بسته ویژه خبری تابناک یزد:
رصد‌خانه «تابناک» ‌خبرهایی‌ برای مخاطبان آماده می‌کند که غیررسمی هستند یا اینکه کمتر از اهمیت خود، مورد توجه قرار می‌گیرند؛"معاون وزیرکشور دولت اصلاحات ناظرفعالیت اصلاح طلبان یزدی،نشست انتخاباتی استاندار سابق قم با اصلاح طلبان یزدی و5/4 درصد خانه‌های استان یزد خالی است"رصد‌خانه امروز تابناک یزدرا تشکیل می‌دهند.
کد خبر: ۱۴۵۲۹۸
تاریخ انتشار: ۲۴ آذر ۱۳۹۴ - ۱۸:۵۵ 15 December 2015
معاون وزیرکشور دولت اصلاحات ناظرفعالیت اصلاح طلبان یزدی

مسئولان میز استان‌های شورای عالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان مشخص شده است.بر این اساس؛مرتضی مبلغ معاون سیاسی وزیر کشور در دولت اصلاحات، منطقه مرکزی 2 شامل استان‌های اصفهان، یزد و چهارمحال‌ و بختیاری را در این میز برعهده دارد.
همچنین براساس اعلام شده افراد ذیل مسئولیت میز شورای عالی سیاستگذاری اصلاح طلبان را در استانها برعهده دارند:
محمدرضا عارف: تهران
سیدمحمود میرلوحی: استان‌های همجوار تهران شامل البرز، سمنان، قزوین و شهرستان‌های تهران
سیدحسین مرعشی: منطقه جنوب شرق شامل استان‌های کرمان، سیستان و بلوچستان، هرمزگان
فرج کمیجانی: منطقه مرکزی 1 شامل استان‌های مرکزی، قم و زنجان
مرتضی مبلغ: منطقه مرکزی 2 شامل استان‌های اصفهان، یزد، چهارمحال‌ و بختیاری
محسن ترکاشوند: منطقه غرب شامل استان‌های همدان، کرمانشاه‌ و کردستان و ایلام
رسول منتجب‌نیا: منطقه جنوب غربی شامل استان خوزستان  و لرستان
محمدجواد حق‌شناس: منطقه جنوب مرکزی شامل استان‌های فارس، بوشهر و کهکیلویه و بویراحمد
علی صوفی: منطقه شمال شامل استان‌های گیلان، مازندران و گلستان
احمد صادق بناب: منطقه شمال غرب شامل استان‌های آذربایجان غربی، شرقی و اردبیل
حسن رسولی: منطقه شمال شرقی شامل استان خراسان رضوی و خراسان شمالی و خراسان جنوبی

نشست انتخاباتی استاندار سابق قم با اصلاح طلبان یزدی

استاندارسابق قم گفت که در راستای رفع محدودیت های رئیس دولت اصلاحات دومرتبه با رهبر انقلاب دیدار و در این خصوص رایزنی کرده است.حجت الاسلام محمد صادق صالحی منش در جمع اصلاح طلبان و حامیان دولت در یزد حضور یافت و مواضع انتخاباتی خود را تبیین کرد.

وی در این جلسه با گرامیداشت حماسه ۲۴ خرداد ۹۲، گفت: مردم در انتخابات یازدهم ریاست جمهوری به داد انقلاب رسیدند و خوشبختانه آقای روحانی به پاس اعتماد مردم، اعتدال را به معنای واقعی کلمه در جامعه پیاده می‌کند.

صالحی منش با تاکید بر اینکه منطقه در شرایط خاصی بسر می‌برد، گفت: اگر برجام مورد توافق قرار نگرفته بود، امروز کشور در آستانه جنگ به سر می‌برد و لازم است امروز قدردان زحمات آقای ظریف باشیم.

وی با اشاره به آشنایی ۴۰ ساله خود با رهبر انقلاب هم گفت: چندسال فرمانده حفاظت از رهبری بودم و در مواقع مهم با مشورت ایشان امور را پیش می‌بردم.

صالحی منش در این رابطه گفت که به منظور رفع محدودیت‌های رئیس دولت اصلاحات دو مرتبه با رهبر انقلاب دیدار و در این خصوص رایزنی کرده است.

وی همچنین درخصوص مسئولیت خود در وزارت اطلاعات هم تصریح کرد که پس از اطلاع از قتل‌های زنجیره‌ای از مسئولیت خود استعفا کرده است.

حجت الاسلام صالحی منش در ادامه جلسه در پاسخ به سوالی در مورد چرایی به کارگیری استاندار سابق یزد بعنوان مشاور عالی خود گفت: دفتر آیت الله هاشمی، آقای فلاح‌زاده را به من معرفی کردند، معاونت استانداری را به او پیشنهاد دادم که نپذیرفت و در ‌‌نهایت بعنوان مشاور عالی مشغول کار شد، مدتی بعد هم بخاطر مسائل داخلی استانداری، آنجا را ترک کرد.

وی همچنین متذکر شد که آقای فلاح‌زاده به او گفته است در هر دو دور انتخابات به آقای احمدی‌نژاد رای نداده است.

استاندار سابق قم در بخش دیگری از سخنان خود درباره استعفا از استانداری گفت: انتظارات قوای دیگر از استانداری، برخی شرایط خاص در داخل استانداری و همچنین توصیه برخی بزرگان به استعفا منجر به کناره گیری من و آماده شدن برای انتخابات مجلس دهم شد.

این چهره یزدی تبار در پایان درخصوص مسائل استان یزد گفت: آب مهم‌ترین مسئله استان بشمار می‌رود و می‌بایست در اولویت پیگیری‌ها قرار بگیرد. همچنین ارکان مدیریت در استان یزد نیازمند تفاهم بیشتری است.

5/4 درصد خانه‌های استان یزد خالی است

بر اساس سرشماری سال90 حدود 23‌هزار و 611 خانه از 433 هزار و 202 خانه مسکونی استان خالی بوده است؛ به این ترتیب در این سال 5/4درصد خانه‌های استان خالی بود که 9/4درصد آن یعنی 8 هزار و 579 واحد آن در روستاها و مابقی در شهرها قرار دارند.
در این شرایط، فعالان صنعت ساختمان هم مدعی هستند که پر شدن خانه‌های خالی نیاز متقاضیان مسکن استان را تامین نخواهد کرد.

مدیر مسکن اداره کل راه و شهرسازی استان با اشاره به نتایج سرشماری سال 90 گفت: بر اساس این سرشماری 23‌هزار و 611 واحد مسکونی در استان یعنی 5/4درصد خانه‌ها خالی است.
«داود دانشگر» تعداد خانه‌های مسکونی استان را 433 هزار و 202 باب عنوان کرد و ادامه داد: بخشی از خانه‌های خالی در روستاها و بافت قدیم و مابقی در بافت جدید شهرها قرار دارد و پیش‌بینی می‌‌شود که بیش از 15 هزار خانه خالی در مناطق شهری استان وجود دارد.
وی با بیان این‌که آمار خانه‌های خالی رو به افزایش است، ادامه می‌دهد: این موضوع به دلیل برخی سرمایه‌گذاری‌ها در حوزه مسکن و نفروختن خانه در شرایط رکود ازسوی سرمایه‌گذاران و همچنین ساخت برخی خانه‌های لوکس برای استفاده‌های شخصی سازندگان در نقاط خاصی از استان است.
دانشگر ادامه داد: قشر مرفه جامعه که نیازی به مسکن ندارند با هدف سرمایه‌گذاری برای ساخت و ساز مسکن وارد عمل شده‌اند که وضعیت بازار را برهم می‌زند.
به گفته وی، بیشترین تعداد خانه‌های خالی استان در شهر یزد قرار دارد.

مدیر مسکن اداره کل راه و شهرسازی استان ادامه داد: به ازای هر 101 خانوار یزدی 100 خانه در استان ساخته شده است اما با توجه به خالی بودن برخی از خانه‌ها، همچنان تقاضا برای خانه‌دار شدن در استان بیش از این آمار است.
وی با بیان این‌که برخی از متقاضیان بدون استفاده از حمایت‌های دولتی صاحب خانه‌ می‌شوند، می‌افزاید: بعضی از متقاضیان نیز یا از تسهیلات دولتی برای خانه‌دار شدن مطلع نمی‌شوند و یا این‌که شرایط استفاده از این تسهیلات را ندارند.
دانشگر اضافه می‌کند: تعداد متقاضیان واجد شرایط استان برای استفاده از تسهیلات ارائه شده در حوزه مسکن، بیش از 2 تا 3 هزار نفر پیش‌بینی می‌شوند.
وی درباره واجد شرایط بودن این افراد نیز می‌گوید: شرایط استفاده از تسهیلات دولتی برای خانه‌دار شدن شامل داشتن سابقه 5 ساله سکونت در استان، متاهل بودن و استفاده نکردن از تسهیلات دولتی برای دریافت زمین و خانه است.
دانشگر ادامه داد: به جز این تعداد مابقی متقاضیان واجد شرایط دریافت تسهیلات مسکن استان برای یک بار از تسهیلات دریافت زمین و مسکن استفاده کرده‌اند که در حال حاضر برخی از آنها هم خانه ندارند اما دولت هم دیگر تعهدی برای خانه‌دار کردن آنها ندارد.
وی با بیان این‌که افزایش تقاضای مسکن در استان بیشتر نتیجه مهاجرت‌های انجام شده به استان است، می‌افزاید: نیاز عمده شهروندان یزدی به مسکن تامین شده است و این تعداد تقاضا در برابر وضعیت سایر استان‌های کشور، قابل توجه نیست.

دبیر انجمن انبوه‌سازان استان نیز مدعی است که خانه‌های خالی در مالکیت افرادی است که ساختمان را نه برای تامین نیاز بلکه به عنوان سرمایه‌ نگاه می‌کنند.
«سعید ساعی‌شاهی» اصلی‌ترین عامل خالی ماندن خانه‌ها را کاهش قدرت خرید مردم و رکود بازار خرید و فروش ملک بیان می‌کند و می‌افزاید: با این حال فروش این ساختمان‌های خالی هم نیاز مردم به مسکن را تامین نمی‌کند.
وی ادامه می‌دهد: اگر قدرت خرید بالا برود و نقدینگی مردم برای خرید مسکن تامین شود، قطعا از تعداد خانه‌‌های خالی کاسته خواهد شد. این فعال صنعت ساختمان با بیان این‌که در طرح مسکن مهر مسکن متناسب با نیاز اقشار مختلف جامعه تامین نشد، اظهار می‌کند: قطعا همه مردم نیاز به خانه ارزان‌قیمت نداشتند؛ از این رو طرح مسکن مهر جوابگوی نیاز همه مردم نبود.
وی با اشاره به پوشش نیاز دهک‌های پایین جامعه با اجرای طرح مسکن مهر می‌گوید: مسکن مهر باعث تورم بازار مسکن و در نتیجه کاهش قدرت خرید مردم برای تامین مسکن مناسب شد.
ساعی‌شاهی با اشاره به افزایش بالای متوسط قیمت مسکن با اجرای طرح مسکن مهر، ادامه می‌دهد: بیشتر خانه‌های خالی استان خانه‌های لوکسی است که مشتریان خاصی دارد.
وی اضافه می‌کند: البته نیاز مردم استان به مسکن نسبت به سایر استان‌های کشور کمتر است.
دبیر انجمن انبوه‌سازان استان این وضعیت را ناشی از فرهنگ مردم استان می‌داند و می‌افزاید: یزدی‌ها علاقه‌ای به اجاره‌نشینی ندارند؛ از این رو سعی می‌کنند که از ابتدای زندگی برای خانه‌دار شدن برنامه‌ریزی کنند.
وی با تاکید بر این‌که اگر مردم پول داشتند، دلیلی برای خالی ماندن خانه‌ها وجود نداشت، می‌گوید: تسهیلاتی که دولت برای تامین مسکن در پیش گرفته، تاثیری بر افزایش قدرت خرید مردم نداشته است.
ساعی‌شاهی می‌افزاید: افزایش قیمت مسکن در شرایطی که درآمد خانواده‌ها به تناسب آن افزایش نیافته است، باعث شده که طرح‌های تشویقی برای خرید مسکن مورد استقبال واقع نشود.
«سعید ساعی‌شاهی» دبیر انجمن انبوه‌سازان استان با اشاره به ساخت و ساخت استان در حوزه واحدهای مسکونی لوکس و نیمه لوکس، اضافه می‌کند: مختصر ساخت و سازی که در این حوزه در استان انجام می‌شود در مناطق گران قیمت مثل صفائیه و بلوار جمهوری است.همشهری




اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار