره اشاره کرد و از مجموع هزار برنامه‌ای که در سطح استان در ایام هفته کتاب برگزار می‌شود 220 برنامه آن در مشهد برگزار می‌شود.

وی افزود: در سال آینده در هفته کتاب و برای نخستین بار در کشور جام باشگاه‌های دانش‌آموزان کتاب در مشهد برگزار می‌شود و در نظر داریم که این رویداد فرهنگی را در سطوح استانی و کشوری هم برگزار کنیم‌.

رئیس اداره کتابخانه‌های عمومی مشهد با اشاره به اینکه در اُفق 1400 نیاز به 37 و هزار 32 متر مربع کتابخانه عمومی داریم، بیان کرد: در حال حاضر 26 هزار و 25 متر مربع مساحت مجموع کتابخانه‌های مشهد بوده و نیازمان تا ایده‌آل و اُفق معین شده 11 هزار متر مربع بوده است.
بدیع‌زادگان درخصوص آخرین وضعیت کتابخانه مرکزی مشهد، تصریح کرد: این کتابخانه ان‌شاالله همزمان با دهه مبارک فجر با حضور مسئولان کشوری، استانی و شهری به بهره‌برداری می‌رسد و برای ساخت این کتابخانه مبلغ 6 میلیارد تومان در سفر اخیر رئیس جمهور به خراسان رضوی تخصیص یافت و حمایت‌ها و منابع مالی استانی و شهری را در روند اتمام این پروژه داشتیم.

وی تاکید کرد: برای اتمام پروژه کتابخانه مرکزی مشهد که وضعیت آن بیش از 20 سال مبهم و نامشخص بود از تمامی دستگاه‌های کشوری، استانی و شهری تقاضای همکاری داشتیم تا این مجموعه که با 11 هزار 500 متر مربع بزرگترین کتابخانه‌ عمومی کشور است در زمان معین شده به بهره‌برداری برسد.

رئیس اداره کتابخانه‌های عمومی مشهد خاطرنشان کرد: در حال حاضر کتابخانه‌های مشهد از ساعت 7:30 تا 19:30 فعال است و به دنبال توسعه بهتر و بیشتر کتابخانه‌های مشهد هستیم و هم‌اکنون 3 پروژه ناتمام در سطح شهر مشهد داریم که از این 3 پروژه 2 پروژه آن در هفته کتاب و یک پروژه دیگر در دهه مبارک فجر به بهره‌برداری می‌رسد.

بدیع‌زادگان در رابطه با فعالیت‌ بخش خصوصی و مجموعه‌های مردم‌نهاد در حوزه کتاب و کتابخوانی، گفت: در حال حاضر 5 NGO تخصصی کتاب و 20 کتابخانه‌ خصوصی مجوزدار در مشهد فعال است و آماده همکاری بیشتر با این مجموعه‌ها و استفاده از ظرفیت‌های مردم‌نهاد همچون مجموعه مبنا هستیم؛ همچنین در حوزه شاداب‌سازی کتابخانه‌ها هم برنامه ویژه‌ای داریم و در فاز نخست 10 کتابخانه مشهد شاداب‌سازی می‌شود.

وی افزود: مسئولیت اداره کتابخانه‌های کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد با هیئت امناء مساجد است، اما نهاد کتابخانه‌ها تا حد توان حمایت لازم را خواهد داشت و از مجموع 26 کتابخانه مشارکتی مشهد، 8 کتابخانه آن در مساجد قرار دارند.

منبع: تسنیم
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار